Нещо инетересно...
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Нещо инетересно...
Колеги винаги съм се чудил, защо Е30ските имат готиния чек контрол а при нас това нещо го няма... та реших да си измайсторя едно такова, но като комбинирам с нещо друго което не е толкова трудоемко и сложно..
Какво според Вас трябва да има в този ХОУМ МЕЙД ЧЕК КОНТРОЛ?
Нека коментираме тук и как да го изработим

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: Нещо инетересно...
тва е Е34ве-на него такива Чекове не са му нужни..или те мързи да поглеждаш под капака за масло и вода///peter написа:Колеги винаги съм се чудил, защо Е30ските имат готиния чек контрол а при нас това нещо го няма... та реших да си измайсторя едно такова, но като комбинирам с нещо друго което не е толкова трудоемко и сложно..

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
А некой ми го бара подписа май
Иначе, да искаше ми се да има някой шукарки, ама май на кожичка ще налетя

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ми тва е по умен вариант..я виж там нещо отдолу там..смешничко///peter написа:А некой ми го бара подписа май![]()
![]()

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
///peter написа:Колеги винаги съм се чудил, защо Е30ските имат готиния чек контрол а при нас това нещо го няма...
що да няма ве

има но не при всички модели

малко ме съмнява да се измаистори това дет го мислиш или ще е ебатти филма
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
stambo_81dg написа:///peter написа:Колеги винаги съм се чудил, защо Е30ските имат готиния чек контрол а при нас това нещо го няма...
що да няма ве![]()
има но не при всички модели![]()
Я пък ти, дай да видя какво представлява

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
///peter написа:stambo_81dg написа:///peter написа:Колеги винаги съм се чудил, защо Е30ските имат готиния чек контрол а при нас това нещо го няма...
що да няма ве![]()
има но не при всички модели![]()
Я пък ти, дай да видя какво представлява
еи то дисплеи дет пише разни работи

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Трябват датчици-на радиатора е един огромен и ако нямаш фабрично гнездо...Същото се отнася и за казанчето за водата.Трябва и блок за чек контрола,трябва да знаеш как да вържеш към него фаровете,габаритите и някои датчици,няколко километра кабели...Да не говорим ,че ти трябва и друго табло.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:Трябват датчици-на радиатора е един огромен
къв пък е то датчик на радиатора

там е датчика на климатика
има навсякаде датчици има си по принцип места за тях
казанче вода,вода за чистачки,темп. датчик за високатемп на охл.течност,датчик масло маи са два даже, за светлините незнам как стоят нещата при отваряне на врата и дърпане на ръчна в движение пак изписва и тн...................
незнам ако се свали от кола дет има заедно с таблото но ще е филм да се направи тази процедура
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
stambo_81dg написа:zvetiko написа:Трябват датчици-на радиатора е един огромен
къв пък е то датчик на радиатора![]()
бъркаш се нещо
казанче вода,вода за чистачки,темп. датчик за високатемп на охл.течност,датчик масло маи са два даже, за светлините незнам как стоят нещата при отваряне на врата и дърпане на ръчна в движение пак изписва и тн...................
незнам ако се свали от кола дет има заедно с таблото но ще е филм да се направи тази процедура
При Е34 М20 е на дъното на радиатора,като се навива в един отвор направен специално за него и мери нивото на охлаждащата течност,чрез 3-4см сонда,която стърчи от дъното.На казанчето за чистачките е отстрани-пак влиза в специален отвор.
Датчиците за масло наистина са два-за количеството и за налягането.
На светлините най-вероятно се мери просто затворена верига и едва ли са необходими датчици.
Ръчната спирачка я има,може и да работи нещо много полезно-като прегрее двигателя се появява надпис и пищи...
Общо взето си е голяма разправия,да монтираш някои от датчиците ,да знаеш къде да свържеш всичко+ново табло+модула за чек контрол.И при всички случаи нещата няма да са толкова прости ,колкото ги описвам-все нещо ще се закучи.

.
сложно си е и то много... по простата при4ина 4е това табло отзад е с 4-букси ,а обикновенните са с 2.. следователно се се6тате колко кабели трябва да се прокарат.
За заку4ването има ре6ение.. отива6 в ДАРУ КАР и им иска6 схемата на тази инсталация и хората 6те ти я дадат без проблеми(един колега ве4е прави така за климата ) и 6те може6 да си навърже6 не6тъата.
Проблем 6те е да се сменят вси4ки дат4ици и евентуални уреди които нямат отворите за някои от тях, 6те хвъркат пари4ки
За заку4ването има ре6ение.. отива6 в ДАРУ КАР и им иска6 схемата на тази инсталация и хората 6те ти я дадат без проблеми(един колега ве4е прави така за климата ) и 6те може6 да си навърже6 не6тъата.
Проблем 6те е да се сменят вси4ки дат4ици и евентуални уреди които нямат отворите за някои от тях, 6те хвъркат пари4ки

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:stambo_81dg написа:zvetiko написа:Трябват датчици-на радиатора е един огромен
къв пък е то датчик на радиатора![]()
бъркаш се нещо
При Е34 М20 е на дъното на радиатора,като се навива в един отвор направен специално за него и мери нивото на охлаждащата течност,чрез 3-4см сонда,която стърчи от дъното.На казанчето за чистачките е отстрани-пак влиза в специален отвор.
Датчиците за масло наистина са два-за количеството и за налягането.
На светлините най-вероятно се мери просто затворена верига и едва ли са необходими датчици.
Ръчната спирачка я има,може и да работи нещо много полезно-като прегрее двигателя се появява надпис и пищи...
Общо взето си е голяма разправия,да монтираш някои от датчиците ,да знаеш къде да свържеш всичко+ново табло+модула за чек контрол.И при всички случаи нещата няма да са толкова прости ,колкото ги описвам-все нещо ще се закучи.
Фаровете се оправляват от LKM модул който се намира при кутията с бушоните при двигателя така че и такъв трябва да се вземе значи още няколко км. кабели станаха

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
///peter написа:Аве, няма ли прокарана инсталация?
Не няма.Може да я има на моделите от 525I нагоре щото те са с тъй наречиния голям борд който включва въпросния чек контрол и са с тези табла до 260км.За останалите модели 518,520,524td,525td,525tds може да се монтира малката версия на борд компютъра за която е писано в тази много полезна темичка http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46455

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2