За късите светлини и КАТ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: За късите светлини и КАТ

Мнение от NikiNikolov » 01 Ное 2011, 12:12

А какво правят тез с монтрана допълнителна система дневни светлини, сигурно само се качват в колата, палят и заминават и се виждат от далече колко са сърдити :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Ное 2011, 12:24

Баси киселяците, аз пък ще си цъкам копчето ;)

(не се заяждайте за глупости, молим )
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 01 Ное 2011, 17:43

NikiNikolov написа:А какво правят тез с монтрана допълнителна система дневни светлини, сигурно само се качват в колата, палят и заминават и се виждат от далече колко са сърдити :winky:

дай да измислим как да се направи една по-проста схема за включване на 30% от силата на дългите за дневни светлини :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Ное 2011, 21:40

Turbo_Ted написа:
NikiNikolov написа:А какво правят тез с монтрана допълнителна система дневни светлини, сигурно само се качват в колата, палят и заминават и се виждат от далече колко са сърдити :winky:

дай да измислим как да се направи една по-проста схема за включване на 30% от силата на дългите за дневни светлини :bchug:

To e измислено вече отдавна.

http://smartdrl.com/index2.html
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 02 Ное 2011, 22:49

а цена за тази система?

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 03 Ное 2011, 10:40

http://drl.viewbg.net/auto-drl-system.htm
Цени от 25 до 45 лв. Лично аз не виждам причина да се мята човек на скъпите варианти. Мисля, че е достатъчно да пали дългите на 30% и като изгасиш контакта, фаровете да светят 20-30 секунди.

Всъщност аз отдавна се каня да сложа такова нещо, ама няма кой да го монтира. А аз съм скаран с тоците. Навремето по "Електротехника и радиотехника" едва вързах тройка. Чак на изпита научих, че Кирхов бил написал 2 закона. А 20 години по-късно научих, че законите били даже ТРИ. :angel:
Изображение

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 03 Ное 2011, 16:44

TheBoss написа:http://drl.viewbg.net/auto-drl-system.htm
Цени от 25 до 45 лв. Лично аз не виждам причина да се мята човек на скъпите варианти. Мисля, че е достатъчно да пали дългите на 30% и като изгасиш контакта, фаровете да светят 20-30 секунди.

Всъщност аз отдавна се каня да сложа такова нещо, ама няма кой да го монтира. А аз съм скаран с тоците. Навремето по "Електротехника и радиотехника" едва вързах тройка. Чак на изпита научих, че Кирхов бил написал 2 закона. А 20 години по-късно научих, че законите били даже ТРИ. :angel:

точно от този не взимай.... взех от него и изгоря на 8мия месец... обадих му се че е дефектирал и повече не ми вдига телефона....
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 03 Ное 2011, 16:47

Кой ли не си мечтае за някакво приспособление към фаровете. ;) Лошото е ,че обикновено поради икономически причини или пък от нежелание за разправия със закупуването и монтирането си остава само мечта,а ония винаги дебнат. ;)
По гореописаната методика вече съм с 4-ри Е34-ки и 1-на Е36-ца. ;) Не съм имал никакви проблеми,отначало просто пъхах парче кабел в съответните пинове,но понеже ме домързя един път в годината да го слагам, :mhihi: сега съм направил мост с ключе, два пъти в годината го цъквам и изобщо не мисля за фаровете. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 03 Ное 2011, 19:06

С едно реле и два диода става перфектно светят само когато колата е запалена :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: WBS
Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))

Мнение от mModo » 03 Ное 2011, 20:40

///MILEN написа:С едно реле и два диода става перфектно светят само когато колата е запалена :yes:

браво, точно за тая схема не се бях сетил !!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 03 Ное 2011, 23:06

///MILEN написа:С едно реле и два диода става перфектно светят само когато колата е запалена :yes:

я дай на лично повече информация относно тая техника :bchug:
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 04 Ное 2011, 9:56

Добре де, при положение, че има хора, който разбират, защо не измислите нещо, което хем е елементарно, хем лесно осъществимо от лаици? Направете схемичка, пуснете картинката с обяснение "кое-къде и как" Пък все да намерим някой да ни сглоби схемата от реле с диоди примерно. И е хубаво да се направи и за къси и за дълги светлини. Защото има доста хора с ксенони и при тях си трябва да са на дългите. Ей го Цветко :bowdown: , обяснил как да си направиш елементарна схема. Но тя е функционираща само за късите светлини. А за дългите? Помислете, моля ви, върху моята идея!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mModo » 04 Ное 2011, 11:52

За ксеноните може да се направи закъснител за 5 секунди (при дизелите повечко :mhihi: ) след контакт да светнат фарките. Преди години бях правил такава на любителски начала (ТНТМ) с потенциометър за време. Сега съм малко далече от тези неща, затова давам само идея.

Потребител
Аватар

Мнение от sexter » 04 Ное 2011, 20:30

хаиде някй ще даде ли някаква схема как става?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mModo » 05 Ное 2011, 15:04

по първообраза на zvetiko и по мое предложение може да се закачи реле за време, като по този начин фаровете ще се запалят със закъснение от няколко секунди, когато двигателят вече работи. В нета намерих http://hobby.neomontana-bg.com/kit88.htm само че не знам дали наистина се продава за 2,30 лв. (Монтана)
Всъщност, има много схеми (http://www.bgaudioclub.org/forum/viewto ... 2%E0%ED%E5 и т.н.
За съжаление повече с поялник не се занимавам, но ще ми е интересно ако някой направи каквото и да е по въпроса. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към E34