Чукане на повдигачи... Е34, 520i, M50B20
Модератор: Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Внимавай с тези съвети на колегите, че някой път се изхвърлят ! Можели на дърт двигател да сложите толкова рядко масло бе
Нали и моя М50Б20 беше с Мотул 6100 10/40 лятото и се разтропа успокоител и обтегат на ангренажната верига. Сега е с по-гъсто масло. Вярно, че с мотула не се чуваха въобще повдигачите, а сега при палене се чуват, но какво от това - веднага щом го качи до главата млъкват, но пък после знам, че няма да има грижи. 5/40, те новите не вървят с такова бе
Мой съвет - от официален дилър на БМВ търси 15/40, в София например Дарукар/ Камор Ауто / Вари 2000 и т.н. Ще ти дойде на добра цена (10/40-ката е около 10 лева литъра, а 15/40 още по-малко) и заеби тия мотули, кастроли и чудесии. Там гаранция, че ще е хубаво.

Мой съвет - от официален дилър на БМВ търси 15/40, в София например Дарукар/ Камор Ауто / Вари 2000 и т.н. Ще ти дойде на добра цена (10/40-ката е около 10 лева литъра, а 15/40 още по-малко) и заеби тия мотули, кастроли и чудесии. Там гаранция, че ще е хубаво.
BMW only!
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Е аз това казвам - да си купи масло от официален дилър на БМВ, защото кастрола по кварталните магазинчета и бензиностанции няма нищо общо с оригинала.
BMW only!
- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
АБЕ И АЗ МИСЛЯ ЧЕ НЕ Е ОТ МАСЛОТО ЗАЩОТО АЗ ГО СМЕНИХ НА МОЙТА ПАРВАТА БАВАРКА А МА ТЕ ПРОДАЛЖАВАХА ДА ЧУКАТ НА СЛЕДВАЩАТА СМЯНА НА МАСЛОТО РАЗГЛОБВАНЕ СМЕНИХ ТИЯ КОИТО ЧУКАХА И ТЯ ЗАСПА

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
rdvr_burgas написа:Сипваш Мотул 6100 10W40 и забравяш....моите почукваха за малко при запалването, но с това масло има видимо подобрение

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
Сменихме маслото, няма да казвам какво сложих, ама един два повдигача май си продължиха да си чукат при студен мотор, ама е доста по-добре отпреди, тъй че няма да го правя на проблем
Благодаря на всички, закривам темата

Благодаря на всички, закривам темата

- TazzMann
- младши ентусиаст
-
...да беше си сложил Селения-та, вискозитета и е същия. Аз съм с Голд вече 5-6 смяна и съм доволен. Само дето цената му е пораснала от последната ми смяна а и моя човек се е махнал от магазина та и отстъпка не хванах (26лв. за 2л. - рак ме хванаnet_master написа:Син Shell Helix 10W40

Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Re: Чукане на повдигачи... Е34, 520i, M50B20
net_master написа:лопат, когато е студена, което предполагам се дължи на това, че маслото е за смяна, но по-интересното е, че на моменти претропват и при по-висока температура, примерно при 50-60 градуса и то много особено, тръгват, спират...ту лопат, ту не...не знам дали по принцип е така, понеже отскоро имам M50... Сори ако се повтаря темата някъде, не можах да открия отговор точно на моя въпрос..
Благодаря предварително
Ще взема отношения, че онзи ден отаварях повдигачи.
Първи симптом на хидравлични повдигачите (не се влиаят от температурата!!!):
Причукват в първите секунди като запалиш колата. Често се случва можеш да караш без проблем. Смени маслото и ръчни добавка.
Втори симпотом:
Почват да чукат на високи обороти. Това опеределно на са повдигачи. Друг път ще разкажа от какво е.
Трети симптом:
Когато запали почват да чука ти не спират. Имаш блокирал повдигач. Не се оправя с нищо освен с ремонт. Не се препоръчва да караш повече от 200-300 км така, защото се образува нагар по леглото на клапана също се прецаква маслото като цяло.
Щом, ту причукват ту не, опитай се да направиш промивка на ДВГ-то. Отиваш и копуваш STP добавка за проминване на двигател от някоя бензиностанция или автомагазин (~ 15 лв). Сипваш съдържанието в ДВГ-то и палиш. Нека поработи 20-тина мин. Източваш старото масло. Целта на тази промивка е да възстанови пропоскливостта на повдигачите и на маслената магистрала, ако има задръсвания, ако е от това, като цяло. 50% че ще има ефект. Старото масло много често запушва и клапите на повдигачите. Ако постоянно чука, не си прави труд с промивката няма да ги спасиш.
Успех.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- net_master
- кандидат ентусиаст
-
TazzMann написа:...да беше си сложил Селения-та, вискозитета и е същия. Аз съм с Голд вече 5-6 смяна и съм доволен. Само дето цената му е пораснала от последната ми смяна а и моя човек се е махнал от магазина та и отстъпка не хванах (26лв. за 2л. - рак ме хванаnet_master написа:Син Shell Helix 10W40). Смених го преди две седмици и веднага му навъртях 2500км.
за 48 часа, след което го проверих пак и нямаше промяна нито в цвета (пчелен мед) нито в количеството !!!
Тааааа....за да не ме хване рака и мене, затуй турих Шела

- TazzMann
- младши ентусиаст
-
...че този Шел на колко е ???net_master написа:TazzMann написа:...(26лв. за 2л. - рак ме хванаnet_master написа:Син Shell Helix 10W40)...
Тааааа....за да не ме хване рака и мене, затуй турих ШелаИначе са бях навил на Мотул...