искам съвет!как да почистя охладителната система?
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Re: искам съвет!как да почистя охладителната система?
водна помпа си сложи нова че иначе идва скъпо!
А относно промивката един познат хакна меглио в охладителната система покара така 2 дни после источи всичко и колата проима и парно и све коренна разлика!
Успех!
А относно промивката един познат хакна меглио в охладителната система покара така 2 дни после источи всичко и колата проима и парно и све коренна разлика!
Успех!
BMW Service Team
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
какво е това меглио ?
- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 34 524TD
- Мечтае да кара: E 39
колега,какво е "меглио"?и къде мога да го намеря?приблизителна цена,ако може.
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Тука във форума тея дни някой продаваше наливен,виж в подфорум ПРОДАВА! 

- IAV
- младши ентусиаст
-
меглио е MEGLIO-обезмаслител универсален и не много агресивен!
Мой познат е е класа 124ка беше с позапушено парно и некъв майстор му го беше казал след 3 дни колата почна и парно да има и све!
После се източи съответно и се наля антифриз!
Мой познат е е класа 124ка беше с позапушено парно и некъв майстор му го беше казал след 3 дни колата почна и парно да има и све!
После се източи съответно и се наля антифриз!
BMW Service Team
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
7 литра меглио си е бая. Някъде към 4лв. е едно шише. Аз препоръчвам да се сипе вода с оцет 1:1 разредено, може и омешано с меглио. Палиш караш 20 км и после точиш. Сипваш само вода. Караш още 20км. Точиш и сипваш антифриз+ вода в пропорция за -25 градуса.
Пиши да кажеш какво е станало.
Пиши да кажеш какво е станало.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
аз бих ъи препоръчал да смениш,водната помпа да прочистиш радиатора да сложиш добавката и налей вода покарай пак източи и ако трябва пак я прочести системата,тя е една от най капризните и налей хубав антифриз не най евтения.махни те меглиото това е битова химия а не за авомобили с него можеш да имаш проблем с маркучите,а от добавката от ОМВ само може да си покаже дали всичко е ОК или НЕ.Ако след добавката чезне антифриз разгледай хубаво всички скоби и тогава за по сериозни проблеми,но мисля че престягането на една или две скоби и чиста система ще оправат всички болежки.Аз лично съм използвал тази процедура и всичко ми е оК на колата а моята е много по стара от твоето БМВ.(само да добавя бирата не е добре да се налива защото е газирана сякъш да си налеш кола в колата,пурво няма да има смазочните действия на антифриза,и неговата охладителна способност,а може да береш незнайни ядове и да се чудиш от какво ли са дошли)
- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
точно така смятам да направя и аз колега.днеска съм си намерил хубава немска помпа,мисля гейтс чисто нова.ще я сменя и даже мисля да използвам съвета на Зъба да пробвам неговия начин.струва ми се,че има много логика във всичко,което ми препоръчва да направя.после смятам да сменя и термостата,даже ми се струва,че е задължително.да видим какво ще се получи в крайна сметка.VNM написа:аз бих ъи препоръчал да смениш,водната помпа да прочистиш радиатора да сложиш добавката и налей вода покарай пак източи и ако трябва пак я прочести системата,тя е една от най капризните и налей хубав антифриз не най евтения.махни те меглиото това е битова химия а не за авомобили с него можеш да имаш проблем с маркучите,а от добавката от ОМВ само може да си покаже дали всичко е ОК или НЕ.Ако след добавката чезне антифриз разгледай хубаво всички скоби и тогава за по сериозни проблеми,но мисля че престягането на една или две скоби и чиста система ще оправат всички болежки.Аз лично съм използвал тази процедура и всичко ми е оК на колата а моята е много по стара от твоето БМВ.(само да добавя бирата не е добре да се налива защото е газирана сякъш да си налеш кола в колата,пурво няма да има смазочните действия на антифриза,и неговата охладителна способност,а може да береш незнайни ядове и да се чудиш от какво ли са дошли)
- IAV
- младши ентусиаст
-
абе момци кой ви каза ,че трябва да сложиш 8 литра меглио?!?!?!?!?!?!?!
Казах да се сложи не 8 литра!Примерно едно шише!
BMW Service Team
м....точно за водна помпа втора употреба
,ако ти е запушен радиатора на парното, няма да духа топло,като го пуснеш,изчакаи малко събери парички и си вземи нова помпа

- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
IAV написа:абе момци кой ви каза ,че трябва да сложиш 8 литра меглио?!?!?!?!?!?!?!
добре бе пич,кажи как се ползва това пустой MEGLIO,за да го търся.а колкото до парното:проблема,е че когато загрее двигатела имам парно непрекъснато.запушиха се клапите на парното.е това е супер неприятно,защото лятото не можех да си ползвам климатика.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Колега ако намериш МЕГЛИО сипи 2 тубички, но повече от 1 ден не карай с него, а ако не... 2 литра оцет и покарай няколко дни, след което промивка с чиста вода от чешмата, пък ако имаш и маркуч направо с него със силна струя в системата
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
bmw524 написа:IAV написа:абе момци кой ви каза ,че трябва да сложиш 8 литра меглио?!?!?!?!?!?!?!
добре бе пич,кажи как се ползва това пустой MEGLIO,за да го търся.а колкото до парното:проблема,е че когато загрее двигатела имам парно непрекъснато.запушиха се клапите на парното.е това е супер неприятно,защото лятото не можех да си ползвам климатика.
Всъщност климатика ти е работил заедно с парното .
Клапите са клеясали в отворено положение и затова ти е било топло.
Решение- Палиш ,на място отворяш предния капак и с дръжката на отверка почукваш по клапите докато затворят .Есествено врътките трябва да са в крайно синьо положение . Това обаче няма да оправи греенето.
Грее от - термостат , водна помпа , виско , спукана глава . Ако си пукал радиатор най-вероятно този сега ти е чист.
В блока колко е мръсно ти си знаеш . Ако си карал с вода или стар антивриз ...
Задължително смени термост. Има различни .Отварят при различни температури .Взимаш най-студения .
Водна помпа .Само с метална и САМО с отлята турбина. Виско - ако след като си сменил предишните две неща, пак грее значи и виското сменяш. Ставало едно към едно с такива от форд /някакъв/ но аз не съм пробвал.
И ако пак грее значи е, както казах в началото, глава или още по-лошо блок.
Успех ,колега !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
мисля че с почукване на отверка по клапаните нема да ги оправи,а разглобяване,моите трябваше да ги кисна 30 минути с вд40 и накрая се раздвижиха,сега като дам на контакт ччукат доста обещаваштоklintan66 написа:bmw524 написа:IAV написа:абе момци кой ви каза ,че трябва да сложиш 8 литра меглио?!?!?!?!?!?!?!
Всъщност климатика ти е работил заедно с парното .
Клапите са клеясали в отворено положение и затова ти е било топло.
Решение- Палиш ,на място отворяш предния капак и с дръжката на отверка почукваш по клапите докато затворят .Есествено врътките трябва да са в крайно синьо положение . Това обаче няма да оправи греенето.
Грее от - термостат , водна помпа , виско , спукана глава . Ако си пукал радиатор най-вероятно този сега ти е чист.
В блока колко е мръсно ти си знаеш . Ако си карал с вода или стар антивриз ...
Задължително смени термост. Има различни .Отварят при различни температури .Взимаш най-студения .
Водна помпа .Само с метална и САМО с отлята турбина. Виско - ако след като си сменил предишните две неща, пак грее значи и виското сменяш. Ставало едно към едно с такива от форд /някакъв/ но аз не съм пробвал.
И ако пак грее значи е, както казах в началото, глава или още по-лошо блок.
Успех ,колега !

- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
помпата,така или иначе ще я сменя защото протече.термостата задължително.колкото до клапите от форума вече ме съветваха за метода с почукването,но нищо не се получи ще има разглобяване или смяна явно.не знам подлежат ли на ремонт въобще.един колега ми изпраща снимки как се разглобяват и трябва да ви кажа,че май е голям ...не знам дали ще се справя сам.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3