Въпрос за датчици

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Апр 2009, 9:57

Zubcho написа:Чичо, а за диагностика дали си чувал? Тук хвърляме боб и надничаме в кристалното кълбо. Явно, че е някой скъпоструващ датчик ама кой само можем да гадаем.

1-ва стъпка - Обади се на Стуьо.
2-ра стъпка - разберете се кога и къде да ти закачи колата на компа.
3-та стъпка - Вече си наясно колко пари ще трябва да се бръкнеш за смяна на датчик.
4-та стъпка - Отивате в Липненски и за макс. 15 лева преяждате. Естествено за твоя сметка.

Поздрави

Само с тая диагностика да не сменят половината неща преди да налучкат? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Здравейте.

Мнение от Joro2004 » 13 Апр 2009, 19:37

От няколко дни и аз съм със същия проблем. Като е студена тресе и работи като трактор, нещата се оправят що годе над 3 хил. оборота, а като загрее и няма нищо. Само, че ламбда сонда изобщо нямам. Възможно ли е тоя датчик на разпределителния вал да прави тая мизерия?
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Здравейте.

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Апр 2009, 21:03

Joro2004 написа:От няколко дни и аз съм със същия проблем. Като е студена тресе и работи като трактор, нещата се оправят що годе над 3 хил. оборота, а като загрее и няма нищо. Само, че ламбда сонда изобщо нямам. Възможно ли е тоя датчик на разпределителния вал да прави тая мизерия?
Диагностика минете първо през диагностиката да видите дали компа не е записал някоя греша ако тогава нищо не се получи пишете пак но както каза Зъбчо тук само можем да гадаем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Апр 2009, 0:33

Zubcho написа:Чичо, а за диагностика дали си чувал? Тук хвърляме боб и надничаме в кристалното кълбо. Явно, че е някой скъпоструващ датчик ама кой само можем да гадаем.

1-ва стъпка - Обади се на Стуьо.
2-ра стъпка - разберете се кога и къде да ти закачи колата на компа.
3-та стъпка - Вече си наясно колко пари ще трябва да се бръкнеш за смяна на датчик.
4-та стъпка - Отивате в Липненски и за макс. 15 лева преяждате. Естествено за твоя сметка.

Поздрави

Вуйчо , а ти да четеш можеш ли ?
Ако можеш върни се пак в първото мнение на темата , виж кво ми е питането и пак ще поговорим .

1.За кво да се обаждам за Стоенчо?
2/Комп си имам и си я закачам и сам.
3Датчик знам колко да дам :) ,а лули и бобини дали да сменя ;) ?
4.Отиваме в Джумаята .За 20 лева 4ма преяждаме .

Въпроса е кои са тримата ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 14 Апр 2009, 5:16

Ари ваа Спасее земи ме и мене ваа :(

пп. Ела и кажи кой да свала от моита катафалка и пробваи :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

ре

Мнение от saint85 » 14 Апр 2009, 9:26

От няколко дни и аз съм със същия проблем. Като е студена тресе и работи като трактор, нещата се оправят що годе над 3 хил. оборота, а като загрее и няма нищо. Само, че ламбда сонда изобщо нямам. Възможно ли е тоя датчик на разпределителния вал да прави тая мизерия

Според мен колега основния проблем ти идва от това че нямаш ламбда :roll: един колега по горе бе6е писал как да изтестваш датчиците ;) освен това на диагностика ги показва
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Апр 2009, 10:03

jullydjs написа:Ари ваа Спасее земи ме и мене ваа :(

Търсят се двама значи още ! Сваляй датчиците и да пробваме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Апр 2009, 12:31

JIKI_RACER написа:
jullydjs написа:Ари ваа Спасее земи ме и мене ваа :(

Търсят се двама значи още ! Сваляй датчиците и да пробваме.

Идвам да гледам и да се уча и накрая да направя ОТК и да пиша тук дали претриса след смяна на датчиците.

Естествено ще участвам в яденето и аз.

Търси се още 1 :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 14 Апр 2009, 16:32

я някой да ме светне за датчика на рзпределителния вал,какви са точно симптомите ако не работи?откачам този на коляновия и колата гасне,значи ли че не работи датчика на разпределителния вал?щото ходих на диагностика и ми казаха много богата смес и проблем в датчика за детонации,а детонации няма,колата прекъсва загряла на тихи,студена е ток,проблем във вървежа няма :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 14 Апр 2009, 17:09

при м20б25 имали ги тия щуротии с датчиците че ми насича странно обортомера и доста често върви осезаемо зле като чели на ниски застава на едно место а днес примерно вървеше на бургия

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: -

Мнение от sod518i » 14 Апр 2009, 17:24

White 1913 Power написа:при м20б25 имали ги тия щуротии с датчиците че ми насича странно обортомера и доста често върви осезаемо зле като чели на ниски застава на едно место а днес примерно вървеше на бургия

Здравете колеги,да кажа и аз,че ги има и при 25 иците.Имам го тоя проблем и аз.Сменил съм всичко-свещи,лули и филтри.Бобините са на по 15 к.Чистих стъпково,подмених разни вакуми,смених и катализаторите с рез.гърнета и проблема си остана.И така е до 2000 об.След това все едно някой я рита по гъза.Излита.Но до тия 2000 об. се замисля яко.Ако някой се излекува,моля да сподели.

Благодаря предварително :)

Поздрави,

Мариян

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Апр 2009, 17:36

kirililiev написа:я някой да ме светне за датчика на рзпределителния вал,какви са точно симптомите ако не работи?откачам този на коляновия и колата гасне,значи ли че не работи датчика на разпределителния вал?щото ходих на диагностика и ми казаха много богата смес и проблем в датчика за детонации,а детонации няма,колата прекъсва загряла на тихи,студена е ток,проблем във вървежа няма :help:

Кой е тоя датчик за детонациии ? Къде се намира?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 14 Апр 2009, 18:33

JIKI_RACER написа:
kirililiev написа:я някой да ме светне за датчика на рзпределителния вал,какви са точно симптомите ако не работи?откачам този на коляновия и колата гасне,значи ли че не работи датчика на разпределителния вал?щото ходих на диагностика и ми казаха много богата смес и проблем в датчика за детонации,а детонации няма,колата прекъсва загряла на тихи,студена е ток,проблем във вървежа няма :help:

Кой е тоя датчик за детонациии ? Къде се намира?

незная,сигурно някаде по двигателя :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 15 Апр 2009, 10:19

Айде колеги аз съм навит за пробата кажете кога и каде и ще видиме кое и как - от опит глава не боли

Само да кажа че и на мен ми притриса от време на време на празни обороти и на едни други колеги и на тях така това май е хронично заболяване :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Апр 2009, 10:25

Абе не е хУРнично то , одисеята при мен почна като реших да си сменя свещите с нови , щото не знам кво си , било по добре и оттам смених 4 комплекта и не и не като хората .Допреди това си беше сичко ОК , накрая ще ида у дарукар да си зема 6 .
Допреди това си работеше като часовник , грам не е сецнала . Сега от време на време Не сеца .Ще изкарам све маркуч и уплътнения ама искам някой с работеща перфект кола да даде датчици да пробваме , би тгрябвало да покаже веднага .Няма да се откажа аз , чепат съм мнооогооо , и докат не разбера кое се еб.. с мене нема спрем.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34