Изхвърли ми маслото-проблема решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Re: Изхвърли ми маслото

Мнение от arr0gance » 21 Дек 2009, 15:37

Проблемите се намериха,колата е за ремонт на двигателя.
Сегмент да не кажа сегменти има за смяна,отнякъде ми тече антифриз и гнп-то сълзи,тъй че има доста проблеми които очаквам да се решат колкото се може по-скоро.
Турбото си работи,маслото което е изхвърлила колата е било около 2 литра предполагам, и все още незнам от къде е било изхвърлено,сипах ново вкарах я в обороти и единственото място от което изби е от дупчицата при щеката,но надали от там е изпръскало всичко,зашото самата щека им ръб и няма как да е изпръскала и капака,така че това още се изяснява точно от къде е избило маслото.
Мерси на ВСИЧКИ които се отзоваха и мерси за пожеланията за малките дяволчета,но при мене от край време ме хващат само сериозни проблеми.
Живи здрави и очаквам до другата седмица да има някакво развитие. :wave:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 21 Дек 2009, 17:09

Точно от тази дупчица е. Пръчката си е до долу,но тя не запушва въпросната дупка.Докато разбера и аз от къде е всичкото това масло по двг-то,голям зор видях. Лошото е че и при теб е за ремонт мотора,както беше и при мен.Успех. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 21 Дек 2009, 17:16

Неможе да е от нея,защото тя сочи към фаровете,а аз имах масло от другата страна, и по самия капак отгоре,просто има места около пръчката които нямаше масло,а би трябвало да има ако е било от там,тепърва ще се изчистват проблемите и ще се види,накрая ще разкрия "тайните и мистерийте"

Реших всичко да си го правя сам,имам само още 1 въпрос.ГНП-то ми сълзи,ще е възможно ли да се размина само с гарнитура,видях темата за ГНП в подфорума,но не издирих подобен проблем,още един път мерси за вниманието. :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 23 Дек 2009, 9:41

бахти и филма е в тая тема...направо не знам кво да кажа на колегите явно в баш тая тема са само разбирачите...само да вметна че едно бутало останало дори и само с един сегмент пак няма да изхвърли маслото през дупката на щеката...изводите си ги правете
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 23 Дек 2009, 9:55

Колега kraininski, ако се чувстваш компетентен, по-добре е да напишеш мнение, което да помогне. Между другото, това което си написал, е вярно само ако системата за картерна вентилация функционира, ако тя е запушена дори и напълно изправен двигател ще изхвърли масломерната пръчката, съгласен?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 23 Дек 2009, 12:10

така е....но маслото пак няма да го изхвърли...ще има само много горивна смес примесена с маслени изпарения...от друга страна отдушника на картера е просто една дупка в капака на клапаните от където просмукалите се през сегментите остатъци от горивна смес се връщат в смукателната система и биват натикани наново в цилиндрите...принципно продължавам да си мисля че проблема е другаде....измиване на двигателя наливане на масло....ако е наложително сваляне на някои елементи за да се оголи мястото което е омаслено....запалване на мотрора и заничане с лампа в ръка да се види от къде го хвърля това масло....за да се уверим че няма липса на сегменти или пък на част от бутало можем да свалим въздушния филтър да запушим отдушника на картера(само да не бъркам че беше там) и да проверим създава ли се налягане на отвора на щеката.ако е така, то проблема е вътре в мотора...ако пък няма прекомерно духане от там значи теча е нейде отвън....тръбички филтри гарнитури и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 24 Дек 2009, 13:30

Не съм голям разбирач,но като връща компресията към картера,няма ли да накара маслото да бяга към отворите?!
Предполагам,че като се е счупил сегмента и другите са доста изтъняли,колата не е първа младост,километрите са и множко и просто и е дошло времето.
П.п масло е налято,паля колата и не излиза от никъде,бях налял малко повече и ми го изкара през щеката,колата загря отворих капачката на двг и се разфърча масло навсякъде,та kraininski мерси,че се опитваш да смекчиш проблема,но вече прекалено много хора се изказаха по въпроса,двг е за отваряне :winky:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 24 Дек 2009, 21:12

Ми нега колегата свали въздушния филтър и да види дали е омаслен.
После да запали без него ,за да се види пътя на газовете в капака на главата дали е чист.
Инересното е,че от раз е хвърлила 2 литра масло,а после не :roll:
или не съм го разбрал правилно.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 24 Дек 2009, 22:51

Ами това е че едва ли е било от раз,от софия до благоевград е доста път,но на отиване и в самия град не забелязах тракане,на връщане предполагам като съм я понапънал(което стана само 1 път) е станала работата,и докато съм си я натискал го е изхвърлила,сега до 3к оборота нищо не става по натам не съм пробвал защото странични шумове(все едно не пълни повдигачите) като тракането в момента ме плашат,а и ако се е счупил пръстен както се предполага,гледам да не я паля да не дере доп. блока.Ако извада въз. филтър и запаля ще се разхвърчи масло през дупчицата,като колата загря и отворих капачката ,все едно отворих бутилка кока кола,чу се Фссс и почна да раздава масло навсякъде,предполагам че гледа от къде да излезе,така че ако махна филтъра и от там ефекта ще е свързан с масло.Мерси за доп. идеи.

Весели празници,живи здрави! :ok: :bchug: :yes: :wave:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 24 Дек 2009, 23:09

Kaпачката за маслото и на чисто нов тдс да я отвиеш-пак ще хвърля ;)
Незнам,но си мисля-щом до 3000 оборота нищо не се случва,май няма да ти се налага да отваряш мотора.Според мен по-голяма вероятност е турбината да ти покачва картерното налягъне.Това мисля,че ще отпадне като провериш луфта на оста на турбото.И другия вариант е-много зле зацапан капак на главата(пуши ли много черно?).
Все се мисля,че ако са издухали сигменти ,то колата ще познае преди 3000 оборота,особено при дизел :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 24 Дек 2009, 23:21

ivan. написа:Kaпачката за маслото и на чисто нов тдс да я отвиеш-пак ще хвърля ;)
Незнам,но си мисля-щом до 3000 оборота нищо не се случва,май няма да ти се налага да отваряш мотора.Според мен по-голяма вероятност е турбината да ти покачва картерното налягъне.Това мисля,че ще отпадне като провериш луфта на оста на турбото.И другия вариант е-много зле зацапан капак на главата(пуши ли много черно?).
Все се мисля,че ако са издухали сигменти ,то колата ще познае преди 3000 оборота,особено при дизел :roll:

И не само сутрин докато е студена ще пуши на масло.Хубаво е да и премерите компресията.
Аз сьщо сьм за лош турбокомпресор,наи вероятно прави допьлнителноналягане в картера,това е чест проблем при турбодизелите,но не е чест при ТДС
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Дек 2009, 1:19

Може ли кратко описание на "тракането"... Какво е? Като наковалня, леко, силно, металическо, "дървено", звънко или как....? На една 36-ца неше прхвърлило 1 зъб на веригата и .... познайте как тракаше... а за маслото, мисля, че все пак преди отваряне трябва 1 замерване на компресия.... иначе ако имаш излишни 200 - 300 лв. давай... поне ще видиш отворен мотор :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 25 Дек 2009, 9:33

абе манете го човека бе, нека отваря мотора.хем тема пуснал хем ни приема ни предава - на Мале комплект бутало сегменти болт и втулка са 280лв(1брой) - основни и биелни лагери колбеншмидт са към 500лв, комплект гарнитури са 350 лв,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 25 Дек 2009, 10:22

абе брат земи измии тоя двигател дори сам хубаво .
и си вземи една луничка 50вата на12волта и огледаи тоя шестак добре .
стига с тия ремонти и филми.сутрин палиш ли тоа мотор.
за помпата си има комплекти гарнитури тарси ги в магазин на бош 15лв.и им занеси номера на помпата ше го видиш като го льснеш.
при мен изпусна тази на главата на помпата.погледни темата по монтаж демонтаж че и настроики белези има.
че в сервизите е едно коледно намаление.добре че не стьпвам там се бос да сьм. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
нема да ти струва да наминеш ако си от софия но го измии двигателчето 0899479402 боби :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 25 Дек 2009, 13:15

именно - все ми се струва че е добре първо да се види от къде изтича пустото масло преди да поглеждаме биелите отблизо

ПредишнаСледваща

Назад към E34