проблем с 325тд със сменен мотор от е34 тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e34;e39
Детайли за колата: td;tds

проблем с 325тд със сменен мотор от е34 тдс

Мнение от gymp » 04 Дек 2011, 22:48

здравеите колеги! след доста ровене не открих подобен проблем като моя. имам от 8 години 524тд,от 1 годона е39 тдс и преди 2 седмици взех едно 325тд и се видях в приключение.оказа се че мотора му е сменен от е34 525тдс но компа и помпата и турбото си е от325тд. като я купих работеше като фуражомелка .смених алтернатора всички ролки и ремъци .масло и всички филтри+ почистване на резервоара и горивната система .почистих и плочката на гнп-то и му смених гарнитурите на плочката .но остана наи сериозния проблем при
набиране колата си върви нормално но при 2500 оброта и на горе се чува един звук звантене като на растегната верига на интервали ,пали и топла и студена ,помпата не е до краи към двгателя.свалих капака на клапаните всичко изглежда на ред освен веригата.от дясно ми се струва много хлабава ама много хлабава!!! а и самия двигадел работи доста твърдо.проблема на тая кола е бил стария собственик защото кадето е пипал си е оставил ръчичките.едвам се здържам да не му ги счупя.....а иначе колата е права и здрава купето и салона де !!! моля за помощ колеги които са си сменяли веригите сами и могат да ми дадът савет дали е от веригата или от нещо друго ...няма да изброявам какво още съм сменил по колата че ще стана за срам каде съм гледъл като я копувах??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: проблем с 325тд със сменен мотор от е34 тдс

Мнение от Пресиян Василев » 10 Дек 2011, 15:44

Зацепена ли е правилно? Но и да е какво и се чудиш,разхвьрляи агренажа и сменяи на воля.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от gymp » 11 Дек 2011, 20:39

колега на там отиват нещата .след ровене с търсачката във всички форуми не открих решение на проблема.отам отидох в супер дизел на диагностика ,обесних им подробно за маниполациите по колицата те приеха колата и ми казаха че ако е разтегната веригата ще я хванат на компа .след 1 час ръчкане и потене ми казаха че неможели да я оправят щото веригата била много разтегната и губела центровка а и се съмнявали за тресенето на ниски обороти че е от маховика.до тук нищо ново и без да ходя до тях си знаех че е от веригата,но наи ме издразни един келеш от сервиза като ми каза че всичко било почвало от хиляда лева на горе за ремонта и едва ли не съм ебати балъка че съм го купил .може при тях и 2 хиляди лева да не ми стигнат но аз ще я направя тая кола независимо колко време и нерви и пари ще ми струва .за сега и върнах плочката на гнп-то колкото да върви горедолу до като се запролети щото условията за работа са ми лоши .темата я пуснах в е34 форум защото счетам че тук са наи компетентните колеги .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 11 Дек 2011, 21:31

Колега, доста неща ще чуеш за твоя проблем, но докато не си изцапаш сам ръцете и не провериш всичко няма оправия. Сервизите в БГ са на ВИЕ с тоя мотор, лично съм се убедил. Великия проблем с плочката и помпата е едно добро обяснение, но е измислян от някой неразбиращ и в 90% от случаите е просто оправдание.
По твоя проблем, не мисля, че еверига. Ако беше толкова разтегната нямаше да можеш да запалиш когато колата е топла. Това със звука може и да не е от двигатела, огледай всичко по колата, което може да вибрира и да те притеснява. Другото, за което се сещам е, че ако е от веригата при различните обороти звукът ще има различна честота, но ще го чуваш и при ниските обороти, а не само във високите.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 11 Дек 2011, 22:05

пали и топла и студена ,помпата не е до краи към двгателя

...не говорят за разтеглени вериги тези неща,освен ако си завъртял агренажа на обратно :roll:
повдигачите на тдс са доста звучни,дюзите също когато не работят.
щом не знаеш какви ги е вършил предният собственик ,провери демферната шайба да няма някоя заварка случайно.Сложи клина на маховика и виж разпределителният вал дали си идва точно.
пушека от ауспуха какъв цвят е?

Потребител
Аватар

Мнение от gymp » 12 Дек 2011, 16:50

шаибата я проверих още като смемях водната помпа при свален в.радиатор .днес я карах повечко сега откакто върнах плочката не върви но и не тресе мотора на ниски обороти .вазможно ли е това звънтене което се чува нат 2000 оборота да е от маховика.?.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 14 Дек 2011, 14:38

по принцип маховика тропа на малки обороти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Дек 2011, 18:45

Проверявай го навреме това звънтене, да не стане белята на пичканци :) Пътната помощ е скъпа!

Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 21 Дек 2011, 20:15

друже ако найстина са ти толкова разтегнати веригите не я карай тая кола!
Има голяма вероятност да запознаеш отблизо клапани и бутала!
А от комплекта веригите не са толкова скъпи по скъпи са зъбните колела!
BMW Service Team

Потребител
Аватар

Мнение от gymp » 22 Дек 2011, 20:16

колега интересува ме може ли да се смеят само веригите или се сменя всичко ? мися да я правя на пролет а до тогава ще я карам само като се наложи.след като и върнах плочката към радиатора не върви ,по тромава е но като я карам до 2500 оборота няма проблеми,.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 22 Дек 2011, 21:03

То не е невъзможно да се сменят само веригите,но не е препоръчително .Друг въпрос е ,че пак ще свърши работа.
Въпроса е ,че най вероятно в момента синхрона между ГНП,разпрделителен и колянов вал е някъде около никъде и затова издава такива звуци!

Поздрави!
BMW Service Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Дек 2011, 17:11

Сменят се вериги и обтегачи. Зъбните колела за да са износени не знам какво трябва да се случи.

Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 01 Яну 2012, 17:53

Зъбните колела на мойта са на 380 000 км,а веригите не знам ,но са сменяни.Имат износване което кара веригата да луфти около 2 мм и нямам проблем с центровката.Другото което се получава е че веригата влиза по-дълбоко в колелото което я удължава малко което също не е проблем защото обтегачите имат голям работен диапазон.
Извода:няма нужда от смяна на колелата освен ако веригата не е прескочила и наранила зъбите или изкривила нещо.
ЧНГ на всички.
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от gymp » 06 Яну 2012, 20:52

чнг много здраве щастие на всички колеги. благодаря за информацията ,на пролет ще я разглобя и тогава ще се види в какво състояние са зъбните колела.но мисля да извадя мотора за да няма изненади после.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 09 Яну 2012, 18:05

gymp написа:чнг много здраве щастие на всички колеги. благодаря за информацията ,на пролет ще я разглобя и тогава ще се види в какво състояние са зъбните колела.но мисля да извадя мотора за да няма изненади после.

Да де ,ама до напролет пеш ли ще ходих бре.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Следваща

Назад към E34