двигател от е36 М50 Купе 95г. в Е34 седан 94г - готово
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re: двигател от е36 М50 Купе 95г. в Е34 седан 94г
Послушай колегите отвори си мотора и виж на какво дередже е щото тва с компресията и харча на масло може да се дължи на много неща и скъпи и доста по-ефтини,а тоя мотор къде ше го купиш за 600лева после ше си го биеш от главата 

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Колеги имам още 1 въпрос - какво ще правим с ламбдата като сменя мотора мойта старата става ли и ако не дали неговата ще стане на мойте тръби долу (махнал съм катализатора) 

- saint85
- младши ентусиаст
-
Така да бутна малко темата да не ми я заключите
значи взех двигателя и го оставих при моя майстор Архитекта някаде около сряда ще почваме монтажа и ще опиша всичко да се знае засега ламбдите изглеждат еднакви че даже и комповете
компа от Е36 влиза точно в буксата на мойта Е34-ка и 2та са Сименс МС40.1 само дето има 1 пин в повече 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
значи реално нищо няма да ти трябва допълнително, защото можеш да вземеш картера и масления смукател от твоя мотор (демек трябва гарнитура на картера единствено).
Препоръчвам ти докато е долу мотора едни нови семеринги на колянов вал да сложиш, че е по лесно.
Другото което се сменя е стойки на мотора които ти вече имаш и изпускватели, за които си вземи нови гарнитури, не само откъм мотора а и откъм генерацията.
Окабеляването можеш и да запазиш, но можеш да сложиш и това от Е36 което няма да му паснат пластмасовите кабелни канали, за което препоръчвам да запазиш твоето.
Ако мотора е 95-та вероятно има EWS и с него ще берете ядове, но използвайки твойто ЕКУ не би трябвало да има проблеми.
друго не се сещам на първо четене.
Препоръчвам ти докато е долу мотора едни нови семеринги на колянов вал да сложиш, че е по лесно.
Другото което се сменя е стойки на мотора които ти вече имаш и изпускватели, за които си вземи нови гарнитури, не само откъм мотора а и откъм генерацията.
Окабеляването можеш и да запазиш, но можеш да сложиш и това от Е36 което няма да му паснат пластмасовите кабелни канали, за което препоръчвам да запазиш твоето.
Ако мотора е 95-та вероятно има EWS и с него ще берете ядове, но използвайки твойто ЕКУ не би трябвало да има проблеми.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
_65536_kb_sec_ написа:значи реално нищо няма да ти трябва допълнително, защото можеш да вземеш картера и масления смукател от твоя мотор (демек трябва гарнитура на картера единствено).
След 01.95 на М50 се слага DME с EWS 2.Разликата с по-старите версии е ,че в това DME се програмира уникален код- ISN ,който не може да се презаписва и променя и който трябва да е същият с този записан в EWS 2.При подаване на контакт DME изпраща кода до EWS 2 ,където се сравнява със записаният там и ако са еднакви се връща сигнал O.К. и двигателя може да запали.Старата и новата версия на DME са несъвместими и незаменими и в момента се блъскам върху тоя проблем.С една дума за да тръгне новият двигател ти трябва неговото DME+цялата система на EWS2.
Ако не съм прав ще се радвам защото това значи ,че и моят проблем може да се реши-искам да си сменя DME 96г. с такова от 94г .
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
колега пак ли М50Б20 взе ?
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:След 01.95 на М50 се слага DME с EWS 2.Разликата с по-старите версии е ,че в това DME се програмира уникален код- ISN ,който не може да се презаписва и променя и който трябва да е същият с този записан в EWS 2.При подаване на контакт DME изпраща кода до EWS 2 ,където се сравнява със записаният там и ако са еднакви се връща сигнал O.К. и двигателя може да запали.Старата и новата версия на DME са несъвместими и незаменими и в момента се блъскам върху тоя проблем.С една дума за да тръгне новият двигател ти трябва неговото DME+цялата система на EWS2.
Ако не съм прав ще се радвам защото това значи ,че и моят проблем може да се реши-искам да си сменя DME 96г. с такова от 94г .
при положение че има две ДМЕ-та мисля че не е от значение

- saint85
- младши ентусиаст
-
Да колега пак 20-ка взех от Е36ZLATEN написа:колега пак ли М50Б20 взе ?

Относно ДМЕ - то взел съм цялата инсталация от Е36-цата и сега мисля 2 варианта ако сложа само мотора на мойта и цялото окабеляване с ДМЕ-то и тн. си е от мойта мисля,че няма да има проблем ако нещо се обърка ще сложа цялата инсталация от Е36-цата само ще видим с ключа как ще се оправя
След трансплантацията ще пиша резултата
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
остави си твойта инсталация, по мотора, и твойто еку, и да ти е мирна душата.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
saint85 написа:Да колега пак 20-ка взех от Е36ZLATEN написа:колега пак ли М50Б20 взе ?просто искам вече колата да ми върви без да има проблеми
Относно ДМЕ - то взел съм цялата инсталация от Е36-цата и сега мисля 2 варианта ако сложа само мотора на мойта и цялото окабеляване с ДМЕ-то и тн. си е от мойта мисля,че няма да има проблем ако нещо се обърка ще сложа цялата инсталация от Е36-цата само ще видим с ключа как ще се оправя
След трансплантацията ще пиша резултата
Взел ли си и всичко от имобилайзера-транспондера от ключа,ринга около патроника,електронният блок след него,блока с EWS 2.
Според мен ще можеш да използваш твоят ключ само трябва някъде по колата да сложиш ринга и на подходящо място на него така ,че да може да комуникира да залепиш транспондера.В този случай няма да има нужда от никакви допълнителни операции-двигателя трябва да тръгне веднага.Само внимавай цялата система на имобилайзера да е включена защото при всяко запалване, кода в EWS и чипа в транспондера се променя-предполагам разбираш какво става ако кода в EWS се промени и понеже комуникацията с транспондера не е както трябва и новият код не се запише в чипа,пак няма да можеш да запалиш и ще трябва да се прави синхронизация.
Но ако минеш без всичките тия неща обезателно пиши-ще ми е интересно как е станало по простият начин,в момента на двигател М50В20 96г. слагам DME от същата кола 94 г. и двигателя не пали-ти ще си в същата ситуация.Успех.
- saint85
- младши ентусиаст
-
Ами говорих с момчето навит е да ми даде и ключа и транспондера и тн. интересно ми е как ще се получи - ще пиша резултати 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
saint85 написа:Ами говорих с момчето навит е да ми даде и ключа и транспондера и тн. интересно ми е как ще се получи - ще пиша резултати
Вземи всичко и няма да имаш проблем.Я кажи на личен колко струва интервенцията като труд.

- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
Най добре си свали главата и виж в какво състояние е тя,може целия проблем да е в нея и се оправя за 100-тина лв,а после се вкарвай в филма 

0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
mitio ochite написа:Най добре си свали главата и виж в какво състояние е тя,може целия проблем да е в нея и се оправя за 100-тина лв,а после се вкарвай в филма
само качествената гарнитура за капака и глават неможеш да вземеш за толкова пари

- saint85
- младши ентусиаст
-
само качествената гарнитура за капака и глават неможеш да вземеш за толкова пари
Абсолютно вярно

Просто реших,че това е по -евтиния и по -безболезнения вариант. Това е при положение че съм случил на хубав двигател, това ще разберем тая седмица най-вероятно

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3