За олиото и TDS-a
Модератор: Технически модератори
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Re: За олиото и TDS-a
Значи нещата стоят така - предния мотор го карах на олио - голяма мизерия теглих с прецеждане и глупости.Разхода е същия , което значи, че излиза 3 пъти по-евтино обаче на 5К отваряш помпа и ще си голаям късметлия ако плочката е оцеляла, сменяш горивен филтър на 1-1,5К, купуваш бензин, купуваш добавка за дюзи, отделно захарността не влияе добре на работата на целия мотор и се отказах.
Смених мотора (понеже стария ми избягала компресията)и сега карам на водород и съм по-доволен
засичам я пълно-пълно
350 км. извънградско с абсолютно нормална скорост - до 20км над ограниченията
620 км. градско без тормозене и цялото удоволствие 79л., което прави среден разход ако не се бъркам около 8,1/100 км. зимата. Та по мой груби сметки водорода ми е свалил малко над 2/100 и то без да се цапам - само отвреме навреме доливам дестилирана вода.
Незнам повечето ще кажат ,че слъгвам или нещо друго , но аз съм доволен на един резервоар по 50лв. икономия
Поздрави на всички.
Смених мотора (понеже стария ми избягала компресията)и сега карам на водород и съм по-доволен

620 км. градско без тормозене и цялото удоволствие 79л., което прави среден разход ако не се бъркам около 8,1/100 км. зимата. Та по мой груби сметки водорода ми е свалил малко над 2/100 и то без да се цапам - само отвреме навреме доливам дестилирана вода.
Незнам повечето ще кажат ,че слъгвам или нещо друго , но аз съм доволен на един резервоар по 50лв. икономия
Поздрави на всички.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Звучи много мръсно както и изглежда.Да кажем за да напълниш един резервоар ,за да си заслужава цялата разправия,ти трябват 10 големи туби отработено олио-мъкнеш, сипваш бензин,прецеждаш,омазваш всичко,после остават около 120литра боклук,който не можеш да го изсипеш в къщи в мивката и пак мъкнеш 6 туби до някъде си.
С водорода е супер,не знам дали не може да се помисли и за някаква по-мъничка ядрена електроцентралка на мястото на резервната гума.
С водорода е супер,не знам дали не може да се помисли и за някаква по-мъничка ядрена електроцентралка на мястото на резервната гума.

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
JIKI_RACER написа:Зъбче , претакай 10 литра олио , покарай малко и направо към Надин после...
Нямаш и ти какво да правиш. Търси олио на доставна цена от прозиводител и си карай с чисто такова.
35-40 литра нерафинирано олио мешано с нафта и пустия ТДС още върви.
Вече е 1000+ км

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Wenzy написа:Значи нещата стоят така - предния мотор го карах на олио - голяма мизерия теглих с прецеждане и глупости.Разхода е същия , което значи, че излиза 3 пъти по-евтино обаче на 5К отваряш помпа и ще си голаям късметлия ако плочката е оцеляла, сменяш горивен филтър на 1-1,5К, купуваш бензин, купуваш добавка за дюзи, отделно захарността не влияе добре на работата на целия мотор и се отказах.
Смених мотора (понеже стария ми избягала компресията)и сега карам на водород и съм по-доволензасичам я пълно-пълно
Поздрави на всички.
Колега каква е инвестицията за водородната клетка
Извинявам се за

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Преди почти година ми излезе 540 лв. +пари за монтаж + реле и кабели, реостати + консумативи = 600лв. грубо
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
50/50 Нафта и отработено масло ако купуваш маслото на 50-60ст. ти идва към 1.60литъра и няма никакъв дерт с нищо. лятото и с повече масло става. към 1000 литра съм прекарал 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
stambo_81dg написа:50/50 Нафта и отработено масло ако купуваш маслото на 50-60ст. ти идва към 1.60литъра и няма никакъв дерт с нищо. лятото и с повече масло става. към 1000 литра съм прекарал
Само го прецеждайте много добре това масло, че има и метални частици в него. Също може да се меша с бензин 10% за подобряване вискозитета. Не е задължително да си 50:50 с нафта, може 10-20% с бензин.
Това също ще се пробва. Само олио и масло не мешайте, че има проблем.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Wenzy написа:Смених мотора (понеже стария ми избягала компресията)и сега карам на водород и съм по-доволензасичам я пълно-пълно
Поздрави на всички.
Аз съм много скептично настроен към тази водородна клетка от физична гледна точка

Много ви моля за водородната клетка да си говорете в друга тема, инак ще стане мазало и ще се налага да взимам мерки.
- alchohol
- ентусиаст
-
Та колеги, не разбрах сега вредно ли е или не да се слага например неотработено олио 80/20 или 70/30 в полза на нафтата. Бабата ми е М21Д24 с механична помпа? Има ли опасност процента вода в олиото да прецака нещата или пък да се запече системата от самото олио?

alchohol написа:Та колеги, не разбрах сега вредно ли е или не да се слага например неотработено олио 80/20 или 70/30 в полза на нафтата. Бабата ми е М21Д24 с механична помпа? Има ли опасност процента вода в олиото да прецака нещата или пък да се запече системата от самото олио?
На теб помпата ти дава предимство щот е най-дуракоустойчивата на тема олио тъй че ней-малко ще се строши ( ако въобще се стигне дотам , зависи какъв период визираме ) сравнено с всички други помпи на ТДС-и . Мое мнение. Пък и кво се плашите от ия уплътнения на годината веднъж ги сменяте и си свиркате , е друг е въпроса кво става с ГНП-тата със четци , измисля се супер-дупер ичистител смес от десетина чистители и други химически добавки и така профилактика веднъж годишно и пак далавера има . Аз минавам близо 30-на хилади на година и затова смятам че е изгодно пък помпи за тдс сега бол и на цена никва , сравнено с преди две години да речем .
- alchohol
- ентусиаст
-
vinio написа:^то м21д24 са с четец и пластини в плочката.
При мен тая измишльотина е изхвърлена много отдавна. Това не е ли с жило

vinio написа:^то м21д24 са с четец и пластини в плочката.
Къв четец и пластини кат е механична , за кво му са .
alchohol написа:vinio написа:^то м21д24 са с четец и пластини в плочката.
При мен тая измишльотина е изхвърлена много отдавна. Това не е ли с жило
късно го прочетох и до като го редактирам ти си ме цитирал