За 525 tds - повишен разход и липса на мощност.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Апр 2009, 17:54

TD написа:Колеги след реглажа на помпата, по борд - компютър разхода ми падна до 6,5л/100км, но реално, след засичане падна на 10,5л/100км градско шофиране. Доволен съм , но се чудя защо компютърът почна да се лъже в показанията си, докато преди реглажа показанията му бяха съотносими с действителния среден разход на автомобила.
Колега нещо имаш грешка със засичането на колата.......от 17/100 да падне на 10/100 :roll:
Относно показанията на борд-а,то затова има корекций на отчитането му.
Разликата в показанията според мене идват от положението на педала на газта(който се следи от борд-а).Сега ,след като си мръднал плочката,няма нужда да го настъпваш толкова,за да тръгне колата.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 27 Апр 2009, 23:25

Пробвай с два ДЕЗОЛИТ-а. При мен имаше ефект - около 1-1.5 литра надолу :)

Потребител
Аватар

Мнение от TD » 01 Май 2009, 1:18

Колеги, действително колата гореше към 17л./100км.. Първото засичане, след като купих колата, беше по борд-компютър и отчете това показание. Тогава се стреснах и напълних резервоара да горе , като последваха други две засичания за градско каране. Реално отчетох 16л./100км.. Борд.компютърът отнова даваше показания 16,5 - 17л./100км. Засичах с пълнене на резервоара до горе, знам как се изчислява, а и мога да смятам. Понеже имах теч в помпата, реших, че може да е от това и смених двете гарнитурите на помпата, но майсторът не уцели настройката и колата продължи да харчи 16л./100км. Лошото е, че тогава автомобилът почна съвсем да не върви и при ускорение да се чуди за няколко секунди преди да поеме. След последният реглаж колата върви много добре и след засичане , отново с пълен резервоар получи разход 10,5л./100км.. От тогава съм напълнил пак резервоарът до горе и искам да измина малко по-дълго разстояние, за да се минимизират евентуални грешки. Предстои ми по празниците и извънградско каране, но ще е в планинска област, така ,че не знам какъв разход да очаквам с амтоматика. След празниците ще пиша. Като изключим притеснението ми, заради големия пробег на двигателя, колата е чудесна, а и вече върви много.

Потребител
Аватар

Мнение от TD » 10 Май 2009, 23:04

Колеги, след реглажа на ГНП, явно проблемът е отстранен. След 500 км. пробег средният ми разход е 10,7л./100км. Шофирането е основно в градски условия и един високопланински преход.Така, че съм много доволен. По борд-компютър обаче разходът е 5,7л./100км. Някой има ли представа от какво се лъже компютъра. Не, че имам проблем с тези показания, но ми е интересно.

Предишна

Назад към E34