Относно обслужването на АВТОМАТИК?
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
на е34 пробката на автоматика е всъщност една тръбичка която влиза навътре в самите скорости намирайки се разбира се на дъното на кутията.при отстраняване на тази джаджа маслото изтича.за да се налее новото тя се връща на мястото си като самата тя се явява нивото за маслото.наливането се прави при запален двигател за да може и турбината да поеме необходимото и количество...наливането става през същата пробка със шприц до момента в който прелее
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
защо си мисля че точно твоята хваща 8.200 л.Christoff написа:С кой автоматик си точно, Санто?
Моят - 5ск. с 3те режима, събра 6 литра АТФ II масло. Питах майстора що II, а не III - каза, че така било по спецификация.

Не си мислиш,а си е точно така.....май зависи на майстора колко му се занимаваbmwfena написа:защо си мисля че точно твоята хваща 8.200 л.Christoff написа:С кой автоматик си точно, Санто?
Моят - 5ск. с 3те режима, събра 6 литра АТФ II масло. Питах майстора що II, а не III - каза, че така било по спецификация.![]()
говорим за една и съща 5 НР 18.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
или дали можеivan. написа:Не си мислиш,а си е точно така.....май зависи на майстора колко му се занимаваbmwfena написа:защо си мисля че точно твоята хваща 8.200 л.Christoff написа:С кой автоматик си точно, Санто?
Моят - 5ск. с 3те режима, събра 6 литра АТФ II масло. Питах майстора що II, а не III - каза, че така било по спецификация.![]()
говорим за една и съща 5 НР 18.

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Шах ми дадохте бе колеги. Лично бях до майстора, докато шприцваше и последните капки масло. Жена му се катери по подемника да запали колата, за да може и турбината да завърти. Фен не ме шашкай
Ванка ти го знаеш момчето - Пешо в Грамада.

Ванка ти го знаеш момчето - Пешо в Грамада.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора?
Днес си взех колата от маистора и сега ми се струва,че по добре върви,тя и преди си вървеше добре де
И на мене ми смениха само 3литра масло АТФ2:)
То навсякаде по каталог го даваха 3 литра:)

Днес си взех колата от маистора и сега ми се струва,че по добре върви,тя и преди си вървеше добре де

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
santo_bansko написа:Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора?![]()
![]()
![]()
Днес си взех колата от маистора и сега ми се струва,че по добре върви,тя и преди си вървеше добре де![]()
то зависи колко време я чакаш да се източи

- santo_bansko
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:santo_bansko написа:Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора?![]()
![]()
![]()
Днес си взех колата от маистора и сега ми се струва,че по добре върви,тя и преди си вървеше добре де![]()
то зависи колко време я чакаш да се източи
А,що по каталозите и дават 3литра?

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
santo_bansko написа:Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора?![]()
![]()
![]()
Най-лесният тест колко добре е кутията е като качиш колата на баир - колкото се може по-стръмен - пускаш газта, позиция D, колата трябва да седи на място

Едит: Хвърлил съм бележката от сервиза. Санто, със сигурност кутията не събира 3 литра.

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- santo_bansko
- ентусиаст
-
tsb_bg написа:Колеги ето какво пишат BMW по въпроса
Конкретно кутията за която аз говоря е A5S310Z
За мен не е ясно как може да се източи цялото количество масло без разглобяване на кутията, а при нормалното източване изрично е посочено 3.2 l.
И,аз така мисля.Тоест нормалното източване просто се води като освежаване както беше написал едни колега,а пълното источване нее за предпочитане,пък и не бих се доверил на никои да ми источи и напълни из цяло кутията

То германеца си е сметнал какво да се пипа и какво не:)
Колега 8литра не е цялото количество масло в 5хп-18.Незнам какво ,как и защо пише в тези сервизни каталозиtsb_bg написа:Колеги ето какво пишат BMW по въпроса
За мен не е ясно как може да се източи цялото количество масло без разглобяване на кутията, а при нормалното източване изрично е посочено 3.2 l.

но си спомням след ремонта на кутията бях взел 10 литра и ги глътна всичките,после смяна след 5000км ....събра 7 литра и нещо.
- santo_bansko
- ентусиаст
-
ivan. написа:Колега 8литра не е цялото количество масло в 5хп-18.Незнам какво ,как и защо пише в тези сервизни каталозиtsb_bg написа:Колеги ето какво пишат BMW по въпроса
За мен не е ясно как може да се източи цялото количество масло без разглобяване на кутията, а при нормалното източване изрично е посочено 3.2 l.![]()
но си спомням след ремонта на кутията бях взел 10 литра и ги глътна всичките,после смяна след 5000км ....събра 7 литра и нещо.
Явно си зависи много от маистора как,ще ти я обслужи:)
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2