климатика спря да бачка-помагайте

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 Е53 3.0

климатика спря да бачка-помагайте

Мнение от ivo_io » 29 Май 2010, 10:13

:wave: колеги климатичето ми спря да работи :cry: и то баш сега в жегите,вчера реших да го пусна ама не нищо,копчетата изобщо не светят и не бачкат,свалих клемите на акомулатора и светнаха но не охлажда,след като изгасих колата отново не искат да светнат :dunno: намерих една подобна тема в нашия подфорум на един колега но е заключена и не става ясно какво се е оказало ако е тук и види темата да пише :bchug: помагайте че идат жеги :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Re: климатика спря да бачка-помагайте

Мнение от jullydjs » 29 Май 2010, 11:43

И моят беше така поради липса на фреон, ходи някъде да го погледнат

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 30 Май 2010, 3:01

дори и да няма фреон не би ли трябвало да си светнат лампите... пък пресостата няма да даде на компресора да зацепи поради ниското налягане... пробвай с друго управление ако имаш познат наблизо, но като гледам си с климатик и там е мааалко по-трудно като работа от троника... (пусти жила :evil: )

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 30 Май 2010, 4:26

колега, и моя е така. Отначало като ми пристигна колата явно е имало малко останал газ и чат пат святкаха лампите на копчетата и оборотите трепваха за секунда. Духваше студено, но адски малко. Но явно и малкото останал фреон се е изпарил и сега колкото и да ги натискам нищо не става. Просто си иска фреон системата за да работи.
ПС: Копчетата за вътршния и Автоматичния режим на вътрешния също искат да работи компресора за да функционират
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 30 Май 2010, 6:14

Бегаите да пълните климите, 140лв. мисля че струваше, и после през година две само профилактика, кофти ше да е ако издиша от някаде

пп. Минал съм през кво ли не, от поправка на компресор (от три един направих) сваляне на радиатор ( пет пъти го заварявах и на края нов) и пълненето ми беше най малкия проблем :mhihi:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 30 Май 2010, 8:50

И я мога, и тате може, ама козата си сака пръч. :mhihi: ...............а климатика- фреон :yes:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 30 Май 2010, 8:52

И моя е така,като го напълня напролет,кара цяло лято,догодина пак.........е така вече 4-5 год.Ходих на 100 места,мериха,оцветител вкарваха ,с ултравиолетова лампа го гледаха и неможаха да разберат от къде тече.Накрая един специалист каза,че по принцип всички херметични съдове текат :lol: ....Еми,това е положението...иначе в Габрово процедурата е 70-80лв..........ама пък всяка пролет :lol:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 30 Май 2010, 9:02

значи не се варя само аз :mhihi: И язе съм така-алоо варненци,думайте моля ви се някой дето ги чува тея автоклими че не ми се ходи насляпо при някой разсипник ;) Вие хубаво всяка година слагате фреон ами филтъра купе сменяте ли го :?:
Изображение
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 30 Май 2010, 9:12

Светльо, на околовръснтото последния гараж е сервиз за климатици. Мисля, че Андрей се казваше единя майстор- 0888 788 698. Ходил съм там и бях доволен. И сега ще трябва да отида, че като пуснах климата онзи ден, духаше топло като печка. :mhihi: Филтър задължитлно трябва да се сменя, щото доста прах има.
п.п. Фреон не трябва да се сменя всяка година, а се допълва системата.Филтъра задължително се сменя.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 30 Май 2010, 9:27

ktv написа:Светльо, на околовръснтото последния гараж е сервиз за климатици. Мисля, че Андрей се казваше единя майстор- 0888 788 698. Ходил съм там и бях доволен. И сега ще трябва да отида, че като пуснах климата онзи ден, духаше топло като печка. :mhihi: Филтър задължитлно трябва да се сменя, щото доста прах има.
п.п. Фреон не трябва да се сменя всяка година, а се допълва системата.Филтъра задължително се сменя.

благодаря ти Краси :bchug: :bchug:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 30 Май 2010, 15:11

Колега ако не успееш да си решиш проблема....0894736264 Веско се казва човека-много проверен! Кажи му че Боби те праща,ше останеш доволен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 30 Май 2010, 15:21

Колеги а при запекла перка на климатроника, ще тръгне ли да работи ... ами при по-висока скорост?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 Е53 3.0

Мнение от ivo_io » 30 Май 2010, 16:17

bobeca111 написа:Колега ако не успееш да си решиш проблема....0894736264 Веско се казва човека-много проверен! Кажи му че Боби те праща,ше останеш доволен

мерси мн.за бързите отговири колеги :clap: още утре ще го карам да го погледнат дали е за пълнене и ще пиша :yes:или ще зв.на тлф.което ми е дал колегата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 30 Май 2010, 16:26

Колега, когато няма фреон в системата,компресора не тръгва.Първо погледни от къде може да ти изпуска.Мястото е мазно и си личи видимо.Задължително си смени игличките ,които са на винтилите за зареждане.успех :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 30 Май 2010, 23:59

Като го закара да го пълнят първо вакумират системата, престоява така малко време и ако не пуска го пълнят :winky:

Следваща

Назад към E34