технически въпрос
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Re: технически въпрос
аз си мисля че няма нищо общо между лампичките за маслото и инспекшъна.
те се зануляват по различен начин следователно са за различни неща...
те се зануляват по различен начин следователно са за различни неща...

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
това е за маслото.когато смениш масло се занулява. после компа отчита първите 500км как се кара колата. след това за почват да светват индикаторите като напише (ispection)това означава че треба да се мине контролен преглед което е смяна на масло и филтри.дано съм бил полезен
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
За маслото - компа следи пробега и брои запалванията ! Това е за вид масло с определени параметри и то е това с което излиза от завода. Като му сложиш примерно 15W40 няма как да го смениш на 15-18 000км. като ти загаснат зелените лампички. 

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Колеги,аз като правих процедурата по зануляване(с кабел) ги занулих пооделно.Помня че първо ми се занули servise inspecion-а а после с още 3сек.oil inspeciona.Също така помня че секундите са мн важни за зануляването,от гледна точка на това дали ще се получи или не.
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Колеги само да ми кажете коя беше буксата за диагностика като така и така сме на темата.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Два вида са индикациите за маслото.Единия е на моточасове спрямо оборотите на двигателя.Това значи че колкото на по-високи оборти е каран мотора толкова по-бързо ще изгаснат зелените ламби.
Другия е на определен брой километри само че тук компютъра смята колата колко е работила студена и колко топла и колко време мотора е бил над 4500 оборота докато е бил студен.Тогава компютъра изчислява 1 км. реално изминато разтояние за 1.5 км.Различните индикации нямам и идея на кой двигатели и защо се слагат но си мисля че е свързано с различните пазари и различните масла които се предлагат на тях което е свързано с евро нормите за вредни емисии.
Относно въпроса на колегата за часовничето то е напомняне за смяна на спирачна течност т.е. на всеки 2 г.inspecion 1 и inspecion 2 са на определен срок от време който едва ли някой може да каже точно какъв е с тва безразборно зануляване на индикацията
Другия е на определен брой километри само че тук компютъра смята колата колко е работила студена и колко топла и колко време мотора е бил над 4500 оборота докато е бил студен.Тогава компютъра изчислява 1 км. реално изминато разтояние за 1.5 км.Различните индикации нямам и идея на кой двигатели и защо се слагат но си мисля че е свързано с различните пазари и различните масла които се предлагат на тях което е свързано с евро нормите за вредни емисии.
Относно въпроса на колегата за часовничето то е напомняне за смяна на спирачна течност т.е. на всеки 2 г.inspecion 1 и inspecion 2 са на определен срок от време който едва ли някой може да каже точно какъв е с тва безразборно зануляване на индикацията

- evga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-34 tds комби
Въпроса ми е като свети "инспекшън" колата може ли да се кара така защото имам доста време до смяна на маслото. 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Моята я карах така половин година, не спря. Значи няма значение. А мой познат- на когото ровихме из бараката преди около месец е карал така две- три години. Пак си върви.???
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
това е само за информация на водача не е свързано с блокировка на компа,двигателя или нещо друго,аз вече 4та година карам така(не че не искам да ги зануля но просто таблото отказва да ги занули)и не е спряла за ден даже всеки ден я карам и нямам проблеми
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- evga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-34 tds комби
Понеже този от който купих колата каза 4е ако светне и не се занули навреме да о4аквам скоро колата да спре. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
evga написа:Понеже този от който купих колата каза 4е ако светне и не се занули навреме да о4аквам скоро колата да спре.
Toва ми звучи като митологични разкази

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Нема проблеми колега аз моита мойта я зех така и вече 1 година карам.Друго мой да се чупи но не е спряла още.така че газ и не се притеснявай 

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2