Относно обслужването на АВТОМАТИК?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 13 Май 2009, 17:13

на е34 пробката на автоматика е всъщност една тръбичка която влиза навътре в самите скорости намирайки се разбира се на дъното на кутията.при отстраняване на тази джаджа маслото изтича.за да се налее новото тя се връща на мястото си като самата тя се явява нивото за маслото.наливането се прави при запален двигател за да може и турбината да поеме необходимото и количество...наливането става през същата пробка със шприц до момента в който прелее
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 13 Май 2009, 18:01

Christoff написа:С кой автоматик си точно, Санто?

Моят - 5ск. с 3те режима, събра 6 литра АТФ II масло. Питах майстора що II, а не III - каза, че така било по спецификация.
защо си мисля че точно твоята хваща 8.200 л. :roll: :roll: говорим за една и съща 5 НР 18.
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 13 Май 2009, 18:07

bmwfena написа:

Моят - 5ск. с 3те режима, събра 6 литра АТФ II масло. Питах майстора що II, а не III - каза, че така било по спецификация.
защо си мисля че точно твоята хваща 8.200 л. :roll: :roll: говорим за една и съща 5 НР 18.
Не си мислиш,а си е точно така.....май зависи на майстора колко му се занимава

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 13 Май 2009, 18:12

ivan. написа:
bmwfena написа:

Не си мислиш,а си е точно така.....май зависи на майстора колко му се занимава
или дали може :twisted: :twisted: ама после кво стаа-кутията ми почна да боксува-кутията ми почна да рита и т.н.Колеги-автоматик давам да обслужва само на човек който съм сигурен в него.Препоръчвам на колегата Christoff да вземе скоро пак да го смени щото за мен таа кутия не е обслужена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 13 Май 2009, 18:48

Шах ми дадохте бе колеги. Лично бях до майстора, докато шприцваше и последните капки масло. Жена му се катери по подемника да запали колата, за да може и турбината да завърти. Фен не ме шашкай :winky:

Ванка ти го знаеш момчето - Пешо в Грамада.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 13 Май 2009, 21:56

аз налях в шприца 8.200 :!: :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 13 Май 2009, 22:42

Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора? :evil: :evil: :evil:
Днес си взех колата от маистора и сега ми се струва,че по добре върви,тя и преди си вървеше добре де :uups:
И на мене ми смениха само 3литра масло АТФ2:)
То навсякаде по каталог го даваха 3 литра:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Май 2009, 22:56

santo_bansko написа:Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора? :evil: :evil: :evil:
Днес си взех колата от маистора и сега ми се струва,че по добре върви,тя и преди си вървеше добре де :uups:

то зависи колко време я чакаш да се източи
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от santo_bansko » 13 Май 2009, 22:58

_65536_kb_sec_ написа:
santo_bansko написа:Е бравооо на вас.Сега ли трябваше да ми кажете всички тезо работи,когато вече си я взех от маистора? :evil: :evil: :evil:

то зависи колко време я чакаш да се източи

А,що по каталозите и дават 3литра? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 14 Май 2009, 2:22

Най-лесният тест колко добре е кутията е като качиш колата на баир - колкото се може по-стръмен - пускаш газта, позиция D, колата трябва да седи на място :idea: Преди да си сменя маслото не държеше така, сега - да.

Едит: Хвърлил съм бележката от сервиза. Санто, със сигурност кутията не събира 3 литра. :idea: Аз в момента се чудя дали тея 6 литра, за които писах по горе не се отнасят за двигателя щото смених куп неща наведнъж, демек Фенът е прав :!:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Май 2009, 9:10

Колеги ето какво пишат BMW по въпроса

Изображение

Изображение

Конкретно кутията за която аз говоря е A5S310Z

За мен не е ясно как може да се източи цялото количество масло без разглобяване на кутията, а при нормалното източване изрично е посочено 3.2 l.

ентусиаст
Аватар

Мнение от santo_bansko » 14 Май 2009, 13:54

tsb_bg написа:Колеги ето какво пишат BMW по въпроса

Изображение

Изображение

За мен не е ясно как може да се източи цялото количество масло без разглобяване на кутията, а при нормалното източване изрично е посочено 3.2 l.

И,аз така мисля.Тоест нормалното източване просто се води като освежаване както беше написал едни колега,а пълното источване нее за предпочитане,пък и не бих се доверил на никои да ми источи и напълни из цяло кутията ;)
То германеца си е сметнал какво да се пипа и какво не:)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Май 2009, 21:43

Изображение

Изображение

Колега 8литра не е цялото количество масло в 5хп-18.Незнам какво ,как и защо пише в тези сервизни каталози :roll:
но си спомням след ремонта на кутията бях взел 10 литра и ги глътна всичките,после смяна след 5000км ....събра 7 литра и нещо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от santo_bansko » 14 Май 2009, 23:48

ivan. написа:

Изображение

Изображение

Колега 8литра не е цялото количество масло в 5хп-18.Незнам какво ,как и защо пише в тези сервизни каталози :roll:
но си спомням след ремонта на кутията бях взел 10 литра и ги глътна всичките,после смяна след 5000км ....събра 7 литра и нещо.

Явно си зависи много от маистора как,ще ти я обслужи:)

Предишна

Назад към E34