Свързване на подгряващи седалки - Ready
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Свързване на подгряващи седалки - Ready
Здравейте момчета! Търсих из форума, но неможах да намеря схема или подробно обяснение как се свързват кабелите за подгряването на седалките
Ето това са буксите:
Копчетата са на самите седалки, но незнам кой кабел за какво е... айде ако някой може, да помага, че ми е мерак-знаете как е

Копчетата са на самите седалки, но незнам кой кабел за какво е... айде ако някой може, да помага, че ми е мерак-знаете как е

Последна промяна Ненко Вранков на 21 Сеп 2008, 23:25, променена общо 1 път
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, хващаш мултицета или както се казва и почваш да мериш, май трябва да имат и термо реле тия седалки да не пламне дупето, и фабрично токовете минават през реле в главната кутия + бушонче и едва тогава в седалката.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Времето започва да се разваля малко по малко и се сетих, че е време да поработя над въпроса с подгряването на седалките... никой ли неможе да издири схема от някаде или да замери неговите как са свързани, по-точно на кой кабел какъв сигнал има (+,-, релета...). Съмнява ме да няма други с подгряване на седалките...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Мерси за схемите! Този електронен блок би трябвало да е в самата седалка, нали? Понеже копчетата са си на нея (които са обозначени на схемата).
От тази схема излиза, че трябва да имам Кафяв кабел, който отива на маса, кабел зелено,черно,жълто, който през бушон N16/30A отива на + и кабел сиво/черно, който отива към Light Switch Detail, каквото и да означава това
(да не би да е копчето за фаровете?).
А кабела който е червено/жълто на моята букса, го няма на тази схема
EDIT: Така... кабел сиво/черно идва от копчето за фаровете, където при включени габарити и/или къси светлини идва + през бушон F5/10A. Това най-вероятно е за осветлението на копчетата на самите седалки
Сега ако някой има идея как да го набарам тоя червения за какво е-да обажда

От тази схема излиза, че трябва да имам Кафяв кабел, който отива на маса, кабел зелено,черно,жълто, който през бушон N16/30A отива на + и кабел сиво/черно, който отива към Light Switch Detail, каквото и да означава това

А кабела който е червено/жълто на моята букса, го няма на тази схема

EDIT: Така... кабел сиво/черно идва от копчето за фаровете, където при включени габарити и/или къси светлини идва + през бушон F5/10A. Това най-вероятно е за осветлението на копчетата на самите седалки

Сега ако някой има идея как да го набарам тоя червения за какво е-да обажда

Последна промяна Ненко Вранков на 14 Сеп 2008, 15:50, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
коя година ти е колата, защото знам че има 2 типа бутончета за подгряване, по старите имат 2 степени но човек сам си ги пуска и спира, докато по новия тип са - Пускаш на силната степен и то след време минава само на слабата за да поддържа температура
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Няма значение коя година е колата-седалките са модерни, културни
аз съм ги слагал, 1 час след като закупих колата, салона беше подготвен
Шофьорската има и издуване, та там вече ще е малко по-сложно сигурно... остана да отгатнем червения кабел за какво е
EDIT: И издуването го разгадах как става, то се захранва от същите кабели-елементарно е.
Моля който има подгряване на седалките, нека да замери този червения кабел... идва ли ток на него и ако идва-от къде и кога.

Шофьорската има и издуване, та там вече ще е малко по-сложно сигурно... остана да отгатнем червения кабел за какво е

EDIT: И издуването го разгадах как става, то се захранва от същите кабели-елементарно е.
Моля който има подгряване на седалките, нека да замери този червения кабел... идва ли ток на него и ако идва-от къде и кога.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
А колега провери ли буксата за седалките дали не се намира някъде долу под мокета. Огледай хубаво.. би трябвало да има прекарана инсталация и буксата да е пъхната някъде.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
честно казано не съм
но ме съмнява да има инсталация... де да знам... ще видя все пак - по-лесно е отколкото да пускам кабелите на ново.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Аз също съм на мнение че трябва да има прекарана, защото за халогените има, за регулиране на фаровете също има, така че ровене му е маиката
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
сега понеже е още раничко а и вали още не съм ходил до сервиза но по спомен отдолу под шофьоската седалка има цял модул който явно контролира галимацията с подгряването, паметта и ел седалката
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
За да не пускам тема дайте идеи- Колеги , търся подгряване за шофьорската седалка или някакво менте да върши работа за зимата , че с кожен салон е студено. Иначе ще сложа овча кожа 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
чак до такива крайности не пребягвай
по-добре имплантирай едно от онези електрическите одеяла дето се продават за домашна употреба 

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3