Чистачки на фаровете

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 02 Юни 2009, 0:15

Ами дотук какво разбрах - специални пръскалки, клапи и явно доста мощна помпа за тях (въпреки, че налягането не ми се струва по-голямо от това на тези за предното стъкло - просто може би отвора им е по-малък на дюзите)...
На моята имам само едно казанче 2.5л за предното стъкло, ама и мераци за тази екстра (та дори и да работи всеки път като пускам пръскачките на стъклото), но все пак на какви пари може да се намери?
В дару ме радват :

Номенклатурен номер : 61671384962
Описание : ДЮЗА
Ед.цена (с ДДС) : 142.22 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

и това само за едната дюза...

А това за Е28 наистина е брутално - жалко, че е много работа да се направи:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
даже имат такива пера...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sivkotarak » 07 Юни 2009, 19:10

виждал съм нормални е34 и 520и и 525тдс с пръскалки на предните фарове - но няма чистачки а и тея от е28 само идеята им е същата иначе самите пръскалки са различни и не пасват на бронята (може да се напаснат но не изглеждат както си трябва) ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 07 Юни 2009, 20:00

Ми аз съм с пръскалки за фаровете на предната броня, чистачки няма и не е необходимо (мият много добре) и казанчето ми е едно за стъклото и фаровете - 8 литра... моторчетата (помпите) са едно над друго, като горното е за фаровете... контролира се от конфортмодула... в зависимост от това - дали са ти пуснати фаровете... иначе нц - не пръскат ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 07 Юни 2009, 20:35

аз доколкото знам няма чистачки на фаровете 34-ката бе :mhihi: Макар че на е30-ките знам че има .
Моите пръскалки са много капризни ;) и двата чифта не пръскаха и след отваряне и почистване на тези за стъклото,започнаха да пръскат и тези на фаровете и след известно време пак се запушиха и сега пак не пръскат,за разлика от тези за стъклото :evil: а имат вода в казанчето ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Юни 2009, 20:37

BENZINO VN написа:аз доколкото знам няма чистачки на фаровете 34-ката бе :mhihi: Макар че на е30-ките знам че има.
Незнам ама пръскалките са много капризни ;) моите и двата чифта не пръскаха и след отваряне и почистване на тези за стъклото,започнаха да пръскат и тези на фаровете и след известно време пак се запушиха и сега пак не пръскат,за разлика от тези за стъклото :evil: а имат вода в казанчето ;)

тези на фаровете имат едни дюзи, които са капризни и им трябва малко ревизия с грес и смазочни материали
Изображение

Предишна

Назад към E34