Покупка на е34. Няколко въпроса

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Покупка на е34. Няколко въпроса

Мнение от tompo » 05 Мар 2010, 1:51

Аман от тия дизели. Ако мога да дам съвет въпреки че няма да съм безпристрастен щото с тия ТДС-си съм си чупил главата доста години, ще посъветвам само бензин. Но това не значи че съм прав. Просто изказвам мнение по темата

Потребител
Аватар

Мнение от marto554 » 07 Мар 2010, 13:50

Благодаря ви колеги за съветите наистина ще са ми от полза.Тъй като гледам май ще се ориентирам към бензинова :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 17 Мар 2010, 23:54

колега, първо сам тря да си наясно какво ще търсиш в автомобила. ако ще искаш да натискаш, ако ще търсиш ускорение и да си правиш кефа, насочи се към бензин...и то 2.5. аз карам такава и разликата с 2ката е осезателна, имал съм и такава:). наистина 2.5 са рядкост, особено в добро състояние, че все са ги карали разни "състезатели" , мойта не правеше изключение. но от януари тази година падна акциза за такива коли и можеш да си вкараш отвън на цена като за 2ка. разхода каза, че няма да го мислиш, но ако я караш без ръчка 15 градско на 10 извън...2ката е по-икономична с 1-2-3 литра. иначе и бензиновите и дизелите имат проблеми с моторите ( 2.5 бензин по-рядко, въобще по-големите мотори...), но това е заради неправилна експлоатация и обслужване - понякога вс натискаме тия баварци все едно са състезателни автомобили :mhihi: прегряването не е рядкост и при 2000бензина, заради тежкото купе, и недостатъчно дългия живот на виското или водната помпа - задължително си ги провери ако купиш Е34...още нещо за М50то, ако решиш да слагаш след време газ, горещо препоръчвам ГИ, но е към 1500 заради 6те цилиндъра. обикн газ не е за препоръчване, заради пластмасовите колектори...айде стига съм писал, че може и въобще да не го прочетеш :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от marto554 » 16 Юни 2010, 22:59

gi4o написа:колега, първо сам тря да си наясно какво ще търсиш в автомобила. ако ще искаш да натискаш, ако ще търсиш ускорение и да си правиш кефа, насочи се към бензин...и то 2.5. аз карам такава и разликата с 2ката е осезателна, имал съм и такава:). наистина 2.5 са рядкост, особено в добро състояние, че все са ги карали разни "състезатели" , мойта не правеше изключение. но от януари тази година падна акциза за такива коли и можеш да си вкараш отвън на цена като за 2ка. разхода каза, че няма да го мислиш, но ако я караш без ръчка 15 градско на 10 извън...2ката е по-икономична с 1-2-3 литра. иначе и бензиновите и дизелите имат проблеми с моторите ( 2.5 бензин по-рядко, въобще по-големите мотори...), но това е заради неправилна експлоатация и обслужване - понякога вс натискаме тия баварци все едно са състезателни автомобили :mhihi: прегряването не е рядкост и при 2000бензина, заради тежкото купе, и недостатъчно дългия живот на виското или водната помпа - задължително си ги провери ако купиш Е34...още нещо за М50то, ако решиш да слагаш след време газ, горещо препоръчвам ГИ, но е към 1500 заради 6те цилиндъра. обикн газ не е за препоръчване, заради пластмасовите колектори...айде стига съм писал, че може и въобще да не го прочетеш :mhihi:

Прочетох го колега и съм ти благодарен за съветите, но още не съм намерил това което търся :) А и гледам да не бързам да не взема нещо дето после ще си блъскам главата.

Колега ти верно не бързаш (4 месеца от първото ти мнение) но хората тук го приемат сериозно и се опитват да помогнат. Като питаш за нещо, помисли до колко ти е важно и предстоящо ...

tsb_bg

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 16 Юни 2010, 23:58

колега за колата зависи какво търсиш от нея-искаш да я тормозиш,цадки туй онуй дизела не е за теб,подръжката не е скъпа,а и коквато и да вземеш винаги си вътре винаги ще даваш пари по нея поне като взимаш гледай да е нещо дето ще са по малко ;)
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Предишна

Назад към E34