"Огнена смес" за почистване на горивната система
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Re: "Огнена смес" за почистване на горивната система
Аз имам един въпрос, че малко се обърках - значи в Дару като отидеш имат само 1 Дезолит и той е "К" поне на мен така ми казаха а той е за дизел. Аз доколкото четох за бензинките има друг Дезолит и има и отделна добавка за прочистване на мотора от тука ми идват 2 въпроса
1. Какъв точно Дезолит да си взема за М50/б20 и от къде
2. Какво точно почисва дезолита - дюзи,горивна система,резервоар или нищо от изброените
1. Какъв точно Дезолит да си взема за М50/б20 и от къде
2. Какво точно почисва дезолита - дюзи,горивна система,резервоар или нищо от изброените

Разгледай PDF-ите (превод от немски на translate.google.com):
за дизелови двигатели: Desolite DW
за бензинови двигатели: Desolite B
за бензинови и дизелови двигатели: Desolite K.
постман приятно ми е да те засека пак тук, къде се изгуби?
мое мнение е никакви добавки.. свали дюзите и ги закарай да ги почистят. никоя добавка няма да помогне и ако помогне ще е временен ефект
мое мнение е никакви добавки.. свали дюзите и ги закарай да ги почистят. никоя добавка няма да помогне и ако помогне ще е временен ефект
- saint85
- младши ентусиаст
-
Разгледай PDF-ите
Мерси Яворе

Няма ли някаква добавка да почиства само дюзи - без да ти изкарва гняста от горивната система

линк
viewtopic.php?f=7&t=137413
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
saint85 написа:Разгледай PDF-ите
Мерси Яворе-нещо такова имах предвид. Намерих една стара тема дето сме писали и 2мата там,ама пак не ми стана много ясно дали ще има повече вреда или полза от този Дезолит. Демек ако имам боклуци в резервоара най -вероятно ще ми се отрази зле
![]()
Няма ли някаква добавка да почиства само дюзи - без да ти изкарва гняста от горивната система![]()
линк
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=137413
Колега,гняста в резервоара и дюзите е еднаква,така ,че разтворителя ,който разтваря едната ще разтвори и другата и няма как да бъде избирателно насочен.Въпрос на избор е дали ще дадеш 5-6лв. за 3-4 цикъла на почистване или пък 30 и отгоре лв. за един.Факта ,че от BMW позволяват използването на подобни почистващи добавки,показва ,че историята с вдигането на гняста от резервоара и запушването на всичко след него силно се преекспонира.

Що се отнася до почистването на дюзи с ултразвук ,доколкото знам от BMW се забранява защото се нарушава защитното им покритие,корозират и се налага подмяната им.Важен елемент в дюзите ,който се запушва и не се почиства дори с ултразвук са филтрите на входа на дюзата-знам ,че могат да се сменят.
- saint85
- младши ентусиаст
-
Важен елемент в дюзите ,който се запушва и не се почиства дори с ултразвук са филтрите на входа на дюзата-знам ,че могат да се сменят.
Мдамм този вилтър или какво да е подлежи на лека обработка с пистолет с въздох или компресор. Има малко ефект падат разни прахотевици от дюзите, но това вънчно а наслояванията как се чистят

Аз имам една идея неможе ли как се вика да си извадя дюзите и да ги одавя в дезолит

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
saint85 написа:Важен елемент в дюзите ,който се запушва и не се почиства дори с ултразвук са филтрите на входа на дюзата-знам ,че могат да се сменят.
Мдамм този вилтър или какво да е подлежи на лека обработка с пистолет с въздох или компресор. Има малко ефект падат разни прахотевици от дюзите, но това вънчно а наслояванията как се чистят![]()
Аз имам една идея неможе ли как се вика да си извадя дюзите и да ги одавя в дезолит
Да ама дупката

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2