Тракшан на Е34 525тдс 1994г. Как?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: Тракшан на Е34 525тдс 1994г. Как?

Мнение от dinozab » 25 Фев 2010, 13:35

На 100% нямаш ASC най-вероятно си с шпер.При Е34 тая система се предлага на моделите от 525I нагоре ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 25 Фев 2010, 15:18

dinozab написа:На 100% нямаш ASC най-вероятно си с шпер.При Е34 тая система се предлага на моделите от 525I нагоре ;)

Дино радвам се че си тук :bchug: При мен по VIN и програма ми излиза ASC и четох че се монтира и при TDS но няма копче...
Така че може да видя накъде ама незнам къде да го търся. Колата я имам от 4 г. и никога не се е занася в завои е изключително стабилна и даже съм се чудел как става номера. 2008 г. на магистралата останаха 200 коли аз се прибрах при чист лед + сняг. Скоро ще я кача на подемник и за шпер ще видя но наличието на тези бушони и релета и крушка по средата макар и несветеща ми минава че може и да има...
Шпер съм по сигурен че няма защото ми отваря ляво, дясно колело а ASC е на друг принцип..
Някой може ли точно да опише какво прави ASC-то.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Фев 2010, 16:40

Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 25 Фев 2010, 19:27

Peter Angelov написа:
dinozab написа:На 100% нямаш ASC най-вероятно си с шпер.При Е34 тая система се предлага на моделите от 525I нагоре ;)

Дино радвам се че си тук :bchug: При мен по VIN и програма ми излиза ASC и четох че се монтира и при TDS но няма копче...
Така че може да видя накъде ама незнам къде да го търся. Колата я имам от 4 г. и никога не се е занася в завои е изключително стабилна и даже съм се чудел как става номера. 2008 г. на магистралата останаха 200 коли аз се прибрах при чист лед + сняг. Скоро ще я кача на подемник и за шпер ще видя но наличието на тези бушони и релета и крушка по средата макар и несветеща ми минава че може и да има...
Шпер съм по сигурен че няма защото ми отваря ляво, дясно колело а ASC е на друг принцип..
Някой може ли точно да опише какво прави ASC-то.

Дай го то твоя Вин бре ти да не караш 525I с тракащи повдигачи и да мислиш че е tds :mhihi: :mhihi: :mhihi: Сега сериозно системата ASC и ASC+T при Е34 се предлага в 525I,530I,535I,540I,M5 в останалите модели независимо от типа на двигателя я няма така че няма и как да я има и при теб.В програмата ти виждаш това Bracket hydro unit ABS/ASC+T което е стойка и става за двата вида помпи ABS и ASC+T. :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Фев 2010, 0:50

Хммм може и да си прав но нищо не пречи да се провери :D Въпроса е къде да гледам и евентуално какво трябва да има...

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 26 Фев 2010, 9:19

Здравей,

Сложи лампичка на дупката на таблото и влез мъжката в един завой. Ако светне - имаш.

Всъшност, ако имаш, то още на контакт трябва да светне и като запалиш да изгасне.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 26 Фев 2010, 9:44

Пепи нямаш ASC. По-добре шпер тури, че за ASC трябва цялата кола да се разглоби.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Фев 2010, 10:27

Zubcho написа:Пепи нямаш ASC. По-добре шпер тури, че за ASC трябва цялата кола да се разглоби.

То Забе нищо не искам, въпроса е че мисля че имам. Просто има тези релета и затова ме наведе мисалта че има нещо :D

Дамяне знаеш завоя към Аспарухово, след слизането от моста няколко пъти съм влизал със доста сериозна скорост за проба и не мърда и милиметър. Да не говорим за поредицата от завои след Антоново, покрай дерето по главния път за София, макс. дават 40 км. аз съм минавал много пъти с над 3 пъти от допустимото. Когато ходих към Десо в Габрово един се скъса да ми святка че не ми работели стоповете, ми аз му викам аз не съм ползвал спирачка че да ги видиш да светят :mhihi: :confused:

Аватар

Мнение от dinozab » 26 Фев 2010, 10:44

Пепи за да се обедиш че нямаш такова чудо просто трябва да я поднесеш колата и в момента на поднясаня системата да се задейства и да върне кочината в пътя така наречиния камшик или просто казано задницата все едно се удря в бордюр и се връща обратно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ма гледай верно да не нацелиш някой че аз бая дърт го ядох едно време с такива експерименти да взимам 90гр. завои с 80 км/ч. :shock: То тогава хубаво че бордюра беше бая голям та си свърши работата на ASC иначе щеше да има лемарини,кълбета,стълбове,огради,асми и още кво ли не на едно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 26 Фев 2010, 12:14

:OT:

Това Даниеле какво ще рече дето си го турил в подписа "Ремонт на ГНП на TDS" ?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 26 Фев 2010, 14:26

Петьо,

Да ти предложа един много лесен тест:

Отиваш на кръстовището на "8-ми Приморски полк" и "Д-р Железкова". Движиш се по "полка" от към стадиона и се пристрояваш за на ляво към "Железкова". Караш на втора с нормална за предавката скорост. Точно в апекса на завоя - педала до долу.

Ако колата излезе от завоя без особено усилие от твоя страна, значи имаш тоз шукар!

Ако се наложи да връщаш педала и да въртиш обратно волана за да не обереш хората от тротоара на сфетофара значи сам си си направил ASC-то :mhihi:

И ако може да присъствам за баласт на колата, то бирата е от мене :bchug: :mhihi:

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 26 Фев 2010, 15:11

има по лесен тест,аз :mhihi: на линия съм,ама не обещавам че и нещо друго няма да светне :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Фев 2010, 16:59

kirililiev написа:има по лесен тест,аз :mhihi: на линия съм,ама не обещавам че и нещо друго няма да светне :mhihi: :mhihi:

О боже недей :mhihi: Може ти светне нещо зад врата :mhihi: :winky: Нали сме карачи :mhihi:

P.S. Я да видим виден карач, да каже какво може да светне че ние от некарачите нещо не ги разбираме :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 26 Фев 2010, 19:22

Peter Angelov написа:
kirililiev написа:има по лесен тест,аз :mhihi: на линия съм,ама не обещавам че и нещо друго няма да светне :mhihi: :mhihi:

О боже недей :mhihi: Може ти светне нещо зад врата :mhihi: :winky: Нали сме карачи :mhihi:

P.S. Я да видим виден карач, да каже какво може да светне че ние от некарачите нещо не ги разбираме :ok:

не ве,не поставям шофьорските умения на хората под въпрос,всеки си кара както желае,ама хич да не поднася тоз тдс или нещо му има,или малко гас даваш,вкарай го малко в лютеницата да се поразработи :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 27 Фев 2010, 10:59

Peter Angelov написа:... когато рядко съм искал да завъртя гуми и дигна обороти, почват да превъртат и има нещо като заглахване / нещо отнема силата на колата / и повече от 3-4 не могат се превъртят. Най пресния пример гаража ми е с доста сериозен наклон и сега е посипан яко с пясък, прах и т.н. няколко пъти ми прави впечатление че в най сериозната част на баира гумите издават странен звук ту една, ту другата, като нещо от рода на - трък, трък и се менкат в момента когато съм преодолял сериозната част това чудо го няма вече...

Peter Angelov, слагаш задните гуми на кал, педала до долу и ако вдигне оборотите почти като на празен ход- нямаш ASC (ако опръскаш само хората в дясното огледало или само в лявото- нямаш шпер, а ако излезеш от калта- имаш шпер :mhihi:)
Ако някога си закъсвал някъде и при всяко подаване на газ колата е реагирала все едно е на празен ход, нямаш ASC.
Имам наблюдения от е39 тдс във Варна: при максимално ускорение на 1-ва и 2-ра на мокро- лампата на асц-то свети почти непрекъснато ;) . Усеща се като замисляне на мотора и колата въобще не ускорява добре като на сухо, но и не превърта. Със същата е39-ка на колегата Воденичаров, ни спря един невъзможен за качване кален баир в кв. "Бриз" във Варна и независимо от подаваната газ, оборотомера дори не стигна 1500- колата си седеше на място, а лампата на асц-то не спря да мига. По това, което пишеш си правя извода, че ако нямаш асц, явно гумите ти са доста по-добри от необходимото :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34