за триене!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ПОМОЩ проблем с автоматик?

Мнение от godziliaz » 26 Мар 2010, 21:46

Колега с друг комп на скоростите пробвали да не би от него дасе скапва. Щом след като изтрият грешката се държи значи скоростите са добре така мисля

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 26 Мар 2010, 21:55

предполагам е направено ама за всеки случей проверете конекторите и кабелите на датчиците да не се окаже, от тях проблема а не от самите датчици.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Мар 2010, 22:23

AcOrP написа:предполагам е направено ама за всеки случей проверете конекторите и кабелите на датчиците да не се окаже, от тях проблема а не от самите датчици.

не той проблема може да е от датчици но шанса за това е 1 към гьотере.
но пък на мен ми дойде мисълта да не би ако зъбчатките са силно замърсени дали това не пречи?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е38 2.5

Мнение от jekuu » 27 Мар 2010, 1:55

Кабелите и конекторите ги проверих няколко пъти! Когато ги сменях датчиците огледах и там от кадето отчитат но всичко си е чисто! Остава да пробвам компютър, ако намеря такъв! :dunno:
А някои да е чувал за преинсталиране на софтуера на кутията(или по-точно на компютъра) някои правил ли е такова нещо и каде?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 28 Мар 2010, 8:59

Колега аз понеже разпродавам моята Е34ка на части, а и тя беше автоматик та пратих моя комп на друг колега от форума tisho_ от Бургас е. Та мисълта мие свържисе с него и виж дали той може да ти помогне, защото има няколко автоматика поне за проба.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Мар 2010, 10:03

Проблемът за съжаление е механичен в скоростната кутия,не си губете времето да ровите из комютъра.Няколко поста по-назад някой ви каза къде е проблема,но никой не го отчете човека ;)
dinozab написа:Колега не ти е проблемен датчика който си го сменил.Имаш преплъзване в кутията и затова излиза в авариен режим :confused: .Двата датчика следят оборотите единия на входа другия на изхода образно казано на кутията и когато има пракалено голама разлика в оборотите ей тая грешка излиза :confused:

Човека е много прав :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от jekuu » 28 Мар 2010, 11:24

ivanov 530d написа:Проблемът за съжаление е механичен в скоростната кутия,не си губете времето да ровите из комютъра.Няколко поста по-назад някой ви каза къде е проблема,но никой не го отчете човека ;)
dinozab написа:Колега не ти е проблемен датчика който си го сменил.Имаш преплъзване в кутията и затова излиза в авариен режим :confused: .Двата датчика следят оборотите единия на входа другия на изхода образно казано на кутията и когато има пракалено голама разлика в оборотите ей тая грешка излиза :confused:

Съгласен съм че Колегата "dinozab" ми е написъл каде е проблема, но на всяка диагностика маи излизат различни проблеми и вече не знам на какво да вярвам! След като изтрия грешките кутията се държи перфектно без приплъзване, без блъскане, както и да я тормозя мисля че приплъзване не се усеща на никоя предавка! :dunno: За това си мисля дали не е от компютъра :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 28 Мар 2010, 11:51

ivanov 530d написа:Проблемът за съжаление е механичен в скоростната кутия,не си губете времето да ровите из комютъра.Няколко поста по-назад някой ви каза къде е проблема,но никой не го отчете човека ;)

карай, важното е мнения да се трупат....

приказката си е много вярна - чукча не читател, чукча писател...

Потребител
Аватар

Мнение от D_A_F » 23 Юли 2010, 18:23

Аз Знам Какъв е проблема! Всичко идва от копчето за режимите на каране немам в момента време да ти обясна по-подробно! Аз преминах веднъж през този проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 26 Юли 2010, 18:17

Имаш предвид копчето за превключване на зимен спортен и нормален режим ли....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jekuu » 26 Юли 2010, 22:22

D_A_F написа:Аз Знам Какъв е проблема! Всичко идва от копчето за режимите на каране немам в момента време да ти обясна по-подробно! Аз преминах веднъж през този проблем

Колега ти сериозен ли си? Наистина ли може това копче да ми прави всички мизерий? Дадох една торба с пари за глупости :banghead: ХДП-та, датчици, и ремонти по кутията :banghead: Моля те обясни за какво става въпрос?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 27 Юли 2010, 8:56

Преди месец имах проблем датчик за обороти на автоматик, на друга марка кола.Закачихме я на живи данни и направихме една обиколка 2-3 км, докато не е влязала в авариен режим. Ясно се видя как оборотите показвани от датчика нямат общо с истината (коляновия вал). Чак след като 1-2 мин карахме с 2000 оборота и датчика на кутията показваше ту 0, ту 4000....колата влезе в авариен режим.
Мисълта ми е, че щом датчиците са сменени, евентуален проблем от приплъзване трябва да се види на живи данни. Въпроса е да гледа човек, който знае в какви граници е нормално да има приплъзване и кога ;) Надявам се, че поне една от всичките програми за БМВ може да изкара живи данни на колата.
Дано да е нещо по кабелите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 30 Юли 2010, 10:23

Колега, имаш ли разлика в размера на гумите?

Потребител
Аватар

Мнение от jekuu » 31 Юли 2010, 11:16

Гумите ми са еднакви и 4-те 255/45/18 ! Имам Карсофт и Инпа но живите им данни не ми изглеждат много реални! Няколко майстора караха колата и казват че АСК превключва като нова! И всички са убедени на 99% че в кутията няма преплъзване и проблема не е механичен! Вече близо месец не е влизала в авариен режим :dunno: но предполагам е въпрос на време пак да го направи :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 01 Авг 2010, 10:56

jekuu написа:Гумите ми са еднакви и 4-те 255/45/18 ! Имам Карсофт и Инпа но живите им данни не ми изглеждат много реални! Няколко майстора караха колата и казват че АСК превключва като нова! И всички са убедени на 99% че в кутията няма преплъзване и проблема не е механичен! Вече близо месец не е влизала в авариен режим :dunno: но предполагам е въпрос на време пак да го направи :help:

На кар софта грам не вярвай няма нищо общо!
Инпата ако я ползващ същия адаптор за карсофта пак те лъже!
Трябва ти Инпа с с нения си адаптор който може да се ползва и с DIS!
Отаналото е бош лаф!
BMW Service Team

ПредишнаСледваща

Назад към E34