Духа топло
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Духа топло
Здравейте,
От известно време като пусна парното да духа въпреки че е настроено на студено духа много топло. Яно че не може да духа студено като климатика но пък и толкова топло? Предполагам че някоя клапа не затваря ама незнам къде да я търся ако е от нея изобщо
От известно време като пусна парното да духа въпреки че е настроено на студено духа много топло. Яно че не може да духа студено като климатика но пък и толкова топло? Предполагам че някоя клапа не затваря ама незнам къде да я търся ако е от нея изобщо
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Освен долу трите врътки (степен на парното и градуси - шофьор/пасажер) настрои ли духалките на студено?
Ако въпреки всичко пак духа топло
блок за управление на парното - за повече информация Г. Пенчев 
Ако въпреки всичко пак духа топло

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
средната духалка на таблото я врътни към студено
ако не става виж как е панела с врътките
и тн и тн
може да са заяли клапите за топло студено
ако не става виж как е панела с врътките
и тн и тн
може да са заяли клапите за топло студено

прескочи клапаните като мене ще ти духа само студено докато оправиш проблема(в купето влизат 3 маркуча единия е малко по дебел, в клапаните също са три и там единия е по дебел откачаш дебелите и ги съединяваш така изолираш радиатора и клапаните, можеш и куплунга да извадиш от клапаните) въпросните клапани се намират като отвориш капака точно пред волана зад бомбето на амортисиора, не ти го препоръчвам за постоянно но поне няма да се свариш в колата, при мене е направено щото радиатора ми е спукан за сега така ще е. 

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
пък на мене от ляво ми духа студено отдясно топло . Като пусна климатика студено от двете страни но в краката а пасажера и в краката на на задния пасажер също топло . Това от какво е някой може ли да каже
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Sesko написа:пък на мене от ляво ми духа студено отдясно топло . Като пусна климатика студено от двете страни но в краката а пасажера и в краката на на задния пасажер също топло . Това от какво е някой може ли да каже
със сигурност е от двата електромагнитни клапана
и при мен беше така - смених ги и се оправи
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
_65536_kb_sec_ написа:линк към реалоем и номер по схемата плс![]()
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18
номер 15
Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
имам един въпрос към колегите:
кога е пуснат само вентилатора на няколко градуса по-ниско от навън, без климатик, забелязвали ли сте дали температурата на въздуха, който излиза от духалките е няколко градуса по-висока от навън. Според вас това нормално ли е? Все едно, радиаторчето не може да се охлади колкото външната температура. Чудя се да не би нещо пак да се смесва някъде. Ел. клапаните съм ги сменил. Не е от тях. Или пък да е нормално?
Пък и като дам на 23-24 градуса и често ми духа топичко на кракатаи ледено на тялото . Ама това сигурно е нормално, щото като смъкна на 22 пак тръгва хладничко.
Изобщо лудница с тия климатроници.
кога е пуснат само вентилатора на няколко градуса по-ниско от навън, без климатик, забелязвали ли сте дали температурата на въздуха, който излиза от духалките е няколко градуса по-висока от навън. Според вас това нормално ли е? Все едно, радиаторчето не може да се охлади колкото външната температура. Чудя се да не би нещо пак да се смесва някъде. Ел. клапаните съм ги сменил. Не е от тях. Или пък да е нормално?
Пък и като дам на 23-24 градуса и често ми духа топичко на кракатаи ледено на тялото . Ама това сигурно е нормално, щото като смъкна на 22 пак тръгва хладничко.
Изобщо лудница с тия климатроници.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2