М60Б40 компресия цилиндри..???????
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ikonkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01
SaSo написа:E34 FAN написа:Правилно ли разбирам или под 10 компресия за този мотор е зле..?? А ако средно за цилиндрите е 8.5......това значи ли че е мъртвец ? Причина за толкова ниска компресия....необходим ремонт? ( сегменти...или ?)
Мерси предварително колеги.....
Ниска компресия на всички цилиндри е със сигурност сегменти... А до колкото знам тоя мотор е с Никасилово покритие...
пак не е на 100% на стария ми мотор м50б25 след една много лека среща на бутала с клапани и компресията му падна от 14,5 на 12,3-4

п.п. тоя мотор хич не е евтин за ремонт така че трябва сам да си прецениш щото само гарнитурите му са една камара пари да не говорим за останалото

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
ikonkata написа:SaSo написа:E34 FAN написа:Правилно ли разбирам или под 10 компресия за този мотор е зле..?? А ако средно за цилиндрите е 8.5......това значи ли че е мъртвец ? Причина за толкова ниска компресия....необходим ремонт? ( сегменти...или ?)
Мерси предварително колеги.....
Ниска компресия на всички цилиндри е със сигурност сегменти... А до колкото знам тоя мотор е с Никасилово покритие...
пак не е на 100% на стария ми мотор м50б25 след една много лека среща на бутала с клапани и компресията му падна от 14,5 на 12,3-4а ако е износен блока немисля че само със смяна на сегменти ще се постигне ефекта който търси колегата...
п.п. тоя мотор хич не е евтин за ремонт така че трябва сам да си прецениш щото само гарнитурите му са една камара пари да не говорим за останалото
Е да де но тогава губи компресия на един или два цилиндъра... В повечето от случаите губи на последните цилиндри... И моя имаше такава случка... Загуби компресия на 5 и 6 цилиндър... Изкривиха се изпускателните клапани...
- ikonkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2