Я кажете:
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Я кажете:
Колко от вас на Е34-те имат изолация от вътрешната страна на предния капак?По-принцип трябва ли да се маха лятно време и какъв ефект ще има положителен или отрицателен.Нека хората които карат коли от Италия да пиша дали имат въпросната изолация.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Моята е "италянка" и има въпросната вата, тя е само за шумоизолация. Не я махай, няма да охлажда по-добре. Измии радиатора на климатика и големия внимателно. там се бутат много насекоми и пречат на охлаждането. ползвай някой концентрат за стъкла
провери си и виското. Ония ден и на мен почна да ми загрява колата градско при пусната клима, чудя се от термостат или от виско да почна, че виското има малко луфт, но мисля че още е годно. Интересното беше правих една гонка градско и стрелката беше на 12 И една, както и да е викам нормално. Загасих колата и след 2 мин ми се наложи да потегля и като запалих стрелката закова на онази черта между средата и червеното
и веднага почна да охлажда
верно си е проблем 

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: Я кажете:
dinozab написа:Колко от вас на Е34-те имат изолация от вътрешната страна на предния капак?По-принцип трябва ли да се маха лятно време и какъв ефект ще има положителен или отрицателен.Нека хората които карат коли от Италия да пиша дали имат въпросната изолация.
Приятел,и аз имам изолация на капака и мойта кола е от Италия.Чудя се как досега при положение,че пътувам доста на извънградксо дори и то с високи скорости не съм имал проблем със запушени радиатори

Георги Пенчев
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
виждал съм 7-ца,без изолация на капака,точно над двигателя беше без лак,а боята му по-тъмна(не махай изолацията)
- dinozab
-
-
Благодаря.Просто исках да разбера да ли лятото не се маха или нещо такова.Иначе проблеми с охлаждане нямам.Stanchev а и за всички останали които незнаят БМВ никога не се гаси веднага след зверско каране че може да прегрее на място със загасен мотор.Още 2000г. когато взех старата 520 това ми го каза един майстор.Просто имали някакви клапи или нещо подобно които затварят охладителната течност в блока на двг. и в съчетание на въпросната изолация по-бавно изтива мотора.Това се прави с чел двг. да има възможно по-малко студени стартове и респективно по-малко износване.Не ви ли прави впечатление че БМВ-тата изтиват доста по-бавно от другите автомобили.Затова след такова напъване колата се оставя да охлади на оборот или с леко каране или по-точно да падне темп. в цилиндрите за да няма изненади после.
Благодаря за отговорите

Благодаря за отговорите

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Re: Я кажете:
Penchev написа: ... Провери си ел.перка-работят ли и 2-те степени на охлаждане![]()
Георги Пенчев
Някой ще ме светне ли как става този номер

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
БМВ никога не се гаси веднага след зверско каране че може да прегрее на място със загасен мотор
Точно затова, ако ви прави впечатление, когато я сритате повечко

Хайде със здраве

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Е аз не съм загасил веднага след ръчкане - трябва да съм луд
след гонката имах около 10 мин каране до нас. А не трябва ли като е по-загряла и като изгася да се включва тази ел. перка дори и при изгасен мотор

след гонката имах около 10 мин каране до нас. А не трябва ли като е по-загряла и като изгася да се включва тази ел. перка дори и при изгасен мотор

- dinozab
-
-
- dinozab
-
-
- gulle
- Потребител
-
- Кара: Е34 520
- Мечтае да кара: ALPINA B5 Touring
дори повечето производители в упътванията го препоръчват да се остави колата да работи на място след юркане.за ауди и тойота сам го чел лично
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2