Блокирали колела на задният мост
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=34&fg=10
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабани
Тук има някакво противоречие ,защото във всички каталози , официални на БМВ през всичките години на производство пише за серийно поставяне на анти блокираща система на спирачките
Георги Пенчев

Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабани

Георги Пенчев
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Penchev написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HA11&mospid=47367&hg=34&fg=10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабаниТук има някакво противоречие ,защото във всички каталози , официални на БМВ през всичките години на производство пише за серийно поставяне на анти блокираща система на спирачките
![]()
Георги Пенчев
В едни авточасти ме попитаха дали съм с барабани... и аз се учудих, но проверих.
Доколкото разбирам линка потвърждава съществуването им, а не го опровергава...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Penchev написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HA11&mospid=47367&hg=34&fg=10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабаниТук има някакво противоречие ,защото във всички каталози , официални на БМВ през всичките години на производство пише за серийно поставяне на анти блокираща система на спирачките
![]()
Георги Пенчев
Хората са сметнали,че когато двигател за Лада е сложен на BMW ,може и спирачките да са като на Лада.

- Penchev
- Сватбаря
-
dokie написа:Penchev написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HA11&mospid=47367&hg=34&fg=10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев
В едни авточасти ме попитаха дали съм с барабани... и аз се учудих, но проверих.
Доколкото разбирам линка потвърждава съществуването им, а не го опровергава...
Под противоречие имах впредвид ,че БМВ ползва само дискови спирачки за антиблокиращи системи

Ники Николов и останалите колеги с 1,8 литрови двигатели - с какви спирачки сте на задният мост и имате ли ABS ?
-----------------------
*ръчна - такава ,че като дръпнеш от 80 км/ч и да хукне колата настрани с вратите

Георги Пенчев
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
жоре абс-а не е сериен в началото явно, защото първя носач дето взех за комбито от никола се оказа че е бил от кола без абс(съответно не стана) и после се връщах да взема друг от него който е от по-нова кола с абс, става дума за 520 м50 

- Penchev
- Сватбаря
-
Значи това е най-лошото
С излизането на пазара БМВ обявяват ,че моделното семейство е с АБС серийно
Аз имам едно обяснение за себе си ,незнам колко ще се окаже вярно
в Немският автопазар може да се срещнат автомобили ,които са голи на врабче ,защото немците може да са техническа нация номер 1 за мен ,но са най-големите скръндзи и смотаняци
Виждал съм Е38 с врътки на отоплението и без климатик
без задни ел.стъкла
('зЕми още един) ,Е65 735i на много малко километри и от първите произведени (колата искаше да купува Иво SKISA) ,но с уникално малко копчета за модела на таблото и без няколко екстри ,от което аз онемях ... Аз лично от там само ///М5 бих си купил ,никакъв друг автомобил
за всички останали Швейцария ...
Има явно и още нещо - всяка фирма си води някаква политика на местно ниво по държавите - имам един уникален каталог за 88/89 година ,Френски L'automobile magazine в който Е34 е представен като най-новия модел на компанията и там е едно от местата където ,че АБС-а е сериен.Много смотан народ са горките - господ им дал ъкъл като бръснач за техника ,но в следващия момент сами се препъват
Георги Пенчев

Аз имам едно обяснение за себе си ,незнам колко ще се окаже вярно

Има явно и още нещо - всяка фирма си води някаква политика на местно ниво по държавите - имам един уникален каталог за 88/89 година ,Френски L'automobile magazine в който Е34 е представен като най-новия модел на компанията и там е едно от местата където ,че АБС-а е сериен.Много смотан народ са горките - господ им дал ъкъл като бръснач за техника ,но в следващия момент сами се препъват

Георги Пенчев
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
спирачки
Колега,
Извинявай значи съм в грешка за разпределителя , той просто не е отзад, както при соц. возилата, ако нямаше такъв клапан съотношенията между предните и задните усилие за спиране ще е 50-50 % . ПОМИСЛИ над това.
Освен това аз съвсем не съм сигурен че има ABS и на задните колела, а само на предните, защото ако съотноешението на спиране е 60-40 (както би трябавало да е), както съм го учил в Хенри Форд (Вилхелм Пик) просизводитлеите не слагат ABS от зад.
Стига с приказките. Щом няма клапан от зад значи е друаде. ОСвен това аз исказах предположение и вземи отиди на майстор, който е ремонтиал коли след 2000г. ВСе от някъде набива въздух в системата. Ще трябва да отделиш доста време за това. Сори.

Извинявай значи съм в грешка за разпределителя , той просто не е отзад, както при соц. возилата, ако нямаше такъв клапан съотношенията между предните и задните усилие за спиране ще е 50-50 % . ПОМИСЛИ над това.
Освен това аз съвсем не съм сигурен че има ABS и на задните колела, а само на предните, защото ако съотноешението на спиране е 60-40 (както би трябавало да е), както съм го учил в Хенри Форд (Вилхелм Пик) просизводитлеите не слагат ABS от зад.
Стига с приказките. Щом няма клапан от зад значи е друаде. ОСвен това аз исказах предположение и вземи отиди на майстор, който е ремонтиал коли след 2000г. ВСе от някъде набива въздух в системата. Ще трябва да отделиш доста време за това. Сори.

"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
тя че ще ходи на майстор то е ясно ама според мен не може да е въздух защото ще пропада педала до край и няма да спира а при мен не спирането е проблем а тръгването,педала е супер твърд и има малък ход от около 5см и колата спира но спират повече задните вчера си играх не едно нанадолнище и като пусна спирачките и мърда от зад което ме навежда на мисълта че задните спират по силно.предполагам че онова тройниче което е от доло се е напълнило с мизерия сигурно спирачната течност е още заводската.
понеделник влиза в бокса по последни данни и тогава ще може да се каже по точно от какво е.
понеделник влиза в бокса по последни данни и тогава ще може да се каже по точно от какво е.
Bratochka Racing Team!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: спирачки
vodach написа:Колега,
Колега, сигурно се шегуваш ,че може да има датчици за ABS само от пред-тогава цялата система се обезсмисля.Изглежда във Вилхелм Пик е имало доста необразован преподавател щом ви е учил на нещо подобно

И за да те успокоя напълно ,точно ABS определя спирачното усилие на всяко едно колело, в зависимост от редица фактори,което е много по-съвършенно от някакво процентно разпределение между предните и задните колела.Затова и кола като BMW се произвежда фабрично с ABS .

Колега obsessed ,просто смени спирачната течност и всичко ще се оправи-гледай в сервиза да не ти наприказват куп глупости и да ти вземат няколкостотин лева безсмисленно.

- vodach
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:vodach написа:Колега,
Колега, сигурно се шегуваш ,че може да има датчици за ABS само от пред-тогава цялата система се обезсмисля.Изглежда във Вилхелм Пик е имало доста необразован преподавател щом ви е учил на нещо подобно
И за да те успокоя напълно ,точно ABS определя спирачното усилие на всяко едно колело, в зависимост от редица фактори,което е много по-съвършенно от някакво процентно разпределение между предните и задните колела.Затова и кола като BMW се произвежда фабрично с ABS .
Колега obsessed ,просто смени спирачната течност и всичко ще се оправи-гледай в сервиза да не ти наприказват куп глупости и да ти вземат няколкостотин лева безсмисленно.
Изкушаваш ме да ти отговоря Колега,

Накарай някой да блокира колета пред теб, демак да набие спирачки , а ти стой от страни, да видим на кои колела е сложен ABS. И понеже си умно момче, ще ти предложа да прочетеш за traction control system (TCS) известна още като Anti-Slip Regulation (ASR). Това, за твое сведение, е следващото поколени на ABS-а.
Нашия човек отазд има нормална спирчана ситема и аз честно казано се изнедавам защо задните сработват по-бързо от предните и защо налягането от зад е по-силно то предното тъпа работа....

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Не искам да влизам в спора, а просто да спомогна за изясняването ... доколкото мога.
Тракшън контрола и ASR-a са на друг принцип и въпреки, че използват (не задължително) датчиците на АБС-а имат малко по-различен начин на действие и цел:
http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control
Що се касае до Вилхелм Пик - не зная кой какво е учил и учи, но определено има АБС - системи и на четирите колела (на моята е34 вече почвам да се съмнявам, ама ще взема да се мушна отдолу да видя)
- има (видях)
http://www.abs-education.org/faqs/faqindex.htm
Тракшън контрола и ASR-a са на друг принцип и въпреки, че използват (не задължително) датчиците на АБС-а имат малко по-различен начин на действие и цел:
http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control
Що се касае до Вилхелм Пик - не зная кой какво е учил и учи, но определено има АБС - системи и на четирите колела (на моята е34 вече почвам да се съмнявам, ама ще взема да се мушна отдолу да видя)

http://www.abs-education.org/faqs/faqindex.htm
Последна промяна dokie на 26 Окт 2008, 1:04, променена общо 1 път
- vodach
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:vodach написа:Колега,
Зветико,
Дължа ти голямо извинение!
Бимата Е34 има ABS и от зад. Днеска се заврях от долу да видя кой тампон ми е скъсан на носча, и видях зъбното колело на задните полуоски на ABS-a.
Заблуждението ми е дошло от една Ланчия и неква фреснка кочина. Те нямаха ABS от зад., макар и по-нова година от моето.
- Penchev
- Сватбаря
-
^
Бях поизпуснал темата , и се радвам когато някой признае грешката си
На всяка една главина , за всяко едно колело има зъбен венец и датчик на спирачната система и всички тези 4 датчика подават импулси във всеки един момент до модула дали при спиране няма разминаване в оборотите на колелата и ако има системата сработва ... малко кофтито е ,че редуцира спирачното усилие към всички колела ,но все пак говориме за по-ранна версия анти блокираща система ... Хората от Мюнхен бяха първите ,които въведоха корнъринг брейк систем в Z8 ,която се бореше за пръв път със законите на физиката и разпределяше спирачното усилие в реално време в завой ,така че по-внезапното спиране в завой с висока скорост да не разбалансира каросерията...
Мен лично нищо не ме учудва във Френски автомобил ,просто са профани и техническа нация "кръгла нула"
Георги Пенчев

Бях поизпуснал темата , и се радвам когато някой признае грешката си

Мен лично нищо не ме учудва във Френски автомобил ,просто са профани и техническа нация "кръгла нула"

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Penchev написа:.......
Мен лично нищо не ме учудва във Френски автомобил ,просто са профани и техническа нация "кръгла нула"![]()
Георги Пенчев
Айде насипа с лопатата и ръчната количка по франсетата.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3