радиопроблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

радиопроблем

Мнение от klintan66 » 17 Ное 2011, 23:50

Колеги, изпадна ми оргинален касетофон БМВ професионал рдс -Бекер но има някакъв проблем ... от време на време сякаш губи сигнал от радиоефира и губи сила, горе-долу наполовина ...като се оправи ,само ,без да пипам нищо , звука е феноменален ...
Със старото, пак оригинал, няма никакви проблеми.
Някой имал ли е подобен проблем? Идеи?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Re: радиопроблем

Мнение от klintan66 » 18 Ное 2011, 17:54

Колеги , ходих по майстори и логично не им се занимава ...
Днес установих ,че когато падне нивото се появява и лек шум ...
Последна промяна klintan66 на 18 Ное 2011, 18:36, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 18 Ное 2011, 18:12

хлабава букса на антената или несвързан антенен усилвател :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 18 Ное 2011, 18:38

Буксата я гледах ,стягах , почиствах ....
Другото оригинално радио няма проблем ...възможно ли е антенния усилвател да не е подходящ за този модел?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 18 Ное 2011, 20:20

Продава ли се?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 18 Ное 2011, 20:51

Това не е от антената или антенния усилвател. По-скоро проблема е в предусилватела или във връзката между него и крайното стъпало. Тогава е нормално да се чува шума от усиленото крайно стъпало, защото сигнала подаден на входа му е по-малък от 0,7V.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 18 Ное 2011, 21:36

Засега не се продава.

Колега, stony1 ,надявах се да вземеш отношение по проблема ми и се радвам .... :bowdown:

И според мен не е от антената ,защото като сложа другия касетофон няма никакъв проблем .

Та тази връзка ремонтира ли се и всъщност, защо понякога работи , понякога не? Усещам ,че не е просто студена спойка. Възможно ли е разкодирането да е бъгнало софтуера? И съответно препрогамира ли се процесора?

След 3 дни наблюдения констатирах три положения на работа:

1. Работи нормално. Това беше само след първото включване след като го монтирах.Свири 1 час перфектно,лудница на мах /на задната кора съм с два 10" пайнера/и при следващото включване почнаха проблемите. Свалях, качвах без резултат.
2. Работи но наполовина силно . При това положение ако е до край усилен, няма бас и високи както трябва ако е намален , горе-долу бива.
3. Работи като 2 но има и шум, съответно виждам ,че станциите на дисплея, които е хванал изчезват т.е губи и обхват.

Сега като го огледах вътре в буксата на антената която е на касетофона ,металната част има луфт спрямо корпуса си, но от това предполагам е само шума.
И т.н

Още мнения?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 18 Ное 2011, 22:04

Нещата май се промениха. Като чета последното мнение се сещам и за още нещо:
1. Проблем с копчето за усилване, така се получва когато потенциометъра е взел да се предава. Наблюдават се положение 2 и 3;
2. Проблем с тунера - положение 3, но не ми се вярва въпреки, че не е невъзможно;
3. Лоши връзки - поправими са;
Разкодирането не би трябвало да е проблем.

За друго не се сещам в момента.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 18 Ное 2011, 22:11

Колега , страшен си ...вярно ,че потенциометъра го усетих, че нещо се ебава.
Чувал съм ,че се пръска с WD40 и си оправя. Има ли нещо такова?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Ное 2011, 22:18

Според мен ти се губи някъде маса, огледай внимателно ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 18 Ное 2011, 22:24

_65536_kb_sec_ написа:Според мен ти се губи някъде маса, огледай внимателно ;)

Маса в самия касетофон ли ? Къде да гледам ? :oops:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 22 Ное 2011, 0:06

Преди 1 час напръсках колкото е възможно потенциометъра с wd40 без да го свалям и като че ли за сега няма проблем.
Въобще възможно ли е да влезне течност без да се разглоби или само си мисля ,че нещо съм направил?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Ное 2011, 0:26

klintan66 написа:Преди 1 час напръсках колкото е възможно потенциометъра с wd40 без да го свалям и като че ли за сега няма проблем.
Въобще възможно ли е да влезне течност без да се разглоби или само си мисля ,че нещо съм направил?

Дори да го разглобиш пак е трудно но пак влиза достатъчно смазка за да оправи положението в близката 1-2 година.
Иначе разкодирането е г/д еквивалентно на програмирането на нов кодинг за борда.
Самия касетофон е много полезно да се огледа внимателно за студени спойки, особено около буксата на антената.
Накратко - разглоби го и огледай добре, обслужи ремъците на касетофона и някои и друг кондензатор ако се съмняваш.
За дисплея - не вярвам да е непоправим, като на първия Профешънал. :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 22 Ное 2011, 10:55

И днес все още всичко е ок. Касетофона работи безупречно , но аз по принцип изобщо нямам намерение да го използвам.
За сега и радиото работи отличо. Прави впечатление ,че хвана повече станции след като го напръсках с WD40 . Дисплея няма изгорели пиксели, всичко е 6 .... не се сещам за кой професионал става въпрос :roll: ....помня че нещо питах обаче :help:

Машинката е като нова ,много съм доволен остана само един проблем-
липсват капачета, които скриват шестограмчета за стягане и се чудя как да ги "измисля".

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 22 Ное 2011, 14:16

WD40 влиза на всякъде, баце без проооблем :bowdown:
Влиза, почиства от гняс, ръжда и прочие, подобрява ел.контактните връзки и смазва движещите се части. И всичко почва да бачка маазно, мазно :mhihi:
Ако не беше вредно за кожата, щеше да е наистина за всякаква употреба :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34