Айде и аз най-накрая при батковците
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Айде и аз най-накрая при батковците
Тегленето в дясно освен от мека гума може и да е от пътната настилка (по-голям наклон за оттичане). Това разбира се са безобидните причини, но дори и да не е от тях не е страшно,
Колкото до стъклото не се мъчи да го раздвижваш а свали кората и провери да не е счупен водача (No 8 от схемата), че може и по-голяма беля да стане

Успех
Колкото до стъклото не се мъчи да го раздвижваш а свали кората и провери да не е счупен водача (No 8 от схемата), че може и по-голяма беля да стане

Успех

- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
Благодаря, колеги за бързите и точно отговори. Нашият форум просто кърти
Да и аз си мислех за настилката, но ще трябва да я покарам малко повечко. Тегли доста което според мен не е от мека гума защото гумите изглеждат ОК а пък си тегли доста.
Относно прозореца най-вероятно нещо е заяло защото ел. моторчето се опитва да завърти и не е изгоряло. Много вероятно да е водач номер 8, поне и аз предполагам нещо подобно.
Кажете моля, в Дарукар ли ходя за диагностика или не е добра идея. И горе долу колко може да струва такава диагностика с разпечатка на акта за раждане.
Благодаря отново
П.П.
Един банален въпрос
Колеги какви зимни гуми да си купя, няколко човека ме убеждават че трябвало да са различни отпред и отзад поради различната тежест на колата в двата и края. Ама като бъкел не разбирам от гуми. Имам приятел който ми прави отстъпка за Yokohama 195/65/15 за 112лв другият вариант е Michelin за около 132лв.

Да и аз си мислех за настилката, но ще трябва да я покарам малко повечко. Тегли доста което според мен не е от мека гума защото гумите изглеждат ОК а пък си тегли доста.
Относно прозореца най-вероятно нещо е заяло защото ел. моторчето се опитва да завърти и не е изгоряло. Много вероятно да е водач номер 8, поне и аз предполагам нещо подобно.
Кажете моля, в Дарукар ли ходя за диагностика или не е добра идея. И горе долу колко може да струва такава диагностика с разпечатка на акта за раждане.
Благодаря отново

П.П.
Един банален въпрос
Колеги какви зимни гуми да си купя, няколко човека ме убеждават че трябвало да са различни отпред и отзад поради различната тежест на колата в двата и края. Ама като бъкел не разбирам от гуми. Имам приятел който ми прави отстъпка за Yokohama 195/65/15 за 112лв другият вариант е Michelin за около 132лв.
boricha написа:... Кажете моля, в Дарукар ли ходя за диагностика или не е добра идея. И горе долу колко може да струва такава диагностика с разпечатка на акта за раждане....
Поне веднъж си направи диагностика в оторизиран сервиз. Диагностиката е около 80 лв. и ако искаш можеш да си направиш и преглед на окачването (ходова част)
Разпечатката на екстрите по VIN-a е безплатно
Аз лично съм доволен от Дару
boricha написа:... няколко човека ме убеждават че трябвало да са различни отпред и отзад поради различната тежест на колата в двата и края....
Не се занимавай с глупости а си сложи еднакви гуми на преден и заден мост и то такива одобрени за твоя модел (виж стикера на колонката на шофьорската врата)
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
boricha написа:Колеги какви зимни гуми да си купя, няколко човека ме убеждават че трябвало да са различни отпред и отзад поради различната тежест на колата в двата и края. Ама като бъкел не разбирам от гуми. Имам приятел който ми прави отстъпка за Yokohama 195/65/15 за 112лв другият вариант е Michelin за около 132лв.
Аз лично от BF Goodrich-а който взех съм доволен за сега. Модела на гумата е G-Force Winter.
Като размер за 15 цола/инча/ джанти размера е 205/65/15

Йокохама не бих ти препоръчал за зимата

ЕДИТ:
Ето ти няколко варианта който бих ти препоръчал:
Continental TS830
Dunlop SP Winter Sport M3/3D
Bridgestone Blizzak LM25
Gislaved Euro Frost 3/Nord Frost 3
Semperit Ice Grip 3
Pirelli Winter Carving
Nokian повечето модели без асиметричните
Като краен вариант при притискане от цената:
Barum Polaris 2
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
boricha написа:
П.П.
Един банален въпрос
Аз например съм с 195/65/15 от пред и от зад. Гумите са Cormoran - Полски, но завода е купен от Michelin и са правени по тяхна технология. Карам с тях вече 4-ти сезон (имайки предвид,че напоследък зимите са кратки, а и зимата карам по-малко) и съм много доволен. Колата се държи стабилно на пътя, а износването не е голямо. Разбира се това предложение е ако търсиш ефтин вариант - мисля, че вървят нови около 90 лв. парчето.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- boricha
- младши ентусиаст
-
Със сигурност ще има поне сега след като е закупена пълна диагностика, явно ще е в Дару.
Ще погледна тези модели гуми благодаря. С две думи нито Мишелин нито Йокохамата така ли?
П.П.
Липсва ми е28цата
:kiss: Ако разполагахме с повече пари никога нямаше да я продадем милата. 525е ако се сещате 
Ще погледна тези модели гуми благодаря. С две думи нито Мишелин нито Йокохамата така ли?
П.П.
Липсва ми е28цата

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Слагай 4 еднакви гуми с правилния теглови индекс
Тия дето са ти казали да слагаш различни на предна и задна ос, щото едната била по тежка, йм кажи да си нарежат вените с тъп нож та да ги боли повече
Мнението ми за зимния Мишлен е като за зимната Йокохама
Най-горещата ми препоръка е, ако можеш да си позволиш, да си вземеш Дънлоп М3 или 3Д

Тия дето са ти казали да слагаш различни на предна и задна ос, щото едната била по тежка, йм кажи да си нарежат вените с тъп нож та да ги боли повече

Мнението ми за зимния Мишлен е като за зимната Йокохама

Най-горещата ми препоръка е, ако можеш да си позволиш, да си вземеш Дънлоп М3 или 3Д

- boricha
- младши ентусиаст
-
Много ми хареса шерката на Вредщаин Сноу трак 3, някакви впечатления ???
boricha написа:Много ми хареса шерката на Вредщаин Сноу трак 3, някакви впечатления ???
Аз съм с такива и на 2-те коли (случи се и да ги сменя едновременно - нови) но ми е първа зима и нямам много впечатления
Миналата седммца в София, като времето се беше "нафандъчило" и никой не чистеше улиците, гумите държаха колата перфектно по баирите на Лозенец и около Семинарията (и двете коли са автоматици), но това са данни от един ден ....
- boricha
- младши ентусиаст
-
Аз като се замисля то вече едвва ли ще има люти зими, ами по скоро да си търся гуми които са добри в аквапланинг ситуции и да спират на мокро. Това е единственото което малко ме възпира да взема Сноутрак3, поне ми се струва че когато няма канал по дулжината на гумата е по-зле при аквапланинг. Но това е моето жалко лично мнение поправете ме ако греша.
- boricha
- младши ентусиаст
-
Виждам в темата за Сервизи и Магазини в които ползваме отстъпки, че Дарукар фигурират. Там ползваме ли отстъпка като членове на форума ???
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Мани ги тея от Дару. Архитекта взе жестока диагностика GT1 беше ако не се лъжа (Стояне кажи бре) И те там иди. Ще покаже и какъв цвят е даже колата 
Поздрави

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
boricha написа:Виждам в темата за Сервизи и Магазини в които ползваме отстъпки, че Дарукар фигурират. Там ползваме ли отстъпка като членове на форума ???
Като членове на клуба да, за тези който са, но за членовете на форума отстъпката не важи

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Махни ги тези Дару! Мериха ми кола по модерния способ (компютърно) и няма такива глупости ми показаха като резултат. 2 цилиндъра според тях бяха тотална щета. После минах през доверен сервиз и със стария уред дето се навива на мястото на свеща какво се оказа? Компресията супер и равна и на шестте в редица. Онези в Дару мерят с гъза си!
Честита кола и със здраве да си я караш и само да те радва. Това е машината само да си нацелил читавелка.
Честита кола и със здраве да си я караш и само да те радва. Това е машината само да си нацелил читавелка.
- boricha
- младши ентусиаст
-
Мерси NeoPrin дано е така.А тази я купих с парите от едно е28 525е ауто, което ти беше харесал преди около година, ако си спомняш. Сега я купи един пич от Пловдив за да я реставрира имал още 2 за части. Обеща да ми я покаже като стане. Сори за
Но тази е СИЛА ГОЛЯМА от 100 години само ги гледам и подсмърчам от моята 316ка комби. Ще се слушаме така ми се струва.

Но тази е СИЛА ГОЛЯМА от 100 години само ги гледам и подсмърчам от моята 316ка комби. Ще се слушаме така ми се струва.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3