За или против ЕГР-а на ТДС
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
За или против ЕГР-а на ТДС
След смяна на някой друг маркуч днес,установих,че ЕГР клапана ми е шунтиран.Майстора ми обича да ги запушва и без това,но аз не съм сигурен,че трябва.На Аудито ми беше запушен,но при ТДС-а е малко по различно.Та какво ще ме посъветвате и каква е тази тръба под всмукателя,към която влиза мъркучето от клапана на ЕГР-а.Колата не грее и пали четвърт топла и студена ако има значение някакво
ТДС - Турбо Див Селянин
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: За или против ЕГР-а на ТДС
Аз съм за, но само ако клапана е читав. В противен случай, според мен само ще спъва колата. А за тръбата-то нали този клапан служи за връщане на част от изгорелите газове за повторно изгаряне.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
на по старите коли твърдо съм Против. В най добрия случай.. Чипваш компа и затапваш всички тъпотийки и си капитан.. В най лошия варянт Затапваш без чипване.Кола без ЕГР попринцип трудно загрява но това е при Е46 нагоре.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
Аз съм за затапването му , три тдс-а и всичките са така . Тръбата за която питаш е вакум маркуч свръзка между вакум помпата и сервото на спирачките . Той захранва с вакум управлението на ЕГР и управлението на щорите на водния радиатор ( слагат се на коли произведени за по-студен климат) , ако имаш такива. Желателно е да затапиш и вакум маркуча към управлението на ЕГР да не щрака без нищо
На непълнолетен тдс не виждам с какво ще му помогнеш (моя фабрично си няма нито егр, нито катализатор) на околната среда още по-малко. Бих си сложил два егр и три катализатора, ако планетарния проблем би се решил с моите 5 литра нафта на седмица. Само че преди това да спрат от движение параходите, влаковете, камионите (ако ония въпросните "Мадари" могат да се наречат така) и прочие други агрегати, които изгарят на ден в пъти повече отколко целия форум заедно на петилетка, и нямат и помен от системи разни за контрол на изгорелите газове. То само ако си представиш една съпоставка човешка анатомия - автомобилна механика и чак лошо ще ти стане, а има доста общо според доктора от един виц
Аз още не съм вечерял, и затова не ми се ще...
А и щом палиш перфектно винаги, горивната система и мотора като цяло би трябвало да са доста добре, т.е газове в нормите...

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
значи си остава затапен.За съжаление днес вече паля трудно студен и топъл,защото ми е изпуснала една скоба на нафтопровода пред филтъра и е под АБС-а и Серовото
Въздух и дизел са 2 лоши неща.Тия дни всички скоби нови и опръстени от БМВ,че не ми се занимава насред студа да паля с въртене

ТДС - Турбо Див Селянин
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
аз моя го шунтирах нямам никви ядове и като че ли върви малко по добре
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- biem_w
- ентусиаст
-
golov_bg написа:аз моя го шунтирах нямам никви ядове и като че ли върви малко по добре
е как няма да върви по добре .... може ли веднъж изгорели газове да ги натиква обратно в мотора.. ::X за тва на тия печеки нетре да се пада под 3к оборота... аз имам едно е46 при мене с ебати проблема.... от икономично каране има 1cm нагар в ЕГР и в всмукателния колектор.. ама при тия неможе да се изолира... инъче до ся да е хванал див заек :Д
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.
Иван Стоянов написа:Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.
Прав си , но таз кола не е била допусната до производство само от инженери, а и те си имат началници , нали

- biem_w
- ентусиаст
-
Иван Стоянов написа:Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.
те не са по смотани ама в крайна сметка те не са създали коли Дето да карат по 500 000км без да се пипа нищо и нищо да не се чупи....
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
що д ане може да се изолира егр при Е46???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- biem_w
- ентусиаст
-
golov_bg написа:що д ане може да се изолира егр при Е46???
Може. Но по трудно загрява. И трябва да се махнат твърдите частици,да се чипне компа и тогава може да се махне... но невиждам смисъл при е46 да се маха ..
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
biem_w написа:Иван Стоянов написа:Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.
те не са по смотани ама в крайна сметка те не са създали коли Дето да карат по 500 000км без да се пипа нищо и нищо да не се чупи....
Нещо не мога да ти проследя мисълта

Ако знаеш все пак кой пройзвежда такива МПС-та сподели че искам поне едно.

- biem_w
- ентусиаст
-
Иван Стоянов написа:biem_w написа:Иван Стоянов написа:Не искам да засягам никой,на мен също по пътя на логиката ми се струва олигофренично това с тоя клапан ,но едва ли немеца инжинер е по смотан от нас.
Нещо не мога да ти проследя мисълта![]()
Ако знаеш все пак кой пройзвежда такива МПС-та сподели че искам поне едно.
нали тва пиша... тая ЕГР система не е вечна .. да не каже даже таван 300к км.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2