До колегите с ТДС и до знаещите
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Ко колегите с ТДС и до знаещите
bera написа:Мисля ,че при турбина няма значение, защото тя създава противоналягането за което говориш, и непозволява на пресния заряд да излиза през изпускателния колектор.
Ето един линк с малко повече информация относно газоразпределението и помпените загуби.
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/4/4-5.pdf
ААА вярно, бе

обаче от турбо мотори Ich nicht verstehen

sorry

спирам до тук в тази тема.
Благодя за линка.

Поздрави и успех,
Д

bera написа:ddddk написа:Съпротивлението на изгорелите газове придава мощност. Затова е много важно наличието на т.н. резонаторно гърне. Това е първото гърне след колекторите. Вика му се резонаторно защото задържа, забавя извеждането на газовете и създава налягане обратно в изпускателните клапани и оказва влияние на мощността.
Мисля ,че при турбина няма значение, защото тя създава противоналягането за което говориш, и непозволява на пресния заряд да излиза през изпускателния колектор.
Ето един линк с малко повече информация относно газоразпределението и помпените загуби.
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/4/4-5.pdf
.
Последна промяна ivan. на 02 Ное 2009, 17:25, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
ivan. написа:Колега нека си е оригиналната тръба слагай ремуса (само ако е оригинал) и![]()
Само не заменяй здраво оригинално крайно гърне с китайско.
Колеги,и аз достигнах то този извод - няма да сменям тръбите,а само гърнето. Тези дни ще го купя и като се прибера в България и като го монтираме ще ви споделя впечатленията си и ще пусна едно клип4е

Благодаря на всички ви за информацията и мненията - винаги са били от значение за мен.
Поздрави

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2