За олиото и TDS-a
Модератор: Технически модератори
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: За олиото и TDS-a
Абе ше сложа аз веднъж олио да я пробвам бабката как ще е , па то от един път нищо няма да й стане 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

С чисто олио от от магазина няма да има проблеми. Само дето е по-скъпо от нафтата, но пък няма утайки, вода и други боклуци.alchohol написа:Абе ше сложа аз веднъж олио да я пробвам бабката как ще е , па то от един път нищо няма да й стане
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
bmw325tds написа:С чисто олио от от магазина няма да има проблеми. Само дето е по-скъпо от нафтата, но пък няма утайки, вода и други боклуци.alchohol написа:Абе ше сложа аз веднъж олио да я пробвам бабката как ще е , па то от един път нищо няма да й стане
Проблемът е там, че олиото от магазина си има бая вода вътре

Вземи най-евтиното олио от Карфур и го сложи на тигана без продукт за пържене да видиш как цвърчи

Луда работа е тая с олиото според мен, ама Иво като си е наумил

Е как ще има вода. Смеси вода и олио и ще видиш, че се отделят - няма как да стане хомогенна смес.ddddk написа:...Вземи най-евтиното олио от Карфур и го сложи на тигана без продукт за пържене да видиш как цвърчи...
- ddddk
- ентусиаст
-
така е.
Правят емулсия. Така докарват ниска цена на олиото. Не се виждат капчиците с просто око, но като го сипиш със стайна температура в предварително загрят тиган и водата почва интензивно да се разширява и се образуват едни мехурчета в олиото и после тая вода като стане гъзец и олиото почва да цвърчи.
Ако си купиш Калиакра примерно или Ийстойл този феномен не се наблюдава. Ама при 3,60 литъра на тези марки няма кирия
Правят емулсия. Така докарват ниска цена на олиото. Не се виждат капчиците с просто око, но като го сипиш със стайна температура в предварително загрят тиган и водата почва интензивно да се разширява и се образуват едни мехурчета в олиото и после тая вода като стане гъзец и олиото почва да цвърчи.
Ако си купиш Калиакра примерно или Ийстойл този феномен не се наблюдава. Ама при 3,60 литъра на тези марки няма кирия

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Да и начинът да махнеш водата от олиото е чрез нагряване. Та може да се направи онзи номер със срязания бойлер и да се налее чистото олио, да се нагрее и водата да си тръгне от него. Повечето го загряват до 90С и го оставят да изстине 1-2 часа. След това наливат.
Иначе сега се убедих колко баааавно се прецежда използваното олио през чаршаф. Ще трябва да се мисли за голям съд и филтър тип чорап (крачол от дънки
) Че за 2 часа 10литра претаках.
Успех
Иначе сега се убедих колко баааавно се прецежда използваното олио през чаршаф. Ще трябва да се мисли за голям съд и филтър тип чорап (крачол от дънки

Успех
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ddddk
- ентусиаст
-
Омаза ли се убаво
Това със скоростта на филтриране ти го пазех за десерт, ама ти се оказа много бърз
Без филтър няма да стане, баце.
Обади се на НИКОЛ-Н и ги питай за филтър за този гъсточ. Трябва да предложат нещо.
Проблемът ти следващ ще е, че филтърът си сака помпа
Разбира се трябва да си луд да скапеш помпа (от 700 стотака нагоре до безброй) с тез лайна дето са в старото олио.
Може и със шнек, ама той по-цифра.
Вариант може да се окаже да срежеш още един бойлер и да му ползваш студената тръба за изход към филтъра и от филтъра към другия казан. Демек нещо като скачени съдове
и за налягане на филтъра да ползваш G-то на баба Гея
Ама, човек, само те замервам с някакви идейки неизбистрени, а детайлите и хамалогията от тебе
Поздрави,
Д

Това със скоростта на филтриране ти го пазех за десерт, ама ти се оказа много бърз

Обади се на НИКОЛ-Н и ги питай за филтър за този гъсточ. Трябва да предложат нещо.
Проблемът ти следващ ще е, че филтърът си сака помпа

Разбира се трябва да си луд да скапеш помпа (от 700 стотака нагоре до безброй) с тез лайна дето са в старото олио.
Вариант може да се окаже да срежеш още един бойлер и да му ползваш студената тръба за изход към филтъра и от филтъра към другия казан. Демек нещо като скачени съдове

Ама, човек, само те замервам с някакви идейки неизбистрени, а детайлите и хамалогията от тебе

Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:Омаза ли се убаво![]()
Това със скоростта на филтриране ти го пазех за десерт, ама ти се оказа много бърз![]()
Проблемът ти следващ ще е, че филтърът си сака помпа![]()
Вариант може да се окаже да срежеш още един бойлер и да му ползваш студената тръба за изход към филтъра и от филтъра към другия казан. Демек нещо като скачени съдовеи за налягане на филтъра да ползваш G-то на баба Гея
![]()
Ама, човек, само те замервам с някакви идейки неизбистрени, а детайлите и хамалогията от тебе![]()
Поздрави,
Д
Мерси, ще ми подарят 1 варел 60л и на него ще сложа голямо парче плат тип чорап. От там ще ползвам Г-то. Естествено отдоле ще има канелка. Филтри и за вода могат да се ползват но за сега ще е това с чаршафите.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

не го ли прецади тоя зехтин вече

чакаме да споделиш впечатления.
И внимавай с доставчиците,че в някой заведения пържат с 50%(растителна мазнина) и 50%(животинска)

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
vinio написа::OT:
не го ли прецади тоя зехтин вече![]()
чакаме да споделиш впечатления.
И внимавай с доставчиците,че в някой заведения пържат с 50%(растителна мазнина) и 50%(животинска)
За сега съм прецедил 10л., от които реално 9 стават за нещо. Трябва да си закупя няколко литра бензин и да се постопли, и стопи снега. Довечера пак ще претакам.

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
Zubcho написа:За сега съм прецедил 10л., от които реално 9 стават за нещо. Трябва да си закупя няколко литра бензин и да се постопли, и стопи снега. Довечера пак ще претакам.
хората претакат вино бе Зъбе

а по темата - форд ескорт дизел 1.8 чист без турбина за 30 000 км каран само на олио - досега никакви проблеми! малко по-тих стана мотора. чакам и аз с нетърпение да видя резултатите от олио на бмв...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Така и не разбах само ще се филтрира зехтина или ще се рафинира ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Така и не разбах само ще се филтрира зехтина или ще се рафинира ?
Няма ресурс и място за да се прави инсталация за био дизел. То иначе това е по-чистия вариант.
Някой да ми каже на колко микрона е филтърът за кафе (постоянен такъв)

Трябва ми филтър който мога да почиствам на 1 или 0.5 микрона. Някой да помага.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- ddddk
- ентусиаст
-
Zubcho написа:
Трябва ми филтър който мога да почиствам на 1 или 0.5 микрона. Някой да помага.
Баце, 1 микрон е толкова малко сито, че ще го чакаш по 1 мл на 1 мин

Според мен не ти трябва по-голяма филтрация от тази на масления филтър.