Може ли

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Дек 2008, 14:41

300 - 400 км в повече въобще не е страшно и въобще не е проблем, НО когато е в минус МОЖЕ изработените часове от двигателя да не са достатъчни за припасване и изчистване.
Пак има НО - "може" въобще не значи че е така - или въобще никой не може да каже какво точно става вътре в двг-то докато не го отвори.
Затова в книгите винаги се казва "...да се изминат ПРИБЛИЗИТЕЛНО..." или "...да се смени маслото СЛЕД ОКОЛО..." или "... смяна на масло след НЕ ПО-МАЛКО ОТ..." :mhihi:

в ЗАКЛЮЧЕНИЕ - Сменяй когато е ти е удобно на тебе и не се притеснявай. Все пак колата слугува на тебе, а не обратното... :mhihi:

Поздрави и Честита Коледа! :D
Д
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 30 Дек 2008, 15:14

В крайна сметка го смених, щот се оказа, че не ми остават още 300 км, ами съм минал 50 повече :mhihi: Друго сега да питам- слагам едно немско масло " Фукс", ама в сервиза казаха ,че не ставало за юркане на колата. Какво да сложа, че да я осуквам както си искам? :winky:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 30 Дек 2008, 15:24

ktv написа:В крайна сметка го смених, щот се оказа, че не ми остават още 300 км, ами съм минал 50 повече :mhihi: Друго сега да питам- слагам едно немско масло " Фукс", ама в сервиза казаха ,че не ставало за юркане на колата. Какво да сложа, че да я осуквам както си искам? :winky:

кастрол 10/60
са зимата може и някакво 5/50

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Дек 2008, 15:29

kirililiev написа:
ktv написа:В крайна сметка го смених, щот се оказа, че не ми остават още 300 км, ами съм минал 50 повече :mhihi: Друго сега да питам- слагам едно немско масло " Фукс", ама в сервиза казаха ,че не ставало за юркане на колата. Какво да сложа, че да я осуквам както си искам? :winky:

кастрол 10/60
са зимата може и някакво 5/50

Киро е прав :!: След ремонта само и единствено ЕДЖ СПОРТ на Кастрол и газ на умиране ,нека буталата светят :twisted: :twisted:

Проблем няма според мен за 300 км по-рано ,аз също навремето го смених горе-долу 300 км по-рано и толкова вече не се сдържах ,че след смяната се подгонихме с брат ми през ноща по Цариградско с 210 км/ч с двете комбита :mhihi: :mhihi: Ама извадих й душата тогава с най-голямо удоволствие :twisted:

Само квалитетно масло сега на колата да сипваш ,никакви Фуксове :!:

Георги Пенчев
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 30 Дек 2008, 21:52

Е сипах го вече :( 10/ 40 е сегашното, и сега ме е яд, ама пък и много пари не ми се вкарват в масло, за това по- яваш ще бъде. Абе, то тва масло, дет ми го препоръчвате, не е ли мноо рядко? :shock: За следваща смяна ще питам по- навреме, че ще съм забравил :mhihi: , като ще очаквам от вас оферти с поносими цени :D
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 31 Дек 2008, 4:07

ktv написа:Е сипах го вече :( 10/ 40 е сегашното, и сега ме е яд, ама пък и много пари не ми се вкарват в масло, за това по- яваш ще бъде. Абе, то тва масло, дет ми го препоръчвате, не е ли мноо рядко? :shock: За следваща смяна ще питам по- навреме, че ще съм забравил :mhihi: , като ще очаквам от вас оферти с поносими цени :D

маслото за което говорим е скъпо,но ако изкаш да нямаш проблеми даваш лев,аз друг вариянт незнам ;) прочети някоя тема за масла в интернет и ще си одговориш на много въпроси.пробвай с това като за начало ;)
http://bg.wikipedia.org/wiki/Двигателно_масло

Предишна

Назад към E34