Бензимомер на е34
Модератор: Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
dinozab написа:Проблема е в таблото не в бензиномера
що така реши колега че е в таблото като имам вече три табла и трите съм ги слагал и все едно и също показва

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
nikol78 написа:dinozab написа:Проблема е в таблото не в бензиномера
що така реши колега че е в таблото като имам вече три табла и трите съм ги слагал и все едно и също показва
Поне така съм чел че проблема идвал в някакъв диод в таблото.По принцип уреда го дават да не отчете като се зареди по-малко от 4л в резервоара пък то при нас трябва да се сипе поне 10 за да мръдне тая стрелка.На старото М50 проблема ми беше доста по-трагичен от сегашното при палене стрелката някой път ми е отивала до 40,60 или 80л и след това падаше до нормалното ниво колкото съм имал в резервоара да кажем от 20л което според мен няма как да дойде от бензиномера.Какви ли не комбинации не съм правил с тоя поплавък изваждам го гладам го върта го всичко уж изглежда наред оноя джаджа се движи свободно вътре ма стрелката на таблото си знае нейното от 20 до 80л се движи нормално но под 20 съм забелязъл че се застоява повече там след което изведнъж светне лампата и падне на 10 и след това отива на 0 като падането на стрелката е много страно имам чевството че е за време смисъл дакажем за 1 час пада до 0 независимо дали колата се кара или работи на място

- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
абе има нещо такова щото и аз мислих е бензиномера заяжда свалял съм го всичко уш добре но кои го знае вътре как се движи като влезе бензин вътре в него абе както и да е то не е болка за умирачка ако някои и ма идея кво може да е да казва че на много хора ще е от полза тази тема

При мен даже лампичката не свети вече.
Ама си мисля че все тая дали ще ми показва под 20-те литра, според мен е твърде малко делението за да го забележа колко литра има
Поздрави.
Красимир Дянков

Ама си мисля че все тая дали ще ми показва под 20-те литра, според мен е твърде малко делението за да го забележа колко литра има

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
При мен между 10 и 15 литра започва да спада до 0 и после се връща, но като падне под 10 си стои малко под 0, а лампата свети от време на време.
На газ съм, ама паля на бензин.
@dinozab - къде да потърся повече инфо за този диод и ако трябва ще се сменя?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
dokie написа:При мен между 10 и 15 литра започва да спада до 0 и после се връща, но като падне под 10 си стои малко под 0, а лампата свети от време на време.
Колега само това съм чел и то преди доста време и нямам повече инфо по въпроса

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
bmwfena написа:от таблото е..питайте ме отде знам
Е, питаме те.
Отде знаеш дори не е толкова съществено, както : как го оправи?
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
а бе и аз съм забелязал не6то такова падне ли в 4ервеното стрелката отива на нула а имам о6те 10-на литра в резервоара
- ivo_889
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30is
- Мечтае да кара: M5 e39
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
практически поплавъка много трудно се поврежда.Истината в грешките са в таблото.Нема оправия тва щото са стари кенефи а електрониката в самото табло е пълен ташак..супер сложно и напраскано с компоненти.Що табла смених и все си таа--от 25 литра бензин нагоре показва супер ама оттам надолу--СМЕЕЕХХХivo_889 написа:Казвай деbmwfena написа:от таблото е..питайте ме отде знам

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
bmwfena написа:практически поплавъка много трудно се поврежда.Истината в грешките са в таблото.Нема оправия тва щото са стари кенефи а електрониката в самото табло е пълен ташак..супер сложно и напраскано с компоненти.Що табла смених и все си таа--от 25 литра бензин нагоре показва супер ама оттам надолу--СМЕЕЕХХХivo_889 написа:Казвай деbmwfena написа:от таблото е..питайте ме отде знам![]()
На Е28 цата можех да позная дали имам 3-4-5 литра-толкова точно показваше а беше кола на 20тина години---мисля че тоа проблем нема оправия освен ако не си намерите читавляк табло
или "piggyback" контролер за уредчето или допълнително уредче

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
все някой трябва да измисли от къде идва проблема в таблото, от кой компонент, както се оправят дигиталните климатроници на е36-ците като се смени кондензаторчето

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
тая тема стана страшна... то не са курита, пръчки от трабант, летви...
карайте на газ да нямате ядове
Иначе и аз съм от проблемните де, ама на мен като мина през някаква неравност (а те са навсякъде) и стрелката ми играе ама здраво. Примерно имам 40-50литра бензин и като тръсне показвам от 30 до 60-70... в момента има 60 литра и като лопне пак играе много... незнам от таблото ли е или от поплавъка ама е дразнещо...

Иначе и аз съм от проблемните де, ама на мен като мина през някаква неравност (а те са навсякъде) и стрелката ми играе ама здраво. Примерно имам 40-50литра бензин и като тръсне показвам от 30 до 60-70... в момента има 60 литра и като лопне пак играе много... незнам от таблото ли е или от поплавъка ама е дразнещо...
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5