100%-во Възстановяне на работата на ''Умната'' дюза на тдс-а
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Колега прав си ,че всичко си иска неговото.Аз се чудя защо тази бобина в дюзата не се продава като резервна част ,като разпръсквача например.Иван Стоянов написа:Пичове евала за всичко ама вие сте бетер немците бе!Ако всичко е о.к. супер но все си мисля че има разни работи дето не се получават в гаража!Как после чавек да си купи Баварка от БГ и да остане доволен от марката?!Да не се разсърдите сегаНо из форумите има теми за взаймозаменяеми части с Волга
Чат-пат козата си иска пръч.
Ремонта на тази дюза е винаги сполучлив-като смяна на четки на стартера например.

by ''kompleksa''
Пепка при ремонта на дюзата,която ми е на колата се беше разпоил единия край на бобината и размотахме 2,3 навивки за да се спои по-лесно,като я сложихме на колата имаше лека промяна към добро и немаше грешки при диагностоката.Ple6ivia написа:а от къде се знае че е допустимо за електроникататова по малко съпротивление

by ''kompleksa''
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега, изпробвано е на моята кола. Ти вместо да си доволен правиш намеци за циганий. Не си прав . Нова дюза е 350 + а Ванката ми я направи за без. Ползваш ноу-хау без пари.....Иван Стоянов написа:Пичове евала за всичко ама вие сте бетер немците бе!Ако всичко е о.к. супер но все си мисля че има разни работи дето не се получават в гаража!Как после чавек да си купи Баварка от БГ и да остане доволен от марката?!Да не се разсърдите сегаНо из форумите има теми за взаймозаменяеми части с Волга
- Плюс това някои неща са заменят все пак . Примерно лагери ,задни амортесьори и т.н. На 525и сме ковали и феродо на съединителя ... стана перфектно .
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
колеги и по скоро Иван - искам да попитам, няма ли някакъв по културен начин за разглабяне на дюзата???
предполагам че просто двете и части са "закопчани" по някакъв начин една за друга и затова и питам.
Смятам че едно разглабяне би било много по успешно отколкото разтапяне с поялника
предполагам че просто двете и части са "закопчани" по някакъв начин една за друга и затова и питам.
Смятам че едно разглабяне би било много по успешно отколкото разтапяне с поялника

- stefan_bmw7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d
И аз вече пробвах това с поялника и стана. Имах една прецакана дюза и с поялника стопих пластмасата и при мен също единия край на бобинката беше разпоен. Трябва се запои и е готова и друг начин за разглабяне няма, само така с поялника 

Последна промяна stefan_bmw7 на 15 Яну 2009, 8:30, променена общо 1 път
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Замислих се и реших да предложа на господата админи да направят темите по които се изказва Иван от П****ч да бъдат скрити и да могат да се разглеждат само от хора които имат парола, която да се получава срещу снимка и препоръка поне от 5 души които ги познават и то хора от форума, иначе рискуваме да го "загубим" ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ ПРОДАВАЧИТЕ НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИИИИ
...

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

Има по-културен начин ,но тази изолация неможе да я ползваш след това ,затова няма смисъл да се мъчи човек да я запази_65536_kb_sec_ написа:колеги и по скоро Иван - искам да попитам, няма ли някакъв по културен начин за разглабяне на дюзата???

by ''kompleksa''
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
ivan. написа:Колега прав си ,че всичко си иска неговото.Аз се чудя защо тази бобина в дюзата не се продава като резервна част ,като разпръсквача например.Иван Стоянов написа:Пичове евала за всичко ама вие сте бетер немците бе!Ако всичко е о.к. супер но все си мисля че има разни работи дето не се получават в гаража!Как после чавек да си купи Баварка от БГ и да остане доволен от марката?!Да не се разсърдите сегаНо из форумите има теми за взаймозаменяеми части с Волга
Ремонта на тази дюза е винаги сполучлив-като смяна на четки на стартера например.
Нищо лично евала за находчивостта

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:Колега, изпробвано е на моята кола. Ти вместо да си доволен правиш намеци за циганий. Не си прав . Нова дюза е 350 + а Ванката ми я направи за без. Ползваш ноу-хау без пари.....Иван Стоянов написа:Пичове евала за всичко ама вие сте бетер немците бе!Ако всичко е о.к. супер но все си мисля че има разни работи дето не се получават в гаража!Как после чавек да си купи Баварка от БГ и да остане доволен от марката?!Да не се разсърдите сегаНо из форумите има теми за взаймозаменяеми части с Волга
Плюс това някои неща са заменят все пак . Примерно лагери ,задни амортесьори и т.н. На 525и сме ковали и феродо на съединителя ... стана перфектно .
И ако се срещнем някои път ще видиш ,че не съм човек правещ компромиси с колата си.
Малко си противоречиш.Нямам против заменките но много рядко стават по-читави работи отколкото с оригинала

Здравейте,
то аз си правя направо книга от писанията на Ванка'та.
Евала за труда който полагаш.
Поздрави
predel написа:Замислих се и реших да предложа на господата админи да направят темите по които се изказва Иван от П****ч да бъдат скрити и да могат да се разглеждат само от хора които имат парола, която да се получава срещу снимка и препоръка поне от 5 души които ги познават и то хора от форума, иначе рискуваме да го "загубим" ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ ПРОДАВАЧИТЕ НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИИИИ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...

то аз си правя направо книга от писанията на Ванка'та.
Евала за труда който полагаш.
Поздрави
Това ,което искам да добавя е снимков материал на цялата работа-колеги да видите колко е прост тоя голям разход при ТДС-а.В СНИМКИТЕ ИМА и профилактика на ''долната'' част на дюзата-разпръсквача.
Снимките утре
Надявам се да съм бил поне малко полезен
Снимал съм самото пренавиване на бубината на умната дюза(МАГНИТНОТ ПОЛЕ СЕ ЗАПАЗВА
След консултация с Валери(предел) за сечението на проводника-вече няма неизвестни(Валери е човек,на който може да се разчита
)
Тука няма как всички(поне аз) да не изкажем благодарност на колегата Клинтън66(Пламен),чиято втора умна дюза е в мене от миналата година и човека нито ме знае ,нито ме познава -дума не е казал-тука го моля да се включи за да си направя извода за смолата.
Няма как да не изкажа благодарности и на адаша от Силистра,който ми прати изгоряла дюза на доверие само за идеята
И ТОЙ И ПЛАМЕН щЕ ИМАТЕ РАБОТЕщИ УМНИ ДюЗИ В РЕЗЕРВА-ГОТОВИ СА
КАЗАХ си болката -утре по същество
Успех на всички
)

Надявам се да съм бил поне малко полезен

След консултация с Валери(предел) за сечението на проводника-вече няма неизвестни(Валери е човек,на който може да се разчита

Тука няма как всички(поне аз) да не изкажем благодарност на колегата Клинтън66(Пламен),чиято втора умна дюза е в мене от миналата година и човека нито ме знае ,нито ме познава -дума не е казал-тука го моля да се включи за да си направя извода за смолата.
Няма как да не изкажа благодарности и на адаша от Силистра,който ми прати изгоряла дюза на доверие само за идеята
И ТОЙ И ПЛАМЕН щЕ ИМАТЕ РАБОТЕщИ УМНИ ДюЗИ В РЕЗЕРВА-ГОТОВИ СА

КАЗАХ си болката -утре по същество

Успех на всички

Последна промяна ivan. на 17 Мар 2009, 20:45, променена общо 1 път
Стояне -уважам те и държа да ти отговоря-именно човек с твоите познания по електроника,би свършил много по-добре работата от мене(като се има предвид че основното ми занимание е като на бивш член на ТКЗС................_65536_kb_sec_ написа:колеги и по скоро Иван - искам да попитам, няма ли някакъв по културен начин за разглабяне на дюзата???
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Ванка , какво да кажа ,брат ? Не смея да се похваля за да не я урочасам .С ремонтираната от теб дюза колата е като изтребител . Старт , ускорение , висока скорост , равен ход на мотора . Както ти казах след като я сложих ,след 3-4 дни, като я огледах ми се стори, че е леко влажна . Но от тогава не съм отварял капака . Утре ще я погледна . А тази която е в теб съм я обещал вече на един приятел.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
klintan66 написа:Ванка , какво да кажа ,брат ? Не смея да се похваля за да не я урочасам .С ремонтираната от теб дюза колата е като изтребител . Старт , ускорение , висока скорост , равен ход на мотора . Както ти казах след като я сложих ,след 3-4 дни, като я огледах ми се стори, че е леко влажна . Но от тогава не съм отварял капака . Утре ще я погледна . А тази която е в теб съм я обещал вече на един приятел.На борда ми показва разход 8 градско и 7,7 извънградско . Каране в културно темпо .От мен слагам още половин литър .
Много съм доволен , нямаш грешка .
ivan.

Още малко и батко се вдига, минава през Била купува 5 кг. паржоли и тръгвам посока Петрич. Там на място ще купувам пиене и още ядене според случея. Искам Иван да ми пипне мотора, да ми почисти помпата и да ми я центрова и после да го наям и напия лично! Каня се от много време и все не стигат парите (бях безработен, вече не) Още на първа заплата се изстрелвам, посока Петрич, да правим мотора. Това е за мен човека за моя ТДС.
Естествено Иван трябва да каже дали е удобно да му досаждам един уикенд с проблемите си.
Иване много ме кефиш и трябва да има повече хора като теб.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3