Проблем със Газта- тресе - на бензин си работи перфектно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 07 Май 2009, 18:23

To релето на бензиновата ако не ти работи, няма да можеш да запалиш изобщо. Идеята в случая е докато колата работи на газ да махнеш релето на бензиновата за да спре и да си сигурен, че не налива бензин и колата да се дави...

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 07 Май 2009, 18:41

Kолега, понеже и аз съм със СтарГаз(ама моя е Симгаз) искам да те питам при кой "майстор" ходиш, щото гледам вече са се навъдили 5-6 представители на тази фирма в София, а искам скоро да ходя при някой и се чудя при кой. Аз имам проблем с прекъсване, ама на мен не ми пука и глъхне и го прави само градско, тоест доста по-лек е моя проблем от твоя. Ама ако си отишъл при онзи "майстор" дето е на улица Кирил и Методий нищо чудно, че я е докарал до това състояние. Аз обикновено там ходя, ама вече няма да ходя там щото последния път освен, че нищо неможа да настрои ами и аз му викам , а добре минах 25-30К на газ не се ли прави някаква профилактика на изпарителя - той - НЕ никаква. А аз съм чувал, че било хубаво да се почисти най-малкото щото с нашата мръсна газ.

И да питам колегите на газ - вярно ли е това за профилактиката, че трябва да се прави. Четох тук в някакви стари теми пишеше, че е хубаво, ама какво се прави точно не разбрах. :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 08 Май 2009, 9:38

To релето на бензиновата ако не ти работи

Дам дам идеята ми е друга просто при мен е някаква мешавица и едно от 3 те релета е превръзвано и омотвано с изолирбат освен това са разхвърляни и незнам кое каде е затова искам да попитам може ли някой да ми каже какъв цвят трябва да е или поне какъв цвят са му кабелите които идват към него :roll: При мене е леж и 2 от релетата ми изглеждат напълно еднакви с изключение на цвета едното е кафеникаво другото бяло а има и още едно което е малко по - голямо ама в него влизат некакви дебели токови кабели почти като за акомолатор червен и черен кабел и мисля че това реле не е та остава другите 2 да са ама кое ?

Павлинис - какво да ти кажа аз досега дето ходех явно вече са се оплескали и там и са почнали да взимат мега скъпо сега тия дни ще ходя при един познат в СБА и ще видя дали той ще ми свърши работа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 08 Май 2009, 9:43

Ами аз лично веднъж месечно отвивам една пробка отдоло на изпарителя (Lovato) и изтичат по малко мизерии... масла, конденз, буклуци... иначе от както съм я сложил само това й правя и чистя филтърчето, че се задръства направо. Понякога се чудя как изобщо върви колата от толкова мизерия вътре... даже сега като ме подсети ще видя да си купя ново филтърче.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 08 Май 2009, 11:25

Филтъра на газта и аз съм го сменял ама съм чувал и от други места, че в изпарителя се събират някакви гнусни неща, също и менбраните се прецаквали , абе знам ли, проблема ми на газ е много странен и след диагностика и донастройка пак го има. Придърпва ми карам бързо, но не много бъзро. Като карам градско - не придърпва , като карам по магистралата леко - 120-130 придърпва. Като карам със 160 или нагоре по магистралата не придърпва . Шах !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 08 Май 2009, 12:37

Не знам с какъв изпарител си... нали ти казвам-на моя отдоло има пробка от която се източват буклуците, конденза и каквото още се е насъбрало...

Предишна

Назад към E34