Проблем автоматик - ПОМАГАЙТЕ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: х5 феис
Мечтае да кара: нещо по..бързоооо

Re: Проблем автоматик - ПОМАГАЙТЕ

Мнение от d_kehaiov » 14 Яну 2010, 23:35

колеги има светлина в тунела !!!

На първо време отидох да ми изчистят грешките по колата и изчезна загасването , когато спирам почти аварийно(много силно и бързо) имаше и грешки от смес въздух и бенз (предполагам това когато работеше на 6-7 цилиндура) После направих осн.ремонт на двг. разбира се и лули и др.такива. Ще пусна после една тема какво съм сменил.

Та така засега колата вурви много добре , но понеже сега разработвам и не мога да и се нарадвам до край.

А относно маслото в скоростната кутия малко е тъмно отива към много тъмно.Според вас да долея ли или да го сменя цялото ?

Благодаря на всички колеги за актуалните мнения !!!!!!!!Всеки един ми помогна поне малко !!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Яну 2010, 23:58

С V8 ли си на е32-ката? И сега от какво беше проблема в скоростите? Беше натрупала грешки ли какво?

Смени маслото задължително щом ходи към черно и задължително с Dextron 2 !!! Даже може да си го купиш лично от ОМВ щото е доста добро тяхното.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: х5 феис
Мечтае да кара: нещо по..бързоооо

Мнение от d_kehaiov » 15 Яну 2010, 0:36

с V8 съм . Случайно да знаеш колко струва литъра на това масло и да доливам ли , или да го сменя цялото ?

тенк йу !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 15 Яну 2010, 0:39

d_kehaiov написа:с V8 съм . Случайно да знаеш колко струва литъра на това масло и да доливам ли , или да го сменя цялото ?

тенк йу !!!

към 5-6 литра макс може да се иточи, съответно и толкова ще долееш после ... а цената е ~ 12 лв / литъра
общо събира към 11 литра ... има бая теми по въпроса с маслото и смяната му
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 15 Яну 2010, 14:29

d_kehaiov написа:с V8 съм . Случайно да знаеш колко струва литъра на това масло и да доливам ли , или да го сменя цялото ?

тенк йу !!!

Зъбчо ти е написъл правилното масло.
Ето и темата с процедурата
viewtopic.php?f=7&t=59070&start=0&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0
Един съвет-източи колкото се може повече от старото масло.
За целта извади бушона на бензиновата помпа и почуквай на стартер,за да може да се завърти балона и да изцеди маслото от него.Не я върти много на стартер само почукване,3-4 пъти са достатъчни и оставяш да се изцеди хубаво.
В мозъка също стой около 0.5 литра -по добре не го отваряй,че има едни шайби с различен отвор и лесно може да се загубят или да им се объркат нещата.Направи две по-чести смени на маслото в кутията ,за да може да се освежи максимално и :driving:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 15 Яну 2010, 19:25

Колега, наскоро си правих експерименти с моя автомат и научих, 4е при прекъсване на кабел4е от комп-а на автомата, той веднага вкарва кутията в авариен режим. Хубавото е, 4е като влезе в авариен режим записва грешка, която Carsoft-a познава много точно.
С други думи ако някъде някое кабелче се е прецакало/пргънало..и.тн., колата ще влезе в авариен режим. След като влезе в авариян режим, няма да излезе от него докато не я загасиш, дори и проблема да го няма вече (например кабел4ето вече прави контакт). Вече ще имаш записана грешка- после виждаш грешката (Например с Carsoft или нещо по-малко китайско) и намираш кабелчето от диаграмите в "e34 Electronic troubleshooting manual" (или ETM) . Тос ETM го има навсякъде в нета в .pdf формат. Малко неясно обясних май, ама бързам
М/у другото в авариен режим има 3 и 4-та
Изображение

Предишна

Назад към E34