Прегрято Е34
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Re: Прегрято Е34
dj_ennsy_1 написа:Явно не е лъжица за всяка уста... 20-ска автомат.. в града си е*ало мамата
И аз карам същата на газ се издържа!А ако е ГИ пък съвсем!
BMW Service Team
така днеска покарах колата малко ~~ 100км и забелязах че като се кара на 5та с 80-90 примерно парното постепенно изстива и изчезва, като я пусна по инерция се появява.. възможно ли е да е от въздух в системата или водна помпа ? също така искам да кажа че колата след тоя проблем е карана близо 1000км и възможно ли е да се кара толкова със скъсана гарнитура или спукана глава без осезаеми проблеми .. ?? засега мисля да погледна помпата..
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Първо обезвъздуши хубаво, след това ако проблема не изчезне гледай към помпата 

а някой би ли ми казал как точно се обезвъздушава такав мотор ? чул съм че било трудно ???
аз съм го правил така : отварям капачката, махам и пробката наливам вода до горе (докато не почне да излиза от пробката) паля колата и чакам малко (като подавам газ) ако падне малко водата доливам и затварям, като това го правя на пуснато парно:?
така ли се прави или има и нещо друго
аз съм го правил така : отварям капачката, махам и пробката наливам вода до горе (докато не почне да излиза от пробката) паля колата и чакам малко (като подавам газ) ако падне малко водата доливам и затварям, като това го правя на пуснато парно:?

- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 M50B20 touring
Ползвай търсачката, има подробни теми за обезвъздушаване. Ако успееш да откриеш търсачката де, че аз не мога нещо - крие ми се 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Търсачката няма да я има за известно време, по някаква причина
Колкото до обезвъздушаването и аз така знам и като сипвах антифриз на мойта /беше много разреден/ мисля че не я обезвъздуших като хората и пак ще се занимавам, въпреки че си имам и парно не загрява в повече

Колкото до обезвъздушаването и аз така знам и като сипвах антифриз на мойта /беше много разреден/ мисля че не я обезвъздуших като хората и пак ще се занимавам, въпреки че си имам и парно не загрява в повече

- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 M50B20 touring
Еми в общи линии:
1. Гледаш предницата да е по-високо от задницата
2. Колата трябва да е студена и с включено парно
3. Палиш и почваш да доливаш вода, ако трябва, при което винтчето за обезвъздушаване трябва да е отворено
4. По някое време, като спре да поема вода затваряш капачката (винтчето е отворено)
5. Обезвъздушаваш докато не спре да излиза пяна от винтчето (трябва също да чакаш докато ти отвори термостата - работна температура)
Като през цялото време трябва да подържаш около 2500 оборота!!!
Май май е това, ако греша колегите да поправят
1. Гледаш предницата да е по-високо от задницата
2. Колата трябва да е студена и с включено парно
3. Палиш и почваш да доливаш вода, ако трябва, при което винтчето за обезвъздушаване трябва да е отворено
4. По някое време, като спре да поема вода затваряш капачката (винтчето е отворено)
5. Обезвъздушаваш докато не спре да излиза пяна от винтчето (трябва също да чакаш докато ти отвори термостата - работна температура)
Като през цялото време трябва да подържаш около 2500 оборота!!!
Май май е това, ако греша колегите да поправят
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
forevera написа:а някой би ли ми казал как точно се обезвъздушава такав мотор ? чул съм че било трудно ???
Явно не си правиш труда да прочетеш какво се пише в темата по горе с колегата kirililiev
в две последователни мнения ти описахме как се прави!
Не мога да разбера защо не го прочетеш , не опиташ да провериш какво се случва и тогава да пишеш !Без да се пълни темата с едни и същи отговори!
Първо си отвори капачката и подай газ до около 2500 3000 оборота ако от капачката не излизат фонтани вода значи помпата е превъртяла( нещо което се случва доста често ако не е с метална търбинка!), ако ли не процфедурата за обезвъздушаване която е описана по горе но не забравяи,че трябва да си на пълен контакт през цялото време!
BMW Service Team
да, разбрах
утре ще сваля помпата да я видя .. напълно възможно е да е пласмасова и да е превъртяла според мен (или поне това ми се иска да е проблема) а за обезвъздушаването , направих го по тоя начин , нп нищо не се промени и ми остана само помпата преди да свалям глава...
утре ще сваля помпата да я видя .. напълно възможно е да е пласмасова и да е превъртяла според мен (или поне това ми се иска да е проблема) а за обезвъздушаването , направих го по тоя начин , нп нищо не се промени и ми остана само помпата преди да свалям глава...
така , днес махнах помпата .. оказа се, че тя е правила проблемите .. сменихме я и сега всичко е ток ...

.forevera написа:така , днес махнах помпата .. оказа се, че тя е правила проблемите .. сменихме я и сега всичко е ток ...![]()
Последна промяна ivan. на 02 Ное 2009, 17:32, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Турбинката дето е на помпата се е откъснала същия проблем беше и при мене.Предполагам че и на колегата е била така помпата 

лопатката на помпата превърташе , беше се откъснала от ротора.. новата е с алуминиева лопатка дано да държи {:
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3