Зумера за светлините ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Зумера за светлините ?

Мнение от Stanchev » 02 Окт 2006, 12:37

Забелязвам че при скорост от 120 км/ч и нагоре при отворен шофьорски прозорец зумера или нещо друго под контактния ключ почва да жужи :shock:
при затворен шофьорски прозорец жуженето/бръмченето почва от 180 км/ч нагоре :shock:
Някакви идеи :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Окт 2006, 14:47

Сигурен ли си че е от зумера. А не е ли някаква друга система?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 02 Окт 2006, 15:40

някой знае ли къде точно се намила този зумер или под какво име да го открия в ЕТК... на моята кола не работи и вчера пак си забравих фаровете включени... добре, че имаше под ръка друг акумулатор... моят съвсем беше издъхнал... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Окт 2006, 15:51

А сигурен ли си че имаш защото някои модели нямат.
Ако ти се занимава, в Бриколаж са по 5лв. За 30мин си го сложих моя.
И как ти е паднал акумулатора? При мен като изкарам ключа фаровете ми се изгасят и светят само габаритите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 02 Окт 2006, 16:03

Не съм сигурен, дали имам, но не ми се вярва разни баракуди от 83 година да имат, а моята да няма... Но това е друг въпрос...

Къде точно е зумера, та да проверя дали го имам?

Иначе, и при мен светят само габаритите, когато извадя ключа от контакта.... Ама за 5 часа акумулаторът отиде съвсем... Даже не можах да отключа нормално с дистанционното на алармата, та се мъчих с оная техника, дето въртиш ключа и вдигаш ръчката на вратата едновременно... :mhihi:

Голямо шоу беше... :mhihi:

Ако отида в Дару или някой друг сервиз, дали ще могат да ми сложат такава джаджа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Окт 2006, 16:06

Те тея баракуди от 83 са им слагани.
Мисля че само от 91-нагоре имат зумери.
Но дори и да има фабрично незнам каде са.
Защо се занимаваш със сервизи. Казвам ти по 5лв. са и за 30 мин някъде се слагат. Ако те интересува нещо повече питай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 02 Окт 2006, 16:10

Ами, не ми изглежда да е толкова елементарно... Поне за мен... Нали трябва да се върже към светлините, към контактния ключ, към вратата... и не знам още къде...

Твоят, който си купил от Бриколаж как си го вързал? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Окт 2006, 16:13

Тея от бриколаж имат 2 жици - към светлините и ключа на вратата. Елементарно е поставянето.
На вратата кабела идва до капака до левия крак долу (черен с жълта прекъсната ивица) Трябва да провериш дали и при теб е така. Най лесно е да отвориш капака на колоната където е колана и да видиш там какъв е (изходния).
На прекъсвача на светлините се поставя много лесно. Откачаш буксата и го връзваш на първото краче кадето пропищи на габарити затваряш и воала.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 02 Окт 2006, 16:15

Мерси много! Ще пробвам... Поне ще го купя и ще отида някъде да го монтират, че не съм много на ти с кабеляците на колите... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 02 Окт 2006, 16:58

Друго се сещам... Със сигурност имам гонг, който се намира под таблото, и който издава звук, когато температурата падне под +3 градуса, или ако съм натиснал на компютъра мемо бутона... Тогава гонгира на всеки кръгъл час...

Същият ли е за светлините? Звукът не е "бззззз", а е "гонг"... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 02 Окт 2006, 17:28

JP написа:някой знае ли къде точно се намила този зумер или под какво име да го открия в ЕТК... на моята кола не работи и вчера пак си забравих фаровете включени... добре, че имаше под ръка друг акумулатор... моят съвсем беше издъхнал... :mhihi:

Мисля,че е под тази кората с говорителя тази дето е в краката до лостчето за отваряне на предния капак

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 02 Окт 2006, 19:04

Maverik написа:
JP написа:някой знае ли къде точно се намила този зумер или под какво име да го открия в ЕТК... на моята кола не работи и вчера пак си забравих фаровете включени... добре, че имаше под ръка друг акумулатор... моят съвсем беше издъхнал... :mhihi:

Мисля,че е под тази кората с говорителя тази дето е в краката до лостчето за отваряне на предния капак

Точно там е, даже ако потърсиш из нашия форум имаше разисквана точно тази тема. Там има и инфо от ЕТК с картинка и други неща.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 02 Окт 2006, 20:23

а нещо по моята тема :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Окт 2006, 21:20

Айде бе хора над 180 дразни много, а не мога да се наведа под кормилото и да слухтя :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ха и аз имам

Мнение от 535 » 04 Окт 2006, 19:49

откачаха ми акомулатора и сега на секи кругал час борд компютъра дзиндзика
:))))

Следваща

Назад към E34