С каква електроника съм Bosch или Siemens?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

С каква електроника съм Bosch или Siemens?

Мнение от VINCHUN » 02 Май 2010, 11:06

Колеги тъй като ми предстои известната сред нас смяна на ламбда сонда и от темите ,които изчетох разбрах,че трябва да проверя с каква електроника е колата.Обаче не съм много вещ в тази област и реших предварително да попитам.Колата е Е34 М50Б20 92г. без ванос ВИН GG11898.
снимах компютрите на колата ,но не знам какво да гледам и по добре да питам.На едната снимка се вижда надписа бош плюс някакъв номер ,но на компютъра посочен със стрелката пише сименс :dunno: .......та в крайна сметка с каква електроника съм???
Последна промяна VINCHUN на 28 Авг 2010, 22:34, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: E34 540i '95, E39 525d '03

Re: С каква електроника съм Bosch или Siemens?

Мнение от slackwarefan » 02 Май 2010, 11:31

Siemens, колега. Bosch-а ти е за ABS-а. Аз съм със същата конфигурация - Siemens без ванос (ms40.0) - много кратка серия, със скъпи чаркове по запалването, без особен избор на доставчик за повечето от тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 02 Май 2010, 11:51

Като гледам май си с Бош, но погледни и на дебитомера какво пише.

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Май 2010, 12:57

На Сименс и на Бош прекъсвачите не са ли различни ? Удари 1 ако е бавен като софт-а на Ц35 - ясно е каква е...Ако е по-динамичен с Бош си :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 02 Май 2010, 13:03

TUZara` написа:На Сименс и на Бош прекъсвачите не са ли различни ? Удари 1 ако е бавен като софт-а на Ц35 - ясно е каква е...Ако е по-динамичен с Бош си :mhihi:

Ц35.....???????????? Даже не знам за какво ми говориш :mhihi: .А доста ми е трудно да определя дали ми е динамичен прекъсвача :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Май 2010, 13:07

Това от първата снимка не е ли АБС модула?
А това в ляво на втората снимка е ЕКУ-то, развиваш вадиш и гледаш какво пише на него.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 02 Май 2010, 13:19

Това в ляво на втората снимка (което съм посочил със стрелката) на него пише сименс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 02 Май 2010, 14:16

VINCHUN написа:
TUZara` написа:На Сименс и на Бош прекъсвачите не са ли различни ? Удари 1 ако е бавен като софт-а на Ц35 - ясно е каква е...Ако е по-динамичен с Бош си :mhihi:

Ц35.....???????????? Даже не знам за какво ми говориш :mhihi: .А доста ми е трудно да определя дали ми е динамичен прекъсвача :lol:

Ц35 е стар модел телефон Сименс - при всеки опит да влезеш в меню, подменю или нещо друго телефона изписва "МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ" и след известно време изпълнява зададената задача. Май това беше идеята на сравнението на колегата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 02 Май 2010, 17:35

slackwarefan написа:Siemens, колега. Bosch-а ти е за ABS-а. Аз съм със същата конфигурация - Siemens без ванос (ms40.0) - много кратка серия, със скъпи чаркове по запалването, без особен избор на доставчик за повечето от тях.

И в този случай аз каква ламбда сонда трябва да търся ,че вече полудях тотално :kuku:
Имам в предвид ламбда сонда за м50б20 без ванос и със сименс електроника или ще стане от кола пак със симен ,но и със ванос????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Май 2010, 19:44

VINCHUN написа:
slackwarefan написа:Siemens, колега. Bosch-а ти е за ABS-а. Аз съм със същата конфигурация - Siemens без ванос (ms40.0) - много кратка серия, със скъпи чаркове по запалването, без особен избор на доставчик за повечето от тях.

И в този случай аз каква ламбда сонда трябва да търся ,че вече полудях тотално :kuku:
Имам в предвид ламбда сонда за м50б20 без ванос и със сименс електроника или ще стане от кола пак със симен ,но и със ванос????

11 78 1 730 025
SIEMENS

Ако искаш нова,обади се на Митко от Сервизи-около 190,ако търсиш втора ръка не се знае на каква ще попаднеш.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 03 Май 2010, 1:41

Туй бошовото го имам същото, но защо си мислех, че контрол-модула на АБС-а е под задната седалка :dunno:
Аз съм с ванос пак '92 - Сименс е компа и е тази по-новата версия 40.1 мисля... (поне според Карсофта - а и като гледам как си комуникират с програмата Ц35 си е направо самолет по отношение скорост и чакане :mhihi: )... ламбдата е с 4 жици и варира от 0 до 5 волта... по фактура от предния собственик е 290лв...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 03 Май 2010, 17:38

Оказва се че колегата "slackwarefan" е прав-на компютъра на колата пише SIEMENS 5WK0 001 MS40.0
И сега влизам в един филм с тези сонди,оказва се ,че не е толкова лесно намирането им.Благодаря на всички колеги ,след като я сменя ще пиша как е колата и с каква съм я сменил тази сонда.
Поздрави!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 15 Май 2010, 18:49

Колеги сагата продължава и ще помоля за още малко помощ.Днес смених сондата с друга (същата като моята но с по къс кабел-от е36).Всичко се получи повече от перфектно,но разбира се карайният резултат беше никакъв :( . Миналата седмица ходих на диагностика и ми казаха ,че ни ми работи ламбда сондата и някакъв клапан за обезвъздушаване на резеовара.Проблема в колата е ,че на празен ход се тресе и не поддържа 600 об. в мин. ,а около 750-800 об. в мин.Има озезаема загуба на мощност и при движение на голяма скорост с малки обороти започва доста да придърпва.Проблема е доста не приятен (не е болка за умиране ,но мен ме дразни).Днес смених въпросната сонда ,но както казах вече никаква промяна-трябва ли да изчистя грешките от компютъра ,за да "разпознае" новата сонда и да се оправи?Възможно ли е проблема да е в този клапан за налягането в резеовара?? Ако някой има идея ще съм му много благодарен!!!
Поздрави!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 15 Май 2010, 19:24

Мисля ,че това е въпросният клапан -номер 1 на схемата.
Последна промяна VINCHUN на 28 Авг 2010, 22:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 15 Май 2010, 19:30

Колега отвий капачката на резервоара и провери дали ще се оправят оборотите
Ако се оправят е от въпросния клапан
Ако ламбда сондата е "универсална" т.е. не е точно за твоя двигател е много вероятно дори и нова да не работи коректно

Следваща

Назад към E34