потракват

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

потракват

Мнение от MAGNAT » 18 Яну 2006, 1:24

пак ви пи6а!като си купих на скоро 520 24в,150,колата работе6е без да потраква така мисля,смених маслото кастрол с арал и запо4на да потракват понякога по осезаемо панякога 4езне.да се пла6а ли или да карам докато стане време за смяна на маслото и да си сложа пак кастрол
Газ,смyкач и ляв мигач

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 18 Яну 2006, 3:07

Плаши се.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 18 Яну 2006, 4:48

Здраве да е
Намали си музиката в колата (аз маитап не си правя) и се опитаи да установиш какво трака.Може дa са много неща.
НА тъста му се скъса единия биелен болт(единия на мотовилката) и Човека спрял и много уплашен издърпа микробуса с пътна помощ та аз сисмених само един лагер (основен )и двата болта и тъка втора годианa-добре че го беше старх и не ме послуша да запали да го чуя (аз нали по слух работя :mhihi: )
На една нова астра тука и притрака ама момчето слуша повече музика и мотовилката излезна през блока .
с две думи виж какво трака.
След смяната на маслото може да затракат доста неща (понякога се сипват прибавки които вършат чудеса докато се смени маслото или продаде колата)
Има си и детски болести , Спечени хидравлични повдигачи, луфт в маслената помпа повече от колко требва и ред други , но за да не те плаша смени маслото с некое друго (може и това дето си сипал да е марково от баи Марко )Пробваи с некое евтино Българско например за проба (ако се изхарчиш сега за скапо и после ти се наложи ремонт пак требва да бъркаш в джоба) и слушаи , ако не разбираш иди на Екото (и колегите ще си кажат думата :lol: - нали???)
С две думи от тук нема да стане по нета , ако те тревожи това тракане не я караи .
Това е от мен
Good luck

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 18 Яну 2006, 10:18

Това тракане ти е най-вероятно от повдигачите.За разлика от М40, три М50 не е толкова болка за умиране.Мойте на стората ми 520 М50 тракаха ама не постоянно а когато си искат и на топло и на студино и карах така 60000 км.Сега пича кадето го купи е сложил Мотул 10W40 и вече 2 месеца не е чул тракане.Зависи вече и твойта колко са износени.Но ако те притесняват много или дразнят мажеш да ги подмениш или раздвижиш ако са позапечени като ги накиснеш в корселин за 1-2 часа и след това ги раздвижеш внимателно на менгеме.Но при М50 основно тракането в главата идва не от блокирани повдигачи а от получаване на луфт в леглото в което стои самия повдигач.Заради това те не хвърлят валовете като М40.

Най-добре пробвай с тоя Мотул и ако спре тракането или се намали чувствително карай без да се притесняваш.Ако някой знае по-добро масло моля нека го напише.Не претендирам че маслото е най-доброто но е оправило нещата при въпросното БМВ.

Тези неща с чистенито на повдигачите имат голям ефект при М40.Казвам го от личен опит върху 3 автомобила.За М50 незнам дали ще има ефект всмисъл дали ще спре тракането щото той проблеми с прекъсването няма.

Това е с което мога и се надявам да съм бил полезен.

УСПЕХ :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 18 Яну 2006, 15:00

Здраве да е
Без да изкам да засегна мнението и опита на колегата аз не съм сагласен с ремонта на повдигачите или по скоро в неговата ефективност .
според мен корсилина само ще втвърди още повече гумичките на повдигачите(или ако е по силен ще ги разяде)
Този възел е доста прецизен и доколкото съм чел не подлежи на обработка с цел възтановяване. доброто масло е 100% лекарство само в случея но изкам да подчертая че щом са започнали да запират в долно или горно положение трудно ще работят добре след като са задрали веднаж(запекли),то си е прецизна двоика.
според мен един флуш (присадка за измиване на мотора -слагасе преди смяната ) и после ново масло, с цел да се измие магистралата и системата като цяло.
Даите мнения :help:
Good luck
======================
Не съм вадил хидр.повдигачи на този модел специално и ако има нещо специфично моля за :uups: извинение

Аватар

Мнение от dinozab » 18 Яну 2006, 15:17

Аз на 520-ката и измих мотора с такава присадка но ефекта беше нулев.При М50 не се запичат повдигачите освен ако не е карано с кофти масло.За М40 под голям ефект имам предвид че оправя нещата временно щото като има запекли повдигачи има и износени кубилици и почти винаги и вал.А като се раздвижат повдигачите едната кола спря да прекъсва и се режеше до прекъсвача.Другата замина по пътя си и незнам какво е сега положението с нея.Третат която беше най зле т.е. двг. на място не можеше да вдигне повече от 5000 об. след тази процедура почти стигаше 6000 об. на която и дае предавка но и беше заминал вала.Но момчето я кара вече 12000 км. и няма влошаване на положенито но и тракането си остана.Май в нашия случай е най добре MAGNAT да промие двг. и да сипе наистина хубаво масло.Само да се има предвид че има много случаи след промивка двг. да вземе да лапа масло като невидял.

MAGNAT на колко км. е колата ти :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAGNAT » 18 Яну 2006, 23:58

6те си я карам така,не мисля 4е това притракване е проблем,ходих до спец. и те казаха 4е е някои повд. но да не се пла6а
Газ,смyкач и ляв мигач

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Яну 2006, 19:29

Колегата MAGNAT не се конкретизира от двигателя ли се чува това потракване и/или от някой от спомагателните агрегати :roll: :roll:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 19 Яну 2006, 21:11

Обесни от каде точно чуваш това потракване и аз съм с М50,при мен има нещо друго леко поцъкване което се чува от към испускателния колектор а от самия мотор не се чува нищо всмисъл няма никакво тракане та ако по-компетентните имат някаква идея от къде идва това цъкане и защо се чува в колектора а и след него в самите испускателни тръби.А и между другото цъкането се чува от време на време и като цяло двегателя работи добре.Кажете дали е от повдигач и може ли да си
карам така :help: :)
Само да уточня че това цъкане се чува само на тихи обороти а на високи изчезва :)
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 01 Фев 2006, 18:20

БОРКО-ЧИПА написа:Обесни от каде точно чуваш това потракване и аз съм с М50,при мен има нещо друго леко поцъкване което се чува от към испускателния колектор а от самия мотор не се чува нищо всмисъл няма никакво тракане та ако по-компетентните имат някаква идея от къде идва това цъкане и защо се чува в колектора а и след него в самите испускателни тръби.А и между другото цъкането се чува от време на време и като цяло двегателя работи добре.Кажете дали е от повдигач и може ли да си
карам така :help: :)
Само да уточня че това цъкане се чува само на тихи обороти а на високи изчезва :)

И при теб е същото както при колегата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 02 Фев 2006, 12:00

Това май-съм го писал веднъж в някоя стара тема,но ще го напиша пак.
Имах подобен проблем с тракането,като започнаха студовете.
Тракането се чуваше на студен двигател в предната част на двигателя.
След дълго суетене се оказа че е от пистовия ремък който е за спомагателните агрегати.Самия ремък има някакви метални нишки в него и при прекалено износване тези нишки започват да тракат по шайбите на сервото,генератора и другите му там неща.
За да разберете дали е от ремъка и запалете колата без него и вижте дали шума е изчезнал.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 02 Фев 2006, 20:07

При мен потракването е при топал двигател а на студен не трака чакам да се затопли и слагам МОТУЛ 20W60 и дано да се поуправи :uups:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Re: потракват

Мнение от didore » 04 Фев 2006, 22:07

MAGNAT написа:пак ви пи6а!като си купих на скоро 520 24в,150,колата работе6е без да потраква така мисля,смених маслото кастрол с арал и запо4на да потракват понякога по осезаемо панякога 4езне.да се пла6а ли или да карам докато стане време за смяна на маслото и да си сложа пак кастрол

Аз на твое място първо бих сменил Арала с Мотул. Имам много лоши спомени от това масло. Според мен за БМВ не е подходящо. Ако е някой повдигач може с друго масло да замажеш нещата. Но иначе тракане от където и да е не е на добре ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAGNAT » 10 Фев 2006, 22:53

това притракване се 4ува като се наведа леко,по средата на колата,
Газ,смyкач и ляв мигач

ентусиаст
Аватар

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 12 Фев 2006, 17:26

MAGNAT написа:това притракване се 4ува като се наведа леко,по средата на колата,

И при мен се чува точно от там :uups:
Изображение

Следваща

Назад към E34