Как да си махна АБС-а

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Как да си махна АБС-а

Мнение от slavianko » 25 Ное 2010, 23:23

Колеги малко ми е аматьорски въпроса ама до сега не съм се сблъсквал с тва. АБС-а съм го изключил отдавна но искам и да го махна изцяло от коша че хем много място заема хем тежи доста като го гледам. Как най лесно да стане тая интервенция без преправяне ??? Обикновенно хората добавят а аз махам и едва ли някой го е правил но ако все пак имам късемет да попадна на такъв който ми е и прочел темата нека ми драсне за съвет :lol:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Как да си махна АБС-а

Мнение от golov_bg » 25 Ное 2010, 23:40

ми не съм сиг но най вероятно ще стане като преместиш спирачните тръби от абс-то направо на помпата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 25 Ное 2010, 23:45

Извади релето на АБС-а и няма да ти сработва. Пък като падне сняг го сложи, че е по-добре с него.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 25 Ное 2010, 23:47

Se7ven написа:Извади релето на АБС-а и няма да ти сработва. Пък като падне сняг го сложи, че е по-добре с него.

колега май незнаеш за какво я полсва колата Славянко :mhihi: Зимата ще е сноу ФъН
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Ное 2010, 9:58

Трябват ти тройник, т.е. едната тръба от помпата отива във тройника, а от него излизат 2 за предните спирачни цилиндри, за задните ще прецениш какво ще ти трябва, нужнике части се продават, къде незнам точно, не съм търсил, но не споменавай че е за БМВ.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 26 Ное 2010, 14:10

Само ще допълня:

Тройникът трябва да е "с врязващ пръстен за медни тръби за хидравлика високо налягане".

Фирма ПАПЕ предлагат такива неща. И много други.
ПАПЕ е в София, но работят с партньори и в другите градове.
За Русе не знам. Виж им сайта и ги питай или търси из Русе фирма дето се замимава с хидро-пневмо- систем или нещо такова.

Допълнително ще ти трябва медна тръба.
Каква :dunno:
или 6х1 или 8х1 или 10х1 или 6х1,5 или 8х1,5 или 10х1,5 мм
Като срежеш ще замериш.
Тръби в магазините за хладилна техника или при фирмите за хидро-пневмо- систем или нещо такова

За рязането на тръбата ще ти трябва тръборез. Въобще не си мисли за ножовка или подобно.

За огъването, припасването, снаждането, удължаването ще ти трябва хладилен техник. Не пробвай нито сам, нито с други "майстори". Обаче с хладилния техник внимавай, че всичките са малко бамбашка :censored:

Това е. Брифли.

Ако те интересува още питай, но лично опит със спирачни системи нямам. Опита ми е с хидро-пневмо- систем или нещо такова, пък те и спирачките са нещо такова и затова си позволявам да давам акъл :oops:
:bchug:

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Ное 2010, 15:46

ddddk написа:.......
Допълнително ще ти трябва медна тръба.
Каква :dunno:
или 6х1 или 8х1 или 10х1 или 6х1,5 или 8х1,5 или 10х1,5 мм
Като срежеш ще замериш.
Тръби в магазините за хладилна техника или при фирмите за хидро-пневмо- систем или нещо такова
............
Д

това е още един чудесен пример, че някои системи не трябва да се пипат.....освен да се пречука с медна тръба, друго няма да стане.

това е схемата без ABS http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... _mounting/, общо взето е ясно, какво трябва да се направи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 26 Ное 2010, 16:04

Добре, бе... "инженер",

Позиции 3,4,5,6,17 и 18 по дадената от теб схема от какво са направени?
От халва ли?

:idea:

големи пишкомерачи станахте тука... написал едно голямо нищо, ама да се види, че неговата най-голяма...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 26 Ное 2010, 18:10

Хм. Не е толкова просто както си мислех аз. Май ще се наложи да ползвам джокер и няма да мога съвсем сам да направя мушангията. Принципно бащата на женами е хладилен и климатичен майстор та това не е проблем но ще трябва да се съветвам и с него явно.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Ное 2010, 20:11

ddddk написа:Добре, бе... "инженер",

Позиции 3,4,5,6,17 и 18 по дадената от теб схема от какво са направени?
От халва ли?

:idea:

големи пишкомерачи станахте тука... написал едно голямо нищо, ама да се види, че неговата най-голяма...

вземи едно магнитче и "мини" покрай тръбопроводите и ще видиш, че и от халва не са.....

медта се работи лесно, запоява се лесно, но....има няколко но....

вследствие на вибрации се стига много бързо до умора на материала - това основно.

снаждане и удължаване на тръбите - за хладиник е ок, ама за спирачна система е пълна глупост. първо се увеличава вероятноста нещо да се издъни и второ е пълна утопия да си мислиш, че ще запоиш медна тръба и ще гарантираш 100%, че мястото е ок. и отново вследствие на вибрации това ще е първото място, което ще даде фира.

с врязващ пръстен за медни тръби за хидравлика високо налягане - е отново една глупост, защото никъде няма спирачна система, където да се ползва този "врязващ пръстен". свали един спир. маркуч и погледни, как става уплътняването (да не се изложиш някъде, ако пак го кажеш).

това за пишката - може и да го вадя голям, ма той си ми е голям. но в никакъв случай не съм аз виновен, ако твоят е малък.

общо взето то, че няма никакъв контрол и всеки прави, каквото си иска по колата си, не означава, че трябва и такива глупости със спирачната уредба да се правят - хладилни техници и т.н. пък и като даваш акъл първо се замисли, дали не са глупости и чак тогава давай.

дано ти да не си "инженер", че тогава отиде коня у ряката.....

Модераторите, моля ви не ми трийте поста.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 26 Ное 2010, 21:06

ти пък намери къде да питаш,в "бг мама"има по голяма вероятност да ти дадът някое смислено мнение :mhihi: :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 26 Ное 2010, 21:09

Големи глупости си написал за медните тръби... Просто ти не знаеш колко много не знаеш...
... Както и да е... Аз съжалявам, че ти паднах на нивото...
Аз не изпитвам потребност да си размахвам пишката и простотията и комплексите из форума, така че имаш достатъчно поле за изява... Успех.

Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 26 Ное 2010, 21:15

kirililiev написа:ти пък намери къде да питаш,в "бг мама"има по голяма вероятност да ти дадът някое смислено мнение :mhihi: :yes:
Тайно се надявах някой да го е правил и да ме улесни.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 26 Ное 2010, 21:19

slavianko написа:
kirililiev написа:ти пък намери къде да питаш,в "бг мама"има по голяма вероятност да ти дадът някое смислено мнение :mhihi: :yes:
Тайно се надявах някой да го е правил и да ме улесни.

питай в дрифт форума,пчти всяка кола е с махнат abs,някой са дори с други помпи и сероусилвател ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 27 Ное 2010, 15:28

Мисля че схванах как трябва да стане. Сега очаквам предложения от някой който няма АБС да направим трампа :mhihi: :mhihi: Аз давам АБС-а с всичко пък той ми дава тройниците и квото е нужно и си стискаме ръцете :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34