Ръчна спирачка?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 27 Ное 2008, 18:44

rdvr_burgas написа:
jullydjs написа:
ddddk написа:колеги,

май не му е тука мястото, ама все пак да питам, ако искам да сменя 4-те спирачни диска и накладките и челюстите на ръчната много ли ще трябва да се бръкна... :roll: ...

Колега, много зависи какви искаш да вземеш, аз като сменях на мойта старата е34 си взех комплект Бендикс, предни и задни дискове + накладки за тях + накладки за ръчната, и цената с някаква отстъпка беше към 230лв. и си спираше чудесно

Тея цени ги няма от времето на комунизма :mhihi: :mhihi:
Преди половин година накладки АТЕ за отпред и отзад 150 камъка :shock:

Цените ги ма още, щот аз съм Комунист :mhihi: , ако те влече да ги сменяш драсни на ЛС :winky: Но не говоря за лукас или ате

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 27 Ное 2008, 20:13

Незнам кво ви става ама ви запитах за кола с ДИСКОВИ задни спирачки и го доуточнихме ма вие си бла-бла-бла за барабанни :shock:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Ное 2008, 21:30

Те всички 34-ки са с дискове, какво се учудваш :) Но виж пак снимката горе за ръчната...
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 28 Ное 2008, 11:47

Иван Стоянов написа:Последно да си купя накладки щото колата наистина е с дискови спирачки :mhihi: Мерси на всички :D

1во пробваи да натегне6, отзад има отвор на самия диск за регулировка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Ное 2008, 11:55

Иван Стоянов написа:Незнам кво ви става ама ви запитах за кола с ДИСКОВИ задни спирачки и го доуточнихме ма вие си бла-бла-бла за барабанни :shock:

накладките са за ръчната, едни малки такива и се намират под диска ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 28 Ное 2008, 12:06

Иван Стоянов написа:Незнам кво ви става ама ви запитах за кола с ДИСКОВИ задни спирачки и го доуточнихме ма вие си бла-бла-бла за барабанни :shock:

Колега диска се сваля с шестограм, не помня кой номер, и от доло са малките накладки за ръчната, и мисля че всички пишем на БЪЛГАРСКИ :mhihi: Нема да те лъжем са

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 28 Ное 2008, 13:12

jullydjs написа:

Колега диска се сваля с шестограм, не помня кой номер, и от доло са малките накладки за ръчната, и мисля че всички пишем на БЪЛГАРСКИ :mhihi: Нема да те лъжем са

може просто да не е разбрал колегата...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 28 Ное 2008, 14:28

Манчев73 написа:
jullydjs написа:

може просто да не е разбрал колегата...

Нема лошо за това сме тук, да помагаме ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 29 Ное 2008, 1:35

Е е е е разгеле :D Е сега като казахте по-точничко всичко е ясно :yes: Мерси много :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 16 Сеп 2009, 22:27

И аз тези дни реших да сервизирам ръчната спирачка, понеже хващаше, но само на последния зъб и то със здраво опъване. Понеже момичето от което купих колата преди 2 години каза, че не е сменяла и реших че и моите ще са като от снимката на Acorp от 1-ва страница...затова направо купих комплект нови. Вчера свалих дисковете и се изненадах доста...накладките бяха оригиналните и то като нови (новите които купих са с точно толкова феродо като тези). Ето ги и тях самите:
Изображение Изображение

Самите механизми бяха доста зацапани и ръждясали вътре... всичко почистих и смазах, сложих и новите накладки, зачистих и дисковете и сега е мнооого по-добре. Както Пенчев каза-трябва да се дърпат от време на време и в движение за да се поукарат малко и всичко става 6. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Re: Ръчна спирачка?

Мнение от tahsinov » 24 Сеп 2009, 22:41

Една препоръка: Добре е като се свали диска да се занесе на стругар и да се види дали с годините не се е получила елипса от неравномерно износване.Ако има такава то на струга си показва колко трябва да се отнеме, за да придобие отново идеална кръгла форма диска.Имам предвид вътрешната част на диска където се намират накладките за ръчната!

Предишна

Назад към E34