Проблем със заключването на колата
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- GHOST_RIDER
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW 520i M50B20 94g.
Проблем със заключването на колата
Здравейте колего,искам да ви питам за провлема си с заключването на колата ми.Колата е BMW E34 и преди ден,два отивам отключвам и си палч както винаги обаче гогато спирам и се опитвам да заключа само предна лява и двете задни се заключват и веднааг слет това се итключват алармата работи обаче колата е отключена ,а ако се опитам само с кюча пак съшстото.Опитбам от пасажерската пак с ключа заключва бсички и веднага пак се отключва исве предна дясна тч си остава отключен.Не мога да развера зашто така.незнам каде да търся. ПОМАГАИТЕ!!!!!!!!!!

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Re: Проблем със заключването на колата
Отговора е елементарен-механизма не е вчерашен и затова иска малко смазване и раздвижване,като преди това може да го почистиш!
И ще видиш как става чудо!
Опитай да заключиш от дясната врата с ключа!
И ще видиш как става чудо!
Опитай да заключиш от дясната врата с ключа!
BMW Service Team
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Това от дясната врата с ключа не го прави, че аз така веднъж си направих тоя експеримент и после прекарах половин час в опити да отворя колата.
Просто разглоби, почисти, смажи с течна грес и каквото му бог даде.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
alchohol написа:Това от дясната врата с ключа не го прави, че аз така веднъж си направих тоя експеримент и после прекарах половин час в опити да отворя колата.
Как ви ги ражда главите тея бисери само не ми е ясно?!?!?
Как така ти се заключи колата с ключа и не можа да се отключи?
Ама ,че глупости!
BMW Service Team
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
IAV написа:alchohol написа:Това от дясната врата с ключа не го прави, че аз така веднъж си направих тоя експеримент и после прекарах половин час в опити да отворя колата.
Как ви ги ражда главите тея бисери само не ми е ясно?!?!?
Как така ти се заключи колата с ключа и не можа да се отключи?
Ама ,че глупости!
Еми ей така, аз щом го казвам, значи съм си изпатил от това

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 525 tds 94
- Мечтае да кара: M5
koлеги и аз го имам тоя проблем ,как се сваля кората на предната врата
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
не знам как успявате да си заключите колата с ключ и после да не се отвори?
моята има оригинална аларма, но дойде без никакво дистанционно. Откл/закл само с ключа. Миналата зима не знаех за екстрата подгрев на ключалката и успях да си прецакам патрона на шоф. врата. и вече година след това си я отключвам и заключвам само от пасажерската или багажника? никога не е имало какъв да е проблем, освен ако не си заключа ключовете вътре
моята има оригинална аларма, но дойде без никакво дистанционно. Откл/закл само с ключа. Миналата зима не знаех за екстрата подгрев на ключалката и успях да си прецакам патрона на шоф. врата. и вече година след това си я отключвам и заключвам само от пасажерската или багажника? никога не е имало какъв да е проблем, освен ако не си заключа ключовете вътре

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
аз имам подобен проблем колега. На мен не ми се заключва багажника от централното и когато е отключен колата ми прави така(заключва се и се отключва). Дали и при мен тря да се смазва тая машинка.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
При всички положения трябва да им се направи профилактика на тези механизми !?!?!....Аз сега да попитам как се сваля кората на задните врати ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
BABHOMED написа:Аз сега да попитам как се сваля кората на задните врати ..
развъртат се няколко болта - зад капачето на дръжката, зад пепелника и ако ти е с ръчни джамци зад ръчката им. а и развърташ и палчето за заключване. Пак са на щипки и като развиеш всичко и почнеш да ги вадиш няма да се притесняваш ако ти падне горната част на кората - тя си се отделя. Явно за да си сложиш по лесно щори - не сменяш цялата кора, а само гората част, ама това си е мое мнение и не гарантирам за него

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
D_U_D_E_ написа:аз имам подобен проблем колега. На мен не ми се заключва багажника от централното и когато е отключен колата ми прави така(заключва се и се отключва). Дали и при мен тря да се смазва тая машинка.
свали пластмаскките около едното рамо на багажника , развий тиксото на кабелите до вътре до капака и ще видиш красотите...колко кабела имаш скъсани ...аз имах 7

по4на да не заключва , едно друго , накрая почна да гори бушон като затворя капака.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
BABHOMED написа:При всички положения трябва да им се направи профилактика на тези механизми !?!?!....Аз сега да попитам как се сваля кората на задните врати ..
Развиваш горе палчето за заклучване , сваляш капачетата на дръжките ако си е ръчна ...тънкия момент е : с пръсти или с широка отверка става и с шпакла ма по як бъркаш между вратите и откачаш щипките....остава тая в средата.. вдигаш кората за дръжката нагоре и всичко излиза , НЕ ДЪРПАШ към теб! ....Ценралната щипка остава на вратата , отключваш я и после си я слагащ на кората при сглобяването.Тя влиза в 2 каналчета.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
На тези които не им се заключва колата (проблема на автора) случайно плафоните ви в купето да светят като на отворена врата при полужение че видимо всички са затворени ? централното доколкото знам взима сигнал от датчика за плафона тоест ако датчика незатваря веригата борд компа решава че има отворена врата и отказва да заключи купето екстра която напомня на водача да си огледа колата та да не се окаже че липсва после
аз имам същият проблем - имам оригинална аларма без дистанционно и заключвам само с ключ и само от дясната врата оказа се точно това палче за плафоните проблемът се решава срещу 5лв. на някой колега от форума за това палче 

Колега къде се намира това палче - на вратата ли е?
Понеже и аз имам проблем със заключването: от шофьорската не мога нито да отключа, нито да заключа, може би дори патрона ми е развален, а иначе за да заключа трябва или от багажника, или от пасажерската врата, като упражнението става от втория път - заключвам, да речем, механизмите заключват, след което се отключват сами, и едва втория път, когато заключа, остават заключени, като с отключването е същото положение
)
Освен всичко плафоните също ми светят странно - при положението, при което трябва да светят когато вратите са отворени и да загаснат, когато са затворени - те всъщност продължават да светят и при затворени врати - или иначе казано изгасват само при средно положение, а в крайните две си светят постоянно.
Някакви идеи
Понеже и аз имам проблем със заключването: от шофьорската не мога нито да отключа, нито да заключа, може би дори патрона ми е развален, а иначе за да заключа трябва или от багажника, или от пасажерската врата, като упражнението става от втория път - заключвам, да речем, механизмите заключват, след което се отключват сами, и едва втория път, когато заключа, остават заключени, като с отключването е същото положение

Освен всичко плафоните също ми светят странно - при положението, при което трябва да светят когато вратите са отворени и да загаснат, когато са затворени - те всъщност продължават да светят и при затворени врати - или иначе казано изгасват само при средно положение, а в крайните две си светят постоянно.
Някакви идеи

- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
manos написа:Колега къде се намира това палче - на вратата ли е?
Понеже и аз имам проблем със заключването: от шофьорската не мога нито да отключа, нито да заключа, може би дори патрона ми е развален, а иначе за да заключа трябва или от багажника, или от пасажерската врата, като упражнението става от втория път - заключвам, да речем, механизмите заключват, след което се отключват сами, и едва втория път, когато заключа, остават заключени, като с отключването е същото положение)
Някакви идеи
Kaто отвориш вратата погледни там където се захваща вратата като се затвори(кукичката) на гредата там е палеца, немога да го намеря в реалоем-а, утре ще ви пусна 1 снимка ако не се сещата как се казва

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2