Може ли
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
300 - 400 км в повече въобще не е страшно и въобще не е проблем, НО когато е в минус МОЖЕ изработените часове от двигателя да не са достатъчни за припасване и изчистване.
Пак има НО - "може" въобще не значи че е така - или въобще никой не може да каже какво точно става вътре в двг-то докато не го отвори.
Затова в книгите винаги се казва "...да се изминат ПРИБЛИЗИТЕЛНО..." или "...да се смени маслото СЛЕД ОКОЛО..." или "... смяна на масло след НЕ ПО-МАЛКО ОТ..."
в ЗАКЛЮЧЕНИЕ - Сменяй когато е ти е удобно на тебе и не се притеснявай. Все пак колата слугува на тебе, а не обратното...
Поздрави и Честита Коледа!
Д
Пак има НО - "може" въобще не значи че е така - или въобще никой не може да каже какво точно става вътре в двг-то докато не го отвори.
Затова в книгите винаги се казва "...да се изминат ПРИБЛИЗИТЕЛНО..." или "...да се смени маслото СЛЕД ОКОЛО..." или "... смяна на масло след НЕ ПО-МАЛКО ОТ..."

в ЗАКЛЮЧЕНИЕ - Сменяй когато е ти е удобно на тебе и не се притеснявай. Все пак колата слугува на тебе, а не обратното...

Поздрави и Честита Коледа!

Д

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
В крайна сметка го смених, щот се оказа, че не ми остават още 300 км, ами съм минал 50 повече
Друго сега да питам- слагам едно немско масло " Фукс", ама в сервиза казаха ,че не ставало за юркане на колата. Какво да сложа, че да я осуквам както си искам? 

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
ktv написа:В крайна сметка го смених, щот се оказа, че не ми остават още 300 км, ами съм минал 50 повечеДруго сега да питам- слагам едно немско масло " Фукс", ама в сервиза казаха ,че не ставало за юркане на колата. Какво да сложа, че да я осуквам както си искам?
кастрол 10/60
са зимата може и някакво 5/50
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
kirililiev написа:ktv написа:В крайна сметка го смених, щот се оказа, че не ми остават още 300 км, ами съм минал 50 повечеДруго сега да питам- слагам едно немско масло " Фукс", ама в сервиза казаха ,че не ставало за юркане на колата. Какво да сложа, че да я осуквам както си искам?
кастрол 10/60
са зимата може и някакво 5/50
Киро е прав

Проблем няма според мен за 300 км по-рано ,аз също навремето го смених горе-долу 300 км по-рано и толкова вече не се сдържах ,че след смяната се подгонихме с брат ми през ноща по Цариградско с 210 км/ч с двете комбита

Само квалитетно масло сега на колата да сипваш ,никакви Фуксове

Георги Пенчев
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Е сипах го вече
10/ 40 е сегашното, и сега ме е яд, ама пък и много пари не ми се вкарват в масло, за това по- яваш ще бъде. Абе, то тва масло, дет ми го препоръчвате, не е ли мноо рядко?
За следваща смяна ще питам по- навреме, че ще съм забравил
, като ще очаквам от вас оферти с поносими цени 

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
ktv написа:Е сипах го вече10/ 40 е сегашното, и сега ме е яд, ама пък и много пари не ми се вкарват в масло, за това по- яваш ще бъде. Абе, то тва масло, дет ми го препоръчвате, не е ли мноо рядко?
За следваща смяна ще питам по- навреме, че ще съм забравил
, като ще очаквам от вас оферти с поносими цени
маслото за което говорим е скъпо,но ако изкаш да нямаш проблеми даваш лев,аз друг вариянт незнам

http://bg.wikipedia.org/wiki/Двигателно_масло
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2