Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34
Модератор: Технически модератори
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
Re: Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34
здравейте колеги, при мен се появи следния проблем като карам с над 70,80 и колата почва да тресе и да потреперва волана след 100 се оправа същевремено при неравности на пътя или по паваж особено и се чува доста неприятно тропане отпред от дясно а иначе на равен път само мърка 

Бог прощава притежателите на БМВ не
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Отивай на канал и гледай кой тампон си е отишъл .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
аха начи е от тампони а горе доло на какви цени са тея тампони и може ли и от нещо по сериозно да е :Д
Бог прощава притежателите на БМВ не
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525i e34 '89
- Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo
e34.toni написа:Приятели, днес смених външни накрайници,бяха много зле , моя проблем изчезна![]()
![]()
![]()
Колега, кажи точно какви накрайници си сменял! Моята АБСОЛЮТНО същия проблем, вече го изолирах, точно м/у 80 и 90 км/ч почва да тресе неистово, няма дупки и неравности.

- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, ето едно въпросче, кога се стягат болтовете на въпросните тампони, преди или след като е спусната колата от крик/повдигач?

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Taurus написа:Колеги, ето едно въпросче, кога се стягат болтовете на въпросните тампони, преди или след като е спусната колата от крик/повдигач?
След.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
5 години и повече от 200 000 км въпросните тампони живяха и се бориха с мен и тежеста на автомобила самоотвержено и скоро ще излизат в заслужен отдих
Чак сега започнаха да се появяват старите симптоми ,както и най-вече неприятните удари на метал дори от минимални препятствия или дупки.След последното техническо обслужване това ми остана само да сменя и отново имам вибрациите при около 90 км/ч а съм с прави джанти, чисто нови гуми и ходова част в перфектно състояние.
Доволен съм и пак такъв Лемфьордер ще си сложа
Георги Пенчев

Доволен съм и пак такъв Лемфьордер ще си сложа
Георги Пенчев
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, гордо заявявам че смених и аз въпросните тампони с такива от е32 и съм доволен, наистина проработи!!! Съвсем леко се загатва за вибрация при 90км/ч.. но вероятно трябва да посменя и други тампони и шарнири..
Специални благодарности на колегата Penchev! Темата неслучайно е при 'важни'.

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re:
Penchev написа:Леле побърках се за в миг![]()
Намерих информация за ъпгрейд на алуминиевите/долни носачи , до сега говорихме за горните/железни![]()
В един следващ момент ще си поръчам Лемфьордер алуминиеви носачи за Е31 850 ,които не са с гумени тампони като нашите а са със сферичнни лагери ,които са в пъти по-здрави![]()
![]()
Понеже засега моите са здрави ,ако на някой от вас му предстои да сменя алуминиев носач/и нека направо поръчва такива![]()
Георги Пенчев
Така,нека да споделя реален опит!
Преди седмица сложихме на е34 въпросните
носачи!! Наложисе спешно да дам моите
стари но здрави носачи от е31.
Всичко си пасва и е така както го описва
Пенчев!
Няколко проблема:
1.Много висока цена като нови;
2.Липса на втора ръка
3.Не всички е31 са с въпросните
носачи, имат само тези с М Техник
окачване...
- zloku4e123
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS-1994г.
- Детайли за колата: истенски звяр
колеги помагайте и аз имам страшен проблем с вибрации и тресене на Е34 525 ТДС
.първо да кажа,че не е от джанти и гуми понеже смених скоро зимните джанти и гуми с летни джанти и гуми и си остана същия проблем(баланс съм правил няколко пъти). изчетох цялата тема много внимателно,но все още не съм сигурен от какво точно е проблема при мене и какво да предприема. сега ще опиша какви са симптомите и ако може някой да ми помогне ще му бъда много благодарен: при около 70км/ч се усеща слаба вибрация някъде по средата на купето и отпред. по магистралата(тракия) като карам в дясното платно от пловдив за софия в участаците с неравности и бабуни с около 100-110 запозва тресене на цялата предница,завивам в най-лява лента и веднага спира,връщам се в дясна и пак почва. в аварийната пак спира да тресе(явно е по-гладка от дясната с бабунуте
). същото го прави на магистралата в ляв завой с подобна скорост,започва тресенето и като завия леко в дясно и спира. усещасе и сеене с по-малка скорост(тръгване в ляво или дясно на колата). също има и леко тропане отпред по дупки и неравности(камъчета и др.) сменил съм и двете главини отпред защото мислих,че е от тях,но не се оправи. друго не съм правил по предницата от както карам тази кола. колега от форума ми каза,че може да е изпуснал амортисйор преден,но още не съм ходил да го тествам. при натиск отпред не се люлее колата(малко са по-меки от задните, които са чисто нови). ще бъда благодарен на всяко мнение,особено ако някой е имал същия проблем и го е излекувал.

При мен имаше същия проблем. След смяната на тампоните на носачите-задължително подсилените на Лемфьордер и кормилни накрайници предницата заспа, това е най-вероятният проблем при "сеенето" на предницата. А при вибрации около 80-90 км/ч много често освен криви джанти се оказват криви и самите гуми
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
бе аз нямах грам тресене преди 3 седмици кат излизах по магистралата до Пловдив,а на всяко колело имах от 15 до 35 грама дебаланс.Много по-нечуствителна е от е36-та на баланс е34-та.Обаче почна да ми почуква повечко кормилната кутия и на 170-80 леко усещам сеене вече.Тфа чудо рециклира ли се?
ТДС - Турбо Див Селянин
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Bavarishe написа:бе аз нямах грам тресене преди 3 седмици кат излизах по магистралата до Пловдив,а на всяко колело имах от 15 до 35 грама дебаланс.Много по-нечуствителна е от е36-та на баланс е34-та.Обаче почна да ми почуква повечко кормилната кутия и на 170-80 леко усещам сеене вече.Тфа чудо рециклира ли се?
Рециклира се, и ако се наложи и луфт се убира!!!!!!!!!!!

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
мойта чука на неравности и ми къса нервите вече,щото смених цялата предница 

ТДС - Турбо Див Селянин
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
@chiko - това с убирането на луфта си е малко замазване на положението, не решаване на проблема... а болката в ръката седя 3 дни след 20-те километра за който се прибрах до вкъщи
@Bavarishe - колега, съжалявам но не съм запознат докрай с твоя проблем и не зная точно какво "всичко" си сменил по предницата... но чукане може да ти идва от тампоните на амортисьорите (не зная тях дали си сменял)... при мен след подмяна на всичко тропащо (само гореупоменатите тампони не погледнах) си остана леко причукване... и така вече 50К километра)
@Bavarishe - колега, съжалявам но не съм запознат докрай с твоя проблем и не зная точно какво "всичко" си сменил по предницата... но чукане може да ти идва от тампоните на амортисьорите (не зная тях дали си сменял)... при мен след подмяна на всичко тропащо (само гореупоменатите тампони не погледнах) си остана леко причукване... и така вече 50К километра)