100%-во Възстановяне на работата на ''Умната'' дюза на тдс-а

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 11 Яну 2009, 19:02

Иван Стоянов написа:Пичове евала за всичко ама вие сте бетер немците бе!Ако всичко е о.к. супер но все си мисля че има разни работи дето не се получават в гаража!Как после чавек да си купи Баварка от БГ и да остане доволен от марката?!Да не се разсърдите сега :mhihi: Но из форумите има теми за взаймозаменяеми части с Волга :shock: Чат-пат козата си иска пръч.
Колега прав си ,че всичко си иска неговото.Аз се чудя защо тази бобина в дюзата не се продава като резервна част ,като разпръсквача например.
Ремонта на тази дюза е винаги сполучлив-като смяна на четки на стартера например.
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 11 Яну 2009, 19:05

Ple6ivia написа:а от къде се знае че е допустимо за електрониката :?: това по малко съпротивление :confused:
Пепка при ремонта на дюзата,която ми е на колата се беше разпоил единия край на бобината и размотахме 2,3 навивки за да се спои по-лесно,като я сложихме на колата имаше лека промяна към добро и немаше грешки при диагностоката.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Яну 2009, 19:25

Иван Стоянов написа:Пичове евала за всичко ама вие сте бетер немците бе!Ако всичко е о.к. супер но все си мисля че има разни работи дето не се получават в гаража!Как после чавек да си купи Баварка от БГ и да остане доволен от марката?!Да не се разсърдите сега :mhihi: Но из форумите има теми за взаймозаменяеми части с Волга :shock: Чат-пат козата си иска пръч.
Колега, изпробвано е на моята кола. Ти вместо да си доволен правиш намеци за циганий. Не си прав . Нова дюза е 350 + а Ванката ми я направи за без. Ползваш ноу-хау без пари.....
    Плюс това някои неща са заменят все пак . Примерно лагери ,задни амортесьори и т.н. На 525и сме ковали и феродо на съединителя ... стана перфектно .
И ако се срещнем някои път ще видиш ,че не съм човек правещ компромиси с колата си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2009, 19:50

колеги и по скоро Иван - искам да попитам, няма ли някакъв по културен начин за разглабяне на дюзата???
предполагам че просто двете и части са "закопчани" по някакъв начин една за друга и затова и питам.
Смятам че едно разглабяне би било много по успешно отколкото разтапяне с поялника
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d

Мнение от stefan_bmw7 » 11 Яну 2009, 20:14

И аз вече пробвах това с поялника и стана. Имах една прецакана дюза и с поялника стопих пластмасата и при мен също единия край на бобинката беше разпоен. Трябва се запои и е готова и друг начин за разглабяне няма, само така с поялника :D
Последна промяна stefan_bmw7 на 15 Яну 2009, 8:30, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 11 Яну 2009, 23:02

Замислих се и реших да предложа на господата админи да направят темите по които се изказва Иван от П****ч да бъдат скрити и да могат да се разглеждат само от хора които имат парола, която да се получава срещу снимка и препоръка поне от 5 души които ги познават и то хора от форума, иначе рискуваме да го "загубим" ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ ПРОДАВАЧИТЕ НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИИИИ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар

Мнение от ivan. » 12 Яну 2009, 18:58

_65536_kb_sec_ написа:колеги и по скоро Иван - искам да попитам, няма ли някакъв по културен начин за разглабяне на дюзата???
предполагам че просто двете и части са "закопчани" по някакъв начин една за друга и затова и питам.
Смятам че едно разглабяне би било много по успешно отколкото разтапяне с поялника
Има по-културен начин ,но тази изолация неможе да я ползваш след това ,затова няма смисъл да се мъчи човек да я запази
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 12 Яну 2009, 20:48

ivan. написа:
Колега прав си ,че всичко си иска неговото.Аз се чудя защо тази бобина в дюзата не се продава като резервна част ,като разпръсквача например.
Ремонта на тази дюза е винаги сполучлив-като смяна на четки на стартера например.

Нищо лично евала за находчивостта :) Просто съм предубеден към всезнанието по нашта географска ширина :( Иначе ако закъсам ще ти звънна ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 12 Яну 2009, 20:53

klintan66 написа:
Колега, изпробвано е на моята кола. Ти вместо да си доволен правиш намеци за циганий. Не си прав . Нова дюза е 350 + а Ванката ми я направи за без. Ползваш ноу-хау без пари.....
    Плюс това някои неща са заменят все пак . Примерно лагери ,задни амортесьори и т.н. На 525и сме ковали и феродо на съединителя ... стана перфектно .
И ако се срещнем някои път ще видиш ,че не съм човек правещ компромиси с колата си.

Малко си противоречиш.Нямам против заменките но много рядко стават по-читави работи отколкото с оригинала :) Иначе кой както си прецени.Важно е колицата да върви и да е сигурна ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 12 Яну 2009, 23:09

Здравейте,
predel написа:Замислих се и реших да предложа на господата админи да направят темите по които се изказва Иван от П****ч да бъдат скрити и да могат да се разглеждат само от хора които имат парола, която да се получава срещу снимка и препоръка поне от 5 души които ги познават и то хора от форума, иначе рискуваме да го "загубим" ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ ПРОДАВАЧИТЕ НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИИИИ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...

:mhihi:
то аз си правя направо книга от писанията на Ванка'та.
Евала за труда който полагаш.
Поздрави

Аватар

Мнение от ivan. » 17 Мар 2009, 20:29

Това ,което искам да добавя е снимков материал на цялата работа-колеги да видите колко е прост тоя голям разход при ТДС-а.В СНИМКИТЕ ИМА и профилактика на ''долната'' част на дюзата-разпръсквача. :uups: Снимките утре :uups:
Надявам се да съм бил поне малко полезен :D Снимал съм самото пренавиване на бубината на умната дюза(МАГНИТНОТ ПОЛЕ СЕ ЗАПАЗВА
След консултация с Валери(предел) за сечението на проводника-вече няма неизвестни(Валери е човек,на който може да се разчита :!: )
Тука няма как всички(поне аз) да не изкажем благодарност на колегата Клинтън66(Пламен),чиято втора умна дюза е в мене от миналата година и човека нито ме знае ,нито ме познава -дума не е казал-тука го моля да се включи за да си направя извода за смолата.
Няма как да не изкажа благодарности и на адаша от Силистра,който ми прати изгоряла дюза на доверие само за идеята
И ТОЙ И ПЛАМЕН щЕ ИМАТЕ РАБОТЕщИ УМНИ ДюЗИ В РЕЗЕРВА-ГОТОВИ СА :!:
КАЗАХ си болката -утре по същество :D
Успех на всички :!: :D )
Последна промяна ivan. на 17 Мар 2009, 20:45, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ivan. » 17 Мар 2009, 20:43

_65536_kb_sec_ написа:колеги и по скоро Иван - искам да попитам, няма ли някакъв по културен начин за разглабяне на дюзата???
Стояне -уважам те и държа да ти отговоря-именно човек с твоите познания по електроника,би свършил много по-добре работата от мене(като се има предвид че основното ми занимание е като на бивш член на ТКЗС................

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 17 Мар 2009, 21:31

Ванка , какво да кажа ,брат ? Не смея да се похваля за да не я урочасам .С ремонтираната от теб дюза колата е като изтребител . Старт , ускорение , висока скорост , равен ход на мотора . Както ти казах след като я сложих ,след 3-4 дни, като я огледах ми се стори, че е леко влажна . Но от тогава не съм отварял капака . Утре ще я погледна . А тази която е в теб съм я обещал вече на един приятел.
    На борда ми показва разход 8 градско и 7,7 извънградско . Каране в културно темпо .От мен слагам още половин литър .
      Много съм доволен , нямаш грешка .

старши ентусиаст
      Аватар
      Кара: Кенеф за великани
      Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 17 Мар 2009, 21:57

klintan66 написа:Ванка , какво да кажа ,брат ? Не смея да се похваля за да не я урочасам .С ремонтираната от теб дюза колата е като изтребител . Старт , ускорение , висока скорост , равен ход на мотора . Както ти казах след като я сложих ,след 3-4 дни, като я огледах ми се стори, че е леко влажна . Но от тогава не съм отварял капака . Утре ще я погледна . А тази която е в теб съм я обещал вече на един приятел.
        На борда ми показва разход 8 градско и 7,7 извънградско . Каране в културно темпо .От мен слагам още половин литър .
          Много съм доволен , нямаш грешка .

ivan. :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Още малко и батко се вдига, минава през Била купува 5 кг. паржоли и тръгвам посока Петрич. Там на място ще купувам пиене и още ядене според случея. Искам Иван да ми пипне мотора, да ми почисти помпата и да ми я центрова и после да го наям и напия лично! Каня се от много време и все не стигат парите (бях безработен, вече не) Още на първа заплата се изстрелвам, посока Петрич, да правим мотора. Това е за мен човека за моя ТДС.

Естествено Иван трябва да каже дали е удобно да му досаждам един уикенд с проблемите си.

Иване много ме кефиш и трябва да има повече хора като теб.
          Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
          Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 18 Мар 2009, 15:35

Ето снимките на Иван коментарите оставям на него.

Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение
          Изображение