Една статиика....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Яну 2009, 13:50

Пак не разбрах за превода, май ще се наложи да се обърна за помощ в някой друг форум (опел или МБ) ;)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 04 Яну 2009, 14:07

уж бая има такива с перфектен немски тука :roll:
пенчевия,макс скоростта при каталожни данни се дава,да е на обороти при които двигателя развива макс мощност.вие на какви обороти го карахте това с 289 :roll:
това вярно ли е,че и 4-те модела са над 1700кг :shock:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Яну 2009, 19:42

павката написа:уж бая има такива с перфектен немски тука :roll:
пенчевия,макс скоростта при каталожни данни се дава,да е на обороти при които двигателя развива макс мощност.вие на какви обороти го карахте това с 289 :roll:
това вярно ли е,че и 4-те модела са над 1700кг :shock:

Павка , метода на определяне на максимална скорост в заводски условия мисля ,че не е на принципа на момента на максимална мощност :roll: Отсечка с дължина 1500 метра и каране първо в едната посока ,след това в другата посока и накрая се сборуват и делят двете стойности за да се игнорират фактори като наклон,насрещен вятър и т.н. :idea: Това съм го учил а неотдвана пак някъде в принципите на измерване по големите Европейски списания пак го видях.Най-вече средства се пестяли с тази сравнително къса отсечка ,пък оттам нагоре не ги били интересували няколко си километра ,които често не са няколко само :roll:

Знам от Светльо ,че на 289 км/ч влиза в прекъсвач колата на пета предавка ,карал я е доста и по Германия по аутобаните пък и тук навярно :mhihi: Возихме се с 270 км/ч и няма да мога да се сетя за оборотите ,но определено си имаше още 8) Прекрасен двигател,прекрасен автомобил :bowdown:

Чочо е вдигнал до към 260 км/ч ,но е върнал газта поради мъгла на магистралата ,като се прибираха със Сашо "чумата" от Бургас :)
Нямам търпение на пролет ,на хубаво време някоя нощ да я изпънеме до дупка (ако той иска де) и да снимам с камера :twisted:

За масата е вярно тежички са :)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2009, 20:03

и на мен ми се иска да видя топ спиида на моя кораб някой ден :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от павката » 06 Яну 2009, 20:29

ама това каране в едната и другата посока на макс гас ли е,обороти гледат ли се,кое е определящото....
доколкото знам,при оборотите на макс мощност се дава гаранция за охлаждането на двигателя и неговата работа като цяло :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 06 Яну 2009, 20:47

едно е сигурно тези коли и до днес си остават най-добрите :!:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 06 Яну 2009, 22:59

3.6, 315кс - 255км/ч - 6500об/мин..

пп: сега загледах снимката на километража на М5цата, точно там беше и моита срелка при 6500об/мин

пп2: гледал съм клипче на алпина б10 битурбо с 322км/ч

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 07 Яну 2009, 0:56

Само да вметна, че максималната скорост, която виждаме на таблото никога не е реалната. Тези 289 км. за този 315 к.с. автомобил според мен не са изстинските. Казвам го не за да се заяждам. Фен съм на високите скорости и съм достигал 305 км/ч по километраж, който е разграфен до 330 км/ч (не с кола, а с мотор), а същата такава машина, стандартно изпълнение, и при най-благоприятни атм.условия на тестове никога не е постигала повече от 293-295 км/ч, така че реално надали съм бил с повече от 290...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 07 Яну 2009, 1:45

E34Power написа:едно е сигурно тези коли и до днес си остават най-добрите :!:
най-точно написано

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 07 Яну 2009, 4:30

Penchev написа: Лотус Омегата е с мотора ,който е влаган в Корвет ЗР-1 , с две турбини е и е много бърз.
Георги Пенчев

Не е от Корвет двигателя. Скоростната кутия е от ZR-1, единствено тя е могла да понесе огромния въртящ момент--над 550 НМ. Двигателя е на Опел 3л, като Лотус са го направили 3.5 или 3.6 литра. Главата е с 24 клапана, от един също рядък Опел Омега ГСИ.
Не ми е ясно защо наистина не са сложили мотора от Корвет-а, той е проектиран от Лотус и е 385к.с., а по-късно и 405к.с. По това време Лотус е на ГМ.
Тоя Лотус Омега е всъщност много добра кола, но хората не го купували, защото бил много скъп за Опел :mhihi: :mhihi: . Май са направили всичко около 1000 бройки и сега е някаква колекционерска рядкост, с цена в небесата. По тоя Опел/Лотус Омега се запалих от един английски сериал с Клайв Оуен. А и самата Омега е хубава кола. Може би последния читав Опел.

От четирите коли най-добра е М5, според мен. Но с напредването на възрастта ме наляга мързел и Чочонето с тоя автомат, почва да ми ляга на сърце. :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Яну 2009, 8:41

Палаво старче трябва да си с това чочоне :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от павката » 07 Яну 2009, 9:09

///peter написа:Палаво старче трябва да си с това чочоне :mhihi:
:mhihi:
сериала с клайв-а не е ли -играча?
двигателя на опела ми се струва по модерен от на алпината :roll:
за корвета и аз се зачудих да е имал такъв двигател,то просто не му отива

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Яну 2009, 9:41

павката написа:ама това каране в едната и другата посока на макс гас ли е,обороти гледат ли се,кое е определящото....
доколкото знам,при оборотите на макс мощност се дава гаранция за охлаждането на двигателя и неговата работа като цяло :roll:

Определящото е максималната скорост с която преминава на контролата в края на отсечката :idea: Към автомобила има закрепено колело с куп апаратура за точоност на измерването.

Ще пробваме един ден живот и здраве с Чочо точност на спидометъра с мойта навигация/GPS , знам ,че ///М моделите са с доста точни километражи ,мойта кола мислих ,че ще дава голяма разлика ,но се оказа ,че разликата е 5-6 км/ч навсякъде константно :idea: Самия Светльо sve ми е казвал ,че по GPS почти няма разлика в отчитанията ,но колко точно е ще видим ,снимаме и постнем снимки тук в тази тема един ден :D

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от павката » 07 Яну 2009, 19:00

като сте се возили някои по тия емчовици,колко е разликата от малката и голямата :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Яну 2009, 19:47

павката написа:като сте се возили някои по тия емчовици,колко е разликата от малката и голямата :mhihi:

Аз в голямата не съм се кавал даже ,като знам ,че до 160 км/ч от място 3,8 литровата ускорява за 1,7 секунди по-бързо и с нарастване на скороста нараства и преднината в прогресия просто се плаша ,като знам доста добре 3,6 как излита :shock:

sve се пускА преди около 2 години с едно момче ,което току-що си беше купил голямата ,но с 5 скорости ,изобщо не й беше свикнал и стартовете вървяха "грешка=загуба" ...

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34