М50Б20 Е34 ----> М50Б25

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 08 Авг 2009, 22:06

kirililiev написа:
SaSo написа:
FANATIK-s-BMW написа:Да аз и затова мислех,преполагам 4е ще иска ламда от 2.5 мотор,освен да търся комлект и със ламбда.А скоростите са същите нали,полуоски,диф?

Да и ще имаш осъкатена 2.5ца... Ако се прави такава конверсия се прави как си трябва... Сменя се :

Двигател ( пълен комплект )
Скорости
Кардан
Диф ( заедно с целия заден мост )
Спирачки
Таблото
Инсталацията ( цялата на колата )

Играчката е голяма...

Такава точно конверсия прави Дидо The-gate... Питай го него... Той е напълно наясно с разликите...

поставя се само двигател с електроника,всичко друго остава стандартно,дори се поставя 2,8 на тези карантии и си държи,а кутията се различава само в една опашка,и в предавателното число на 2 предавки ;)
най ми стана интересно тва за моста :shock: него що да го сменяш,при полужение че има 2,5 на малък мост??

Да може и така само с мотора... Но при условие че на 2.5 спирачките са по добри, карадана е различен... Скоростите също... Мост малък на 2.5 аз лично не съм виждал... Може и да има... Не споря... Но според мен най-качествено е като е с всички изброени неща горе сменени... Лично аз съм се насочил някой ден като един от вариантите да сложа 4.0 мотор... И мисля направо цял донор да си взема...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 08 Авг 2009, 22:49

SaSo написа:... Лично аз съм се насочил някой ден като един от вариантите да сложа 4.0 мотор... И мисля направо цял донор да си взема...

то и аз се замислям за нещо по-мощно ,но докато се опаричим ще свършат донорите :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д
Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
Детайли за колата: ламя

Мнение от FANATIK-s-BMW » 09 Авг 2009, 1:09

А имали разлика дето паленето ми е Сименс а на пове4ето Б25-ци е Бош и как ще се разберат колата с мотора??? Или ще се наложи да търся палене Сименс?Затва някой сетил ли се е?
Атаката е най-добрата защита...!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 09 Авг 2009, 12:41

FANATIK-s-BMW написа:А имали разлика дето паленето ми е Сименс а на пове4ето Б25-ци е Бош и как ще се разберат колата с мотора??? Или ще се наложи да търся палене Сименс?Затва някой сетил ли се е?

ми нали реално сменяш целия двигател комплект(окабеляване,комп.,дебитомер...всичко ще ти е на 25-ца)
какъв ще е проблема :roll:
слагаш и палиш ;) ....гумите :mhihi: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 09 Авг 2009, 15:41

the_gate написа:
SaSo написа:... Лично аз съм се насочил някой ден като един от вариантите да сложа 4.0 мотор... И мисля направо цял донор да си взема...

то и аз се замислям за нещо по-мощно ,но докато се опаричим ще свършат донорите :(

донорите тепърва ще дойдат насам за без пари ;) вече дори и 2,8 се намират за 1200лв ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д
Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
Детайли за колата: ламя

Мнение от FANATIK-s-BMW » 12 Авг 2009, 21:54

the_gate написа:
FANATIK-s-BMW написа:А имали разлика дето паленето ми е Сименс а на пове4ето Б25-ци е Бош и как ще се разберат колата с мотора??? Или ще се наложи да търся палене Сименс?Затва някой сетил ли се е?

ми нали реално сменяш целия двигател комплект(окабеляване,комп.,дебитомер...всичко ще ти е на 25-ца)
какъв ще е проблема :roll:
слагаш и палиш ;) ....гумите :mhihi: :driving:

Ами нали двигателят е свързан и с купето,примерно борд компютърът,оборотомера,уреда за показване на темп.на двигателят/дат4ика за температура на двигателят е на ДВГ,така или ина4е са свързани двигател-купе и то4но тва ме притеснява,защото тук в Бургас ми казаха 4е трябва да сменям цялата инсталация по колата,което никога няма да направя.
Затова питам на купе което е било със Сименс запалване/М50Б20/можели да се сложи М50Б25 с Бош пасват ли?
Атаката е най-добрата защита...!!!

Предишна

Назад към E34