Е34 М50 Прегрява ..
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Е34 М50 Прегрява ..
Колеги прибирам си се от тренировки и по едно време гледам стрелката в червеното.. И друг път ми го направи тоя номер към Витоша,изгасих я сипах вода защото се губеше малко и се оправи.Сега има вода обезвъздушил съм я и пак в червеното отива след 10 мин каране. Мисля си водната помпа или термостат? 

Слабите се стремят към порядъка,силните владеят хаоса.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Провери ли има ли гореща охладителна течност в радиатора ,за да си сигурен ,че термостата не е отворил големия кръг ?
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Много станаха прегрелите, почвам да се плаша. Малко профилактика трябва, задават се големи жеги. Измий радиатора на първо време и провери охладителната уредба, на първо място виско перката, термостата и помпата. Не бързай да купуваш части. Не е лошо да промиеш системата за всеки случай. Ще помогна в разглобяването и обратното, ако трябва пред блока както правя.
- Penchev
- Сватбаря
-
Ей колеги , знае се ,че водните помпи са им проблемни от време оно.На тези от вас ,които сте от скоро с Е34-ки ,направо сменяйте водна помпа с термостата направо.Водната помпа с метална турбинка.Термостата не е скъп,така и така ще се прави профилактика сменяйте ги,сменете си антифриза,като преди това ползвайте препарат за промиване на охладителна уредба.Обърнете внимание на налягането в уредбата - при напълно загрял двигател,съединенията трябва да са относително твърди.При работа на празен ход не трябва да си засрещате пръстите при стисване на съединението.Нова капачка е 30-ина лв нова оригинална и тя е важна ! Това е много важна част ... Аз даже два пъти съм сменял водна помпа,защото първия път беше отдавна и в последния момент никъде не можах да намеря с метална турбинка.Карах 40 К км и я смених - колата ми никога не е правила проблем със загряване ,хем и на БМВ събора всяка година карам писта и направо й троша зъбите в името на хронометъра при висока температура на околната среда
- за справка снимката в подписа от последната година
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Колега днес разглобих колата извадих помпата и си е здрава,оказа се че термостата не отваря и силикона сработва когато си иска. Обявиха ми 50 лева за него в една морга. Иначе водната помпа е хубава метална защото ми казаха че имало някакви с пласмласова турбинка.
- Penchev
- Сватбаря
-
///Mpower6967 написа:Колега днес разглобих колата извадих помпата и си е здрава,оказа се че термостата не отваря и силикона сработва когато си иска. Обявиха ми 50 лева за него в една морга. Иначе водната помпа е хубава метална защото ми казаха че имало някакви с пласмласова турбинка.
Аз си мисля,че не е редно в никакъв случай да купуваш на старо силикон ,освен ако не знаеш ,че е нов и наскоро е бил сложен на колата

Георги Пенчев
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Penchev написа:///Mpower6967 написа:Колега днес разглобих колата извадих помпата и си е здрава,оказа се че термостата не отваря и силикона сработва когато си иска. Обявиха ми 50 лева за него в една морга. Иначе водната помпа е хубава метална защото ми казаха че имало някакви с пласмласова турбинка.
Аз си мисля,че не е редно в никакъв случай да купуваш на старо силикон ,освен ако не знаеш ,че е нов и наскоро е бил сложен на колатаКупувай термостат и нов силикон за да нямаш проблеми,че от тях много боли ...
Георги Пенчев
Аз съм на същото мнение... Дори понякога като е нов сдава багажа..А оня не го знаеш изобщо какъв е що е .... Моя новия беше оригинален Закс на 4 месеца сдаде багажа...И то при зимно време... Препоръчително е да си вземеш Бер щото си е точно какъвто го монтират първоначално но пък е доста скъп около 240лв...А Закс не добър и е 120лв...Има и вариант за Мейле но ти си прецени ...
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Да мерси колеги ще видя какво ще взема,момчето от моргата ми е приятел и каза че е читав силикона,но по-добро от новото няма.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
///Mpower6967 написа:Да мерси колеги ще видя какво ще взема,момчето от моргата ми е приятел и каза че е читав силикона,но по-добро от новото няма.
Колега миналата година моето виско сдаде багажа отидох в магазина и попитах за виско и ми казаха някаква цена не по моя джоб тогава и продавача ме посъветва да си взема виско за форд Транзит едно към едно е чисто ново е 80лв. и до ден днешен вързи перфектна работа.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
littlerock написа:///Mpower6967 написа:Да мерси колеги ще видя какво ще взема,момчето от моргата ми е приятел и каза че е читав силикона,но по-добро от новото няма.
Колега миналата година моето виско сдаде багажа отидох в магазина и попитах за виско и ми казаха някаква цена не по моя джоб тогава и продавача ме посъветва да си взема виско за форд Транзит едно към едно е чисто ново е 80лв. и до ден днешен вързи перфектна работа.
Мда от форд транзит бензин става и аз така съм чувал... Ама такова нещо за разлика от рода на 40лв не бих си причинил на колата...

силикон
колеги аз имам и транзит и е34 със сигурнос мога да кажа че виското става но аз на транзита сложих от BMW , нов струва 110лв.(немски), има и турски за 65 лв. но неви го препоръчвам

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Re: силикон
turbo d написа:колеги аз имам и транзит и е34 със сигурнос мога да кажа че виското става но аз на транзита сложих от BMW , нов струва 110лв.(немски), има и турски за 65 лв. но неви го препоръчвам
Да ама ти си с дизел...Там е друга работата.. Мисля че беше обратно на бензиновото ( имам впредвид резбата ).... Но не съм сигурен...
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Колеги един приятел с Е34 ми каза че си е решил проблема със силикона със две болчета. Застопорил го е да върти само на високи обороти и така постоянно,поне така си го обеснявам аз. Това вариант ли е? 

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
///Mpower6967 написа:Колеги един приятел с Е34 ми каза че си е решил проблема със силикона със две болчета. Застопорил го е да върти само на високи обороти и така постоянно,поне така си го обеснявам аз. Това вариант ли е?
Не е вариант

R6 - Was sonst?
SaSo написа:turbo d написа:колеги аз имам и транзит и е34 със сигурнос мога да кажа че виското става но аз на транзита сложих от BMW , нов струва 110лв.(немски), има и турски за 65 лв. но неви го препоръчвам
Да ама ти си с дизел...Там е друга работата.. Мисля че беше обратно на бензиновото ( имам впредвид резбата ).... Но не съм сигурен...
сега съм с 520 24волта и буса е бензинов , а виското е с обратна резба, а за момчето което иска да зацепи виското от личен опит ти казвам нестава разбива се около болчетата

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2