Технотест въпросче

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Технотест въпросче

Мнение от NikiNikolov » 24 Мар 2010, 18:56

Здравейте, въпроса ми е слединя: Трябва ли да минавам през технотест след като съм монтирал М50Б20 на мястото на М40Б18 и колко да очаквам да ме одерат. Всъщност този М50 си се монтира фабрично в това купе. Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар

Re: Технотест въпросче

Мнение от Postman » 24 Мар 2010, 19:28

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 24 Мар 2010, 19:29

:bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 25 Мар 2010, 0:05

По скоро намери начин да впишеш в талона на колата че номера на колата "не се чете".
Много по-малко разправия, отколкото да кихаш кинти на технотест, където няма никаква гаранция че ще минеш от първия път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 30 Мар 2010, 9:39

с някой лев се минава всичко в БГ :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 30 Мар 2010, 12:23

martyn написа:с някой лев се минава всичко в БГ :yes:

Възможно е, и аз съм чувал че технотеста се минава с пари под маата, но все пак знам за немалко случаи на "върнати" коли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 30 Мар 2010, 13:11

Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.

ПП Нека завърша процедурата и ще има пълна информация как става. :bchug: , пие ми се бира

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 30 Мар 2010, 13:19

NikiNikolov написа:Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.

ПП Нека завърша процедурата и ще има пълна информация как става. :bchug: , пие ми се бира

регистрирай си мотора за да си спокоен,щото съвсем скоро нещата с прегледите ще се променят и ще береш ядове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Мар 2010, 13:56

kirililiev написа:
NikiNikolov написа:Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.

регистрирай си мотора за да си спокоен,щото съвсем скоро нещата с прегледите ще се променят и ще береш ядове.

Флеска в-у номера + малко киселина и да четат дедовия. И после казваш:
-Ми аз какво да направя като е корозирал
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 30 Мар 2010, 14:32

_65536_kb_sec_ написа:
kirililiev написа:

леко корозирал....и с пораснали още два цилиндъра,и не дай си боже стане фал,ни застраховка важи ни чужда вина,изплющават те с кеф ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 30 Мар 2010, 14:36

Баща ми сменя двигателя на неговата е34-ка, но сложи същия т.е. не е слагал по-голям или нещо такова.
Само дето понеже двигателя беше взет от 3ка не паснаха лапите за захващане на мотора, та се наложи да се правят фланци за лапите и сега половината номер на двигателя е скрит под единия фланец. Обаче не е регистрирал новия двигател в кат. Няма и нужда - проблема ще дойде когато(ако) някой ден тръгне да продава колата, а дори и това не е сигурно - ако автомобила се продава в същата област, тогава канал не се минава в кат.
Нещо повече - крайно време е номера на двигателя изобщо да не се води в талона на колата, тъй като той е резервна част - поне така е в цивилизованите европейски страни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Мар 2010, 15:51

kirililiev написа:
_65536_kb_sec_ написа:
kirililiev написа:

леко корозирал....и с пораснали още два цилиндъра,и не дай си боже стане фал,ни застраховка важи ни чужда вина,изплющават те с кеф ;)

Кире, за момента мотора е такъв какъвто е по талон, М30Б35. Аз за това толкова обмислям смяната с М60 дали си заслужава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 30 Мар 2010, 16:24

Не само пораснал на 6 глав, пък и доста на сила пораснал - как става :dunno: , зная че ще става по-стегнато, затова ще има регистрация за да няма после: :banghead: :dummy: :bang: :ranting: :bcry:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 30 Мар 2010, 17:44

Shishmanov написа:Баща ми сменя двигателя на неговата е34-ка, но сложи същия т.е. не е слагал по-голям или нещо такова.
Само дето понеже двигателя беше взет от 3ка не паснаха лапите за захващане на мотора, та се наложи да се правят фланци за лапите и сега половината номер на двигателя е скрит под единия фланец. Обаче не е регистрирал новия двигател в кат. Няма и нужда - проблема ще дойде когато(ако) някой ден тръгне да продава колата, а дори и това не е сигурно - ако автомобила се продава в същата област, тогава канал не се минава в кат.
Нещо повече - крайно време е номера на двигателя изобщо да не се води в талона на колата, тъй като той е резервна част - поне така е в цивилизованите европейски страни.

пич,насякаде мотора се води резервна част,и номера се ползва като стане мазало да видят тая резервна част от каде е закупена,дали не е крадена и дали е тези 115 коня за които е предназначена да носи колата,за които плащаш данък и застраховка.иначе всички вземаме от магазина 1,8 слагаме резервна част 5,0 и си свиркаме,в нормалните страни тва се води застрахователна измама,създаване на опасност за движението и тнт,за които наказания 100% ще има решетки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 30 Мар 2010, 20:34

kirililiev написа:пич,насякаде мотора се води резервна част,и номера се ползва като стане мазало да видят тая резервна част от каде е закупена,дали не е крадена и дали е тези 115 коня за които е предназначена да носи колата,за които плащаш данък и застраховка.иначе всички вземаме от магазина 1,8 слагаме резервна част 5,0 и си свиркаме,в нормалните страни тва се води застрахователна измама,създаване на опасност за движението и тнт,за които наказания 100% ще има решетки.

В Германия например, дали в талона на колата е вписан номера на двигателя? Съмнявам се...

Следваща

Назад към E34