ЧИСТАЧКИ-спират на средата =>Проблема локализиран!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 12 Апр 2009, 19:20

момчета ново 20 с колегата ////peter решихме да сменим "релето" но се оказа следното дигаме задната седалка щрака под нея като цъкнат чистачките и се оказа че е модул свалям модула дигам мойта седалак и ааааааааа тука няма такова чудо!
Ха сега кажете ми какво ми контролира чистачките!При колегата това беше ако на бъркам комфорт модула но при мен такова животно под задната седалка няма!
Който знае да каже!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 12 Апр 2009, 20:26

Я дай една снимка под задната седалка и вин номера...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Апр 2009, 20:39

Леле мале :shock: Аз навремето заради един бушон ,който брат ми в бързината бешпе казал ,че го е оправил а не беше съвсем и рових навсякъде и чак комфорт модула отварях да видя нещо по контактите на реленцата вътре ли не дава ... Обаче без въпросния модул нямам напредстава как ще се случват нещата :roll:

Сега в момента говоря с Дилян как е при Е30 и той каза ,че никога не се е замислял по този въпрос :confused: Питах го в защото може да е заимствано като на Е30 без комфорт модул ... И той казва ,че сигурно е реле.Аз само не разбрах дали сте го сменили с на Пешо релето ?

Георги Пенчев
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 12 Апр 2009, 21:23

един пък като се връщах от София валеше здрав дъжд.По едно време тръгнаха всички скорости.След като хапнах на Хепи-то като ги пуснах пак заработи най бързата.Сменял съм всички модули по таа кола.Чистачките така си останаха.Не е от модулите :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Апр 2009, 21:35

а аз така и така се е заговорило за чистачки да задам 2 въпроса :uups:
1. Само лявата чистачка ли е с предпазна пластмаса? На нито една е34-ка не съм видял и двете да са с предпазител, или само лява или нито една :roll:
2. Когато карам с включени чистачки,на различна от 1-ва степен, като спра някъде, примерно на светофар, чистачките минавата най-бавна степен и с увеличаване на скорста се увеличават :roll:
Когато обаче съм си на 1-ва степен такова нещо няма :shock:
Та това на всички Е34-ки ли е или аз съм с някакъв "сензор за дъжд" по вин не излиза да имам такава екстра :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 12 Апр 2009, 21:51

пешо не е с реле а цял модул който не е само за чистачките!
Номера на това чудо което ми трябва е 61351387964 не съм сигурен какво представлява реле ли е модул ли е това е по мойта рама!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 12 Апр 2009, 22:00

VesoPesa написа:а аз така и така се е заговорило за чистачки да задам 2 въпроса :uups:
1. Само лявата чистачка ли е с предпазна пластмаса? На нито една е34-ка не съм видял и двете да са с предпазител, или само лява или нито една :roll:
2. Когато карам с включени чистачки,на различна от 1-ва степен, като спра някъде, примерно на светофар, чистачките минавата най-бавна степен и с увеличаване на скорста се увеличават :roll:
Когато обаче съм си на 1-ва степен такова нещо няма :shock:
Та това на всички Е34-ки ли е или аз съм с някакъв "сензор за дъжд" по вин не излиза да имам такава екстра :roll:

това ти е комфорт модула!Вързан е с километража и когато отчете скорост различна от 15километра в час тръгват ,когато за пръв път усетих тая екстра се бах ошашкал,но после ми обясниха и сега не се шашкам но така и не мога да разбера къде ми е проблема!
Щом Бисер казва ,че не е от модулите остава лоста!Аз пробвах със смяната на механизма няма ефект!Лично за мен е нокой от модулите ,защото не се връзва иначе !Под задната седалка има едно чудо приличащо на реле но вътре е с платка с чип на нея!явно там е истината но трябва да видя дали е със същия модул от ЕТКто!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Апр 2009, 22:08

IAV написа:...Лично за мен е нокой от модулите ,защото не се връзва иначе !Под задната седалка има едно чудо приличащо на реле но вътре е с платка с чип на нея!явно там е истината но трябва да видя дали е със същия модул от ЕТКто!

дай си вин-а да видя в ЕТК-то какво излиза :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 16 Апр 2009, 15:18

Така най накрая намерих причинителя на мойте главоболия!
На снимките ще забележите ,че въпросното "реле" или поне видът му е такъв е менте -неоригинална част чиито номер не го рзпонзнава нито етк нито Realoem! Номера на ментака е 61351387963 а номерът на истинската част е 61351387964 и най вероятно там е проблемът,за да съм сигурен след като го размонтирах пробвах чистачките и работи само последната степен (явно тя е директна) и пръскалката пръска но нищо друго не работи дори и на средата не помръдват!Сега ми остава само да си намеря от някъде истинската част и да се реши случая!
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 16 Апр 2009, 16:35

Аууу - това твойто много сложно бре... На мойто има само 3 диода няколко транзистора и няколко съпротивления... тая схема отзад като я гледам е "ключ". Такива се ползват в някои аларми... мдааа, това твоето е електронно реле (няма бубинки) и излиза в новата аутодата като оригинална част... не е менте... ма е по-шибано за ремонт :( (с тоя "нисък" монтаж). Я да се включи и "новопокръстения" баща Ники Николов и да си каже мнението...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Апр 2009, 17:00

изглежда ми единия резистор да е понагорял, от задната страна където са по-малко частите.
БТВ имаш хубава покривка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 18 Апр 2009, 19:42

Колеги може ли да замоля колегите от софия да си погледнат под задните седалки дали не присъства това реле и да пробваме да го пробвам при мен и видим дали ще се оправи проблема ми !Явно в колите който се продават на части го няма и ще трябва да го закупя ново -120 лева в дару,та поне да знам да не дам пари на вятъра!

Надявам се на съдеиствие от вас !

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 18 Апр 2009, 23:06

При мен не е под задната седалка а е в бушонния отсек при двг-то. Първото от ляво на дясно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 19 Апр 2009, 11:05

А като номер същия ли е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 19 Апр 2009, 13:34

Номера е от 2 части и е написан по следния начин: 61.35 (отгоре) и отдолу 1389002 = 61351389002 - това е. Този номер е на моя "модул" за чистачките, но те се следят и се управляват от конфорт модула под задната седалка... зелен на цвят :). Дано да не бъркам нещо и да те заблуждавам... Ако искаш и си от Сф. най-добре да провериш по телефона в Дару или Камор... На мен това ми беше здало багажа когато неискаха да ми работят чистачките и пръскалките... та може да е за пръскалките... :shock: там също има "управление" към чистачките....

ПредишнаСледваща

Назад към E34