Провокация

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е-34 525i, E-39 520i, E-36 320i

Мнение от miro_mcm » 07 Юли 2008, 20:46

Пичове кво да Ви кажа, притежавам ги и двата модела(и двата са ми любими) ама Е-34 ми лежи повечко на сърцето нищо, че е по раздрънканата от двете. Може би голямо влияние оказа и това че Е-39(вътре си е по луксозната няма спор за това) можах да я карам само няколко месеца и катастрофирах с нея. Но скоро ще ги подкарам пак и двете. Моето некомпетентно мнение е: Е-34 по добрия автомобил от Е-39 откъм гледна точка на тръпка при каране, а Е-39 по добрия от към комфорт спрямо Е-34.
П.П. Дано някой не се обиди от това което избълвах по горе :mhihi: :mhihi: :mhihi:
П.П.(2) Ей ЗЕЛЕНИЯ карай си Е-30 И НЕ СЕ МЕСИ ПРИ БАТКОВЦИТЕ!!! :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 07 Юли 2008, 20:52

тръгнах от Е12 после Е23 ли беше 7мата серия после Е28-9 години -страшна кола -нема трошене после Е34ки умрели не вървят ама здрави много ---но Е39 я прескачам :( :( :( :( не я искам------директо за Е60 се кандидатирам.Първата кола от 5 серия дето не ме впечатли .Съжелявам :( :( :(
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Юли 2008, 22:37

^ Не съжалявай :) Все пак всеки човек си има право на разбиране и усещане ... По-миналата година когато ходихме с брат ми до германия да докараме актуалната Е30-ска пътувахме с адаша - Жоро Чегеварата с неговото комби Е39 530 дизел.Колата много свирепа от към подаване на газ - 5 души и багаж и направо тръгваше яко ,все пак 193 коня и 3000 кубика , фейслифтова е - 2003 година ,много запазена ,БГ пътища почти не е видяла колицата ,но отзад поскръцваха доста пшластмаси из багажното отделение ,направи ми впечатление ,че корите на гърбовете на седалките се разминаваха и едната имаше кофти луфт ,направо недодялана работа ,извади ми очите 1300 км до Мюнхен :confused: Ергономията в тези коли също не ми пасва така както Е34 - возил съм се отпред както и съм карал и никак не ми харесва позицията на предните седалки спрямо пода и педалите ,може би отзад е по - добре от Е34 :roll: Ужким всичко е закрепено добре и пак едни звуци се чуват дето ги няма на мойта баба на над 600 000 км пилене на лагери и мелене на тампони :mhihi: На мой колега Е39 комби пак,само че 2,5 комънрейл пак същите паразитни звуци отзад и опсобенно при преминаване на кофти напречни фуги ,едно такова меко залюляване на каросерията - това не е кола за по-агресивно шофиране за мен ... Абе всеки знае мене си :)

Георги Пенчев
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 07 Юли 2008, 22:56

Pilgrim написа:В Е34 има много агресия като визия, освен това наистина е много по-здрава и издръжлива. Единственото, което ми допада може би повече в Е39 е по-модерния вид на таблото и уредите. От друга страна уредите на Е34 са толкова удобни, че не се замислям много за това. Разликата в цените е неоправдано голяма и определено подкрепям Пенчев, че бих се спрял по-скоро на Е38 :lol:

И аз така!
Леко съм притеснен какво ще карам след няколко години и дали ще е поредното БМВ при положение,че не искам Е39,а колата отговаряща най-пълно на личните ми потребности и на семейството е Волво XC70 D5 :help: Дали не съм болен :paranoid:
Още нещо важно по темата: За Е39 НЕ СЕ ПРЕДЛАГА ШПЕР !

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 07 Юли 2008, 23:12

за мен колата е Е34, и ако някога се налага да се сменява с по-нов модел, разбирасе няма да е само по собственно желание, бих пропуснал следващия модел и бих предпочел направо Е60, но в близките няколко години няма такива изгледи :!: дано да се намират още читави екземпляри от Е34-ките ;) :!:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 07 Юли 2008, 23:27

абе хора.. да не се жените за тия коли.... карайте и да не ви пука :) днес като не ви кефи е39 - покарайте я, вижте плюсове и минуси - ако не ви допадне - на пазара - и друг модел ;) мен лично ме кефи 39-ката има доста наточен вид с едни лачени джантоци и една броня М... кво не ви харесва :twisted:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 07 Юли 2008, 23:49

:OT: На колко години трябва да бъде колата за да е ретро? :lol:
И от там идва въпроса, ние само ретро коли ли ще караме?
Дай боже всекиму да си позволи скоро Е60! :bowdown:
Ама като неможем да извадим камара пари, пък сме престрастени към марката и "цифрата", щем нещем, ще си купим и Е39. :driving:
След някоя друга година, когато всички имаме Е39, ще издиря тази тема в архива и тогава ще си спомните, че сте писали, че няма да си купите Е39... ама... както казват англичаните: нейсе :mhihi:

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 08 Юли 2008, 0:11

ozy, вече доста поколения съм карал на БМВ от е21 до е46, през е28 съм минал, за да опра до е34 и е39 - мога да кажа че с всяко поколение стават все по-калпави, но и все по-комфортни и удобни за водача, така че са нож с две остриета - зависи от нагласата на човек ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Юли 2008, 0:30

ми купуваш си седалки и интериор от Е39 и го слагаш в Е12 535 и караш до побъркване :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Юли 2008, 6:48

:mhihi: най-добре...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

е34 vs e39

Мнение от xela » 08 Юли 2008, 10:00

Здравейте колеги,

Преди карах Е34 525тдс, докато не ми го гепиха :evil: !
Бях много доволен, колата се носеше наляво и дясно само с малко газ (това беше май заради джапанките :mhihi: :mhihi: :mhihi: ), НО 30% от вниманието ми беше съсредоточено върху датчика за градусите на охладителната течност. Ей, като дам малко заг на някой баир и веднага стрелката тръгваше на дясно, малко но ми спираше ентосиазма, а колата си има мощност и ти казва "ДАВАЙ ГАЗЗЗ".

Бях си оправил всичко, дории най малките детайли, много ме радваше, НО ми я гепиха смотаните педерасти, дано ги ебат до 100 години.

Избора на следващата таратйка беше много труден, намразих колите, всички е34, които се продаваха бяха със проблемитеимаща и моята кола, трябваше да ги правя отначало. За това реших че ще търся Е39, защото не знам какво да гледам, знаеш че не искам дизел!

И накрая си взех е39. Не съм се качил в друга, не знам как возят, другите ги отхвърлях , само като ги видя или ги запаля. Не съм гледал дизели.

Мога да ви кажа какви са ми впечатленията:
- автоматика си е ебало мамата :), голяма екстра а има и типтроник, така че ако искаш да ги сменяш давай (те и е34 имат автоат).
- окачването на е39 ми е много ниско, всичко се усеща, мисля си че другите не са тлкова твърди, надявам се да съм прав, зашото и 20-ските ако возят така .. ще е жалко.
- изпреварвам по-лесно, само с мигач, без газ :mhihi: :mhihi:
- тази е по-скъпа за подръжка.
- незнам дали заради атоматика, но е34 влизаше с вратите по-лесно. може би не съм и свикнал на е39.

Сашо.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Юли 2008, 13:29

xela ,много ти благодаря колега ,че се включи по темата като бивш собственик на Е34 и настоящ на Е39 :D Сега , ти в момента караш изтребител с предполагам най-малко М окачване ,ако не и някакво още по-зло :twisted: Като модифицирана ходова част ,със сигурност автомобила ще подрусва ,ще вози доста стегнато ,то и Е34 да е и то така ще подрусва :roll: Аз на тези които съм се возил и карал возеха комфортно , но имаше едно заклащане предница/задница при надлъжни неравности , дето не ми хареса особенно :confused:

Бат Стефчо , ти докато ти омръзне Е34 комбито ,ще можеш да си купиш Е61 с панорамен покрив АААУУУУУУУУУ :shock: :shock: :angel: лелелеле няма такъв кеф аууу страхотна е колата ,просто класи над Е39 за мен поне :!: Карах едно таково екстрово комби по страната и обратно до София и мойте впечатления са изключително добри :!: Страхотна водимост по курса дори с много висока скорост (над 200 км/ч) дори по неравен път , на магистралата дори 230 км/ч не се чувстват като 170 км/ч в мойта кола ... Великолепни спирачки :!: Но и проблеми с електрониката чат-пат ,които щем нещем ще "поемем" неизбежно в един момент когато нашите коли ни омръзнат неимоверно :confused: Това са моите впечатления

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 08 Юли 2008, 15:09

Не ме кефи това, че за Е39 няма шпер. Много ми харесва вътрешността на Е39-тките. Външността е горе долу все тая - мое мнение е, че една добре направена Е34-ка може да изглежда по-добре от добре направена Е39-тка външно. Но вътре Е34-ките са си ръбати. Аз бих предпочел мощно Е34 пред слабо Е39.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Юли 2008, 15:21

Големи сте сектанти, аз нямам нищо против е39 :mhihi: е друг въпрос е че следващата е Е38 ама айде... :D

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Юли 2008, 17:09

По-ново е по-добре ДА ама НЕ.Всеки от двата модела си има предимства и недостатъци,но винаги на единия са в повече-въпрос на привързаност.
Тука си позволявам да ''копирам'' една мисъл на наш колега: '' Караш супер лачена Е34-ка ,която ти струва 20хил. и си казваш защо не си купих Е3... И в момента,когато тази мисъл ти мине през главата ти вече не си маняк''.Разликата за мене между двата модела е мания и привързване и от която и страна да си няма начин да те провокират.
Точно заради това Е34(за мене) е далеч по-добрия автомобил от Е39
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към E34