Тракшан на Е34 525тдс 1994г. Как?
Модератор: Технически модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Тракшан на Е34 525тдс 1994г. Как?
На 100% нямаш ASC най-вероятно си с шпер.При Е34 тая система се предлага на моделите от 525I нагоре 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
dinozab написа:На 100% нямаш ASC най-вероятно си с шпер.При Е34 тая система се предлага на моделите от 525I нагоре
Дино радвам се че си тук

Така че може да видя накъде ама незнам къде да го търся. Колата я имам от 4 г. и никога не се е занася в завои е изключително стабилна и даже съм се чудел как става номера. 2008 г. на магистралата останаха 200 коли аз се прибрах при чист лед + сняг. Скоро ще я кача на подемник и за шпер ще видя но наличието на тези бушони и релета и крушка по средата макар и несветеща ми минава че може и да има...
Шпер съм по сигурен че няма защото ми отваря ляво, дясно колело а ASC е на друг принцип..
Някой може ли точно да опише какво прави ASC-то.
- dinozab
-
-
Peter Angelov написа:dinozab написа:На 100% нямаш ASC най-вероятно си с шпер.При Е34 тая система се предлага на моделите от 525I нагоре
Дино радвам се че си тукПри мен по VIN и програма ми излиза ASC и четох че се монтира и при TDS но няма копче...
Така че може да видя накъде ама незнам къде да го търся. Колата я имам от 4 г. и никога не се е занася в завои е изключително стабилна и даже съм се чудел как става номера. 2008 г. на магистралата останаха 200 коли аз се прибрах при чист лед + сняг. Скоро ще я кача на подемник и за шпер ще видя но наличието на тези бушони и релета и крушка по средата макар и несветеща ми минава че може и да има...
Шпер съм по сигурен че няма защото ми отваря ляво, дясно колело а ASC е на друг принцип..
Някой може ли точно да опише какво прави ASC-то.
Дай го то твоя Вин бре ти да не караш 525I с тракащи повдигачи и да мислиш че е tds

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Хммм може и да си прав но нищо не пречи да се провери
Въпроса е къде да гледам и евентуално какво трябва да има...

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравей,
Сложи лампичка на дупката на таблото и влез мъжката в един завой. Ако светне - имаш.
Всъшност, ако имаш, то още на контакт трябва да светне и като запалиш да изгасне.
Поздрави,
Д
Сложи лампичка на дупката на таблото и влез мъжката в един завой. Ако светне - имаш.
Всъшност, ако имаш, то още на контакт трябва да светне и като запалиш да изгасне.
Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пепи нямаш ASC. По-добре шпер тури, че за ASC трябва цялата кола да се разглоби.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Zubcho написа:Пепи нямаш ASC. По-добре шпер тури, че за ASC трябва цялата кола да се разглоби.
То Забе нищо не искам, въпроса е че мисля че имам. Просто има тези релета и затова ме наведе мисалта че има нещо

Дамяне знаеш завоя към Аспарухово, след слизането от моста няколко пъти съм влизал със доста сериозна скорост за проба и не мърда и милиметър. Да не говорим за поредицата от завои след Антоново, покрай дерето по главния път за София, макс. дават 40 км. аз съм минавал много пъти с над 3 пъти от допустимото. Когато ходих към Десо в Габрово един се скъса да ми святка че не ми работели стоповете, ми аз му викам аз не съм ползвал спирачка че да ги видиш да светят

- dinozab
-
-
Пепи за да се обедиш че нямаш такова чудо просто трябва да я поднесеш колата и в момента на поднясаня системата да се задейства и да върне кочината в пътя така наречиния камшик или просто казано задницата все едно се удря в бордюр и се връща обратно
Ма гледай верно да не нацелиш някой че аз бая дърт го ядох едно време с такива експерименти да взимам 90гр. завои с 80 км/ч.
То тогава хубаво че бордюра беше бая голям та си свърши работата на ASC иначе щеше да има лемарини,кълбета,стълбове,огради,асми и още кво ли не на едно

Ма гледай верно да не нацелиш някой че аз бая дърт го ядох едно време с такива експерименти да взимам 90гр. завои с 80 км/ч.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Това Даниеле какво ще рече дето си го турил в подписа "Ремонт на ГНП на TDS" ?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Петьо,
Да ти предложа един много лесен тест:
Отиваш на кръстовището на "8-ми Приморски полк" и "Д-р Железкова". Движиш се по "полка" от към стадиона и се пристрояваш за на ляво към "Железкова". Караш на втора с нормална за предавката скорост. Точно в апекса на завоя - педала до долу.
Ако колата излезе от завоя без особено усилие от твоя страна, значи имаш тоз шукар!
Ако се наложи да връщаш педала и да въртиш обратно волана за да не обереш хората от тротоара на сфетофара значи сам си си направил ASC-то
И ако може да присъствам за баласт на колата, то бирата е от мене
Поздрави,
Д
Да ти предложа един много лесен тест:
Отиваш на кръстовището на "8-ми Приморски полк" и "Д-р Железкова". Движиш се по "полка" от към стадиона и се пристрояваш за на ляво към "Железкова". Караш на втора с нормална за предавката скорост. Точно в апекса на завоя - педала до долу.
Ако колата излезе от завоя без особено усилие от твоя страна, значи имаш тоз шукар!
Ако се наложи да връщаш педала и да въртиш обратно волана за да не обереш хората от тротоара на сфетофара значи сам си си направил ASC-то

И ако може да присъствам за баласт на колата, то бирата е от мене

Поздрави,
Д

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
има по лесен тест,аз
на линия съм,ама не обещавам че и нещо друго няма да светне

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
kirililiev написа:има по лесен тест,азна линия съм,ама не обещавам че и нещо друго няма да светне
![]()
О боже недей

P.S. Я да видим виден карач, да каже какво може да светне че ние от некарачите нещо не ги разбираме

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Peter Angelov написа:kirililiev написа:има по лесен тест,азна линия съм,ама не обещавам че и нещо друго няма да светне
![]()
О боже недейМоже ти светне нещо зад врата
![]()
Нали сме карачи
P.S. Я да видим виден карач, да каже какво може да светне че ние от некарачите нещо не ги разбираме
не ве,не поставям шофьорските умения на хората под въпрос,всеки си кара както желае,ама хич да не поднася тоз тдс или нещо му има,или малко гас даваш,вкарай го малко в лютеницата да се поразработи

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Peter Angelov написа:... когато рядко съм искал да завъртя гуми и дигна обороти, почват да превъртат и има нещо като заглахване / нещо отнема силата на колата / и повече от 3-4 не могат се превъртят. Най пресния пример гаража ми е с доста сериозен наклон и сега е посипан яко с пясък, прах и т.н. няколко пъти ми прави впечатление че в най сериозната част на баира гумите издават странен звук ту една, ту другата, като нещо от рода на - трък, трък и се менкат в момента когато съм преодолял сериозната част това чудо го няма вече...
Peter Angelov, слагаш задните гуми на кал, педала до долу и ако вдигне оборотите почти като на празен ход- нямаш ASC (ако опръскаш само хората в дясното огледало или само в лявото- нямаш шпер, а ако излезеш от калта- имаш шпер

Ако някога си закъсвал някъде и при всяко подаване на газ колата е реагирала все едно е на празен ход, нямаш ASC.
Имам наблюдения от е39 тдс във Варна: при максимално ускорение на 1-ва и 2-ра на мокро- лампата на асц-то свети почти непрекъснато

63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5