технически проблеми бмв 525 тдс 98/99 г

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: технически проблеми бмв 525 тдс 98/99 г

Мнение от tisho_ » 23 Окт 2009, 18:43

klintan66 написа:Очаквам още мнения от ТДС - " почитатели " .

Аз бензинова глава пукната не съм виждал . Те са вечни , те са извън времето и пространството .

Аз пък видях на М20В20 на две места беше цепната

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 23 Окт 2009, 18:44

klintan66 написа:Очаквам още мнения от ТДС - " почитатели " .

Аз бензинова глава пукната не съм виждал . Те са вечни , те са извън времето и пространството .

Аз пък видях на М20В20 на две места беше цепната

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 23 Окт 2009, 18:45

ми те и бензиновите пукат глави, всичко си е до начин на каране и потдръжка
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 23 Окт 2009, 19:36

Именно ,пичове ... иронизирах ! :mhihi:
Всичко е да кола и до собственик !
Той щото е много лош за това го слагат в ровър и в опел .Ма те не разбират, за това .
Виж, местните инжинери знаят тайната .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 23 Окт 2009, 20:00

ddddk написа:
Zubcho написа: Ако бях по-умен тогава щях да намеря 1 автомобил донор и да туря 4.0 мотор и да не се занимавам с ремонти по този дизел. :)

Иво, мислиш ли, че този мотор не се нуждае от обслужване? Мислиш ли, че не е каран яко и много? Мислиш ли, че не надува маркучи, не пука глави, че дори и за блока в средата има една легенда?

Нека напишем малко цифри за този мотор:

Свещи - 8 бр.
лули - 8 бр.
бубини - 8 бр.
вериги - 4 бр.
клапани - 32 бр. :shock:
повдигачи - 32 бр.
вложки - 32 бр.
разпределителни валове - 4 бр.
лагери - XXL бр. :mhihi:
гарнитура на капака - 2 бр.
гарнитура на глава - 2 бр.
комплект "горни уплътнения" - XXL лв :mhihi:
масло... ами не става с 10VV 40 ще трябва по скъпо и повече литри
антифриз...
маркучи - XXL лв :mhihi:

... и т.н. :shock:

Само за информация, аз миналата седмица дадох над 100 лв. за уплътнения и маркученца на смукателната система! И при това без гофрирания маркуч между дросела и дебитомера! Той беше в кондиция.

Разбира се всичко това с уговорката за каква цел я подготвяш тази кола:
Дали искаш да качиш семейството в събота и да отидеш в Балкана и да си сигурен, че круиза ти ще е без произшествия...
Или искаш да замъкнеш колата някакси до дрифт зоната на града и да скъсаш две гуми и да се прибереш някакси...

Само, че за втория случай не ти трябва чак V8.

Поздрави,
Д

Стига с тези глупости,бубини 8бр,вериги 5бр,клапани 50бр :mhihi:
Колега ти от колко време я имаш твойта 20ка и колко км си минал с нея,че като гледам само се оплакваш :dunno:
Тези бубини да не се сманят с маслото или пък веригите? Мойта кола е с оригиналните бубини и вериги и клапани и е на 315 000км(реални)аз лично сам и навартял вече 34 000км и нищо не съм пипнал(в друга тема го има точно и ясно къкво съм сменил по колата за тези км).Това лято всеки се вайкаше,ама виско ли е,ама термостат ли е и т.н. Еми гледайте внимателно като като купувате,ако не разбирате вземете с себеси някой който разбира,щото после се пише в форума "купих си 34-ка ама това и е така онова и е така" :!:
Нищо лично към никои,но да коментирате така някой мотор само заради това че вашия ви прави проблеми и несте доволни.
Колегата Иван. е на същото мнение но за тдс-а ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Окт 2009, 20:16

Колеги ,това сигурно го пиша за трети пьт,от 10 години карам все тдс -овия мотор дали в омега Б или бмв,(имал сьм и е-34 и е-39),така се завьртат работите че все такива кратуни карам,имах и е-36 м50б20,оставих го и пак взех тдс,толкова години как не грьмна турбо ,как несе сцепи някоя глава,работя извьн града,километрите се навьртат нее като да сти пред вкьщи ,та ка че.......?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 23 Окт 2009, 21:28

Един плюс за ТДС-а.
Не е най-здравия мотор на света, но не е и най-лошия. И още нещо на тея, които казват ,че всеки втори пост е свързан с проблем на ТДС - да така е...защото всяка 2ра кола тук е ТДС даже повече от 2000 човека във форума сигурно 1500 са с ТДС еми коя кола се чупи повече ?! Много ясно ,че тая която е в по голямо количество, статистиката гледайте не слушайте градски легенди. Така ,че стига сте набеждавали мотора за вашата немърливост. ТДС-а има няколко слаби и скъпи места: Плочка на горивната помпа, маховик,водна помпа + термостат останалото са консумативи просто ги смяняйте и не се циганете като мен за да не прегреете мотора (строших водната помпа и въпреки всичко я закарах до вкъщи на собствен ход на 15км като спирах за почивки за по 15 минути да се охлажда сигурно 10 пъти я вкарах в червената зона докато я прибера, смених помпата и от тогава съм минал 17хил км). Не съм чувал за проблем с дюзи на ТДС ,а виж за комон рейла почти всяка 2ра тема е проблем с дюзи...дайте да го оплюем малко него....

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Окт 2009, 21:48

Само едно ще кажа откакто се регистрирах във форума проблемите свързани с бензиновите агрегати са свързани с мененето на обороти на празен ход или някоя изгоряла бубина или датчик.А за ТДС-а пред ден все някой нещо се оплаква и повечето оплаквания са свързани с доста разходи.Това са наблюденията ми към момента.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 23 Окт 2009, 22:47

проблема на TDS идва по - скоро от пишман майсторите отколкото от мотора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 23 Окт 2009, 22:57

@2bar написа:проблема на TDS идва по - скоро от пишман майсторите отколкото от мотора.

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Окт 2009, 20:56

tisho_ написа:
@2bar написа:проблема на TDS идва по - скоро от пишман майсторите отколкото от мотора.

точно така,тдс-а ходи повечко по майстори,а те повечето са пишман :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 25 Окт 2009, 0:49

kirililiev написа:
tisho_ написа:

точно така,тдс-а ходи повечко по майстори,а те повечето са пишман :mhihi: :mhihi:

е да ама аз не съм виждал пръснато бутало и дупки в блока от биелките на тдс,ама точно на 2.5бенз.съм виждал!Няколко пъти! :yes: :yes:
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 25 Окт 2009, 11:46

momo-1st написа:
kirililiev написа:
tisho_ написа:

е да ама аз не съм виждал пръснато бутало и дупки в блока от биелките на тдс,ама точно на 2.5бенз.съм виждал!Няколко пъти! :yes: :yes:

аз видях ферари със биела през картера и....?пък и как да видиш тдс с такъв проблем,то няма как да стане,почнеш ли да го вкарваш в червеното се доближаваш до един весел момент,нарича се"колеги проблем с тдс"трака,хлопа,май не пали топъл,май надува,май умната дюза,май пуши нещо,май турбото,не пали студен,нещо маховика май,ама май шайбата,и все такива весели неща които след като се сблъскаш с тях придобиваш изключителния навик да караш гордо вперил поглед в стрелката на температурата и слушаш нежния шум на тдс-мотора,и изобщо не ти идва на ум да изюркаш великия дизел,или ако го настъпиш до лютеницата за 5 секунди на първа и втора си горд от факта и си спомняш че караш бмв :mhihi: при всяко завъртане на стартера автоматично си вадиш заключение:май предния път запал по бързо,дали вече не се е разтегнало нещо.
та колега,мисълта ми беше че когато с не отварян мотор на 400 000км две години ходиш по писти,шоута,сбирки,непрестанно караш до 7200 оборота,гумите ги превърнеш в консоматив и единственото нещо което си правил по мотора е да сменяш маслото,тогава ела да ми говориш за здравина.
пп
са отивам на полигона за пореден път да пробвам да изкарам някоя биела и да скъсам 2,3 комплекта гуми,ако случайно успея ще пиша :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Окт 2009, 12:33

кирчо, не се мори моля ти се :mhihi: ... за колегата не знам, ама ти не си взимай тдс моля ти се, щото не са им много ясни целите на кола в твоите ръце на младежите :mhihi:
къде ще е следващия слалом на самолетоносача :roll: ... и поздрави на централното море :bchug:

Аватар
Кара: 313tds

Мнение от E34 - Fanatic » 25 Окт 2009, 12:50

Добре де, аз също карам ТДС, понякога вижда доста зор и все още му няма нищо вече почти година, нито глава, нито бутало, нито турбо... :winky:

А имам и наблюдения в/у един друг ТДС който вече 2-3г. също вижда доста зор и нищо му няма! :winky:

Дори колегата presko79 смятам, че го знае този ТДС! :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към E34