Е34 М20В20 искам да сменя двигателя с М50 какво ще ми трябва
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mighty_hasu
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е34 М5
- Детайли за колата: Перфектна, но не точно.
Е34 М20В20 искам да сменя двигателя с М50 какво ще ми трябва
Благодаря предварително на всички, които ще ме посъветват.
Колата ми е 34 м20б20 счупих биелен лагер и ми писна да го правя тоя скапан двигател. Харчи всичко Бензин Масло Вода БМВ
Един приятел си удари неговата е34 много лошо и ми предлага да сложа неговия двигател който е М50Б20 но неговата е автоматик.
Не искам да слагам автоматика. И сега към въпросите: какво ще ми трябва и ще мога ли да сложа моите скорости на неговия двигател, ако мога, кардана ми ще стане ли или ще трябва да търся друг. И ако и това стане инсталацията на двигателя съответства ли и ако не, много ли ще е трудно да прехвърля неговата, като се има в предвит, че не съм далтонист. Интересуват ме тези неща за да зная какво да правя: да се впиша в темите "Е34 на части" или да си оправям колата. А колата иначе много си я харесвам нищо, че не върви, кожа климатроник, тъкмо и оправих предницата,накладки това онова абе стегнах я за зимата
.
Колата ми е 34 м20б20 счупих биелен лагер и ми писна да го правя тоя скапан двигател. Харчи всичко Бензин Масло Вода БМВ

Не искам да слагам автоматика. И сега към въпросите: какво ще ми трябва и ще мога ли да сложа моите скорости на неговия двигател, ако мога, кардана ми ще стане ли или ще трябва да търся друг. И ако и това стане инсталацията на двигателя съответства ли и ако не, много ли ще е трудно да прехвърля неговата, като се има в предвит, че не съм далтонист. Интересуват ме тези неща за да зная какво да правя: да се впиша в темите "Е34 на части" или да си оправям колата. А колата иначе много си я харесвам нищо, че не върви, кожа климатроник, тъкмо и оправих предницата,накладки това онова абе стегнах я за зимата

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Е34 М20В20 искам да сменя двигателя с М50 какво ще ми трябва
Имам човек с 24 клапановата 20ка, даже ще ти я сложи той. Гарантирам за добре свършената работа 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Само ДВГ-то и прилежащата инсталация ще те уредят. Но имам приятел с Е36, която е била "авто" сега е ръчка, върви колата няма грижи, но ако тръгнеш да я ръчкаш нещо като чели няма мощ, колегата сравнява мойта Е34 М40Б18 с неговата Е36 М40Б18, и според него мойта набирала по-бързо:
, не коментирам коя върви повече, но предполагам управляващия софтуер на ЕКУ-то е малко по друг. Личното ми мнение е, само ДВГ-то на твоя приятел със ЕКУ-то му и ламбда сондата са достатъчни да ги сложиш в твоята колица, ако не ти харесва как върви слагаш "чип" и приключваш. Не искам да те ангажирам само с мнението ми, останалите колеги да напишат още малко по темата. Поздрави.

- mighty_hasu
- Потребител
-
Не можахте да ми разберете въпроса, а той е скоростите от М20В20 стават ли на М50В20 и кардана от М20В20 става ли на М50В20? Трудно ли се сваля инсталацията на двигателя ( само кабелите за към компютъра ли трябва да сваля или всичко, модлули под седалки и т.н.)
- mighty_hasu
- Потребител
-
Не ме разбрахте. Питам дали скоростите от М20В20 ще станат на М50В20 и дали кардана от е34 М20В20 ще стане на е34 М50В20.
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
слагаи мотора с инсталациуята не е толкова сложно имаш нужда само от добри помощници
0988853655
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Колега не разбра ли какво написах по-горе. Само сменяш мотора и прилежащото ЕКУ, скоростите са същите, кардан защо да сменяш незнам, виж ако си 518-ка кат мен разбирам за кардан, ама това е друга бира. Нищо че на приятеля ти колата е с автоматични скости, колата ще ти върви. Поздрави.
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Според мен само мотора с инсталацията и компа - виж за изпускателните колектори мислил ли си защото май не са еднакви, ако греша някой да ме поправи 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
saint85 написа:Според мен само мотора с инсталацията и компа - виж за изпускателните колектори мислил ли си защото май не са еднакви, ако греша някой да ме поправи
ми на снадките директно мисля че ще си пасне, ама колекторите гарантирам че няма да паснат към главата.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
е, ползваш си твоите изпускателни колектори и трябва всичко да е 6.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Вземи и изходящите колекторни тръби - т.е. тръбите след изходящия колектор, че имам съмнения. Най-добре цялата генерация, ще ти трябва в последствие - от опит, колега.
Поздрави.
Поздрави.
- mighty_hasu
- Потребител
-
Благодаря Ви, освен да го почвам. Притеснявам се за скоростите защото гледам, че съединителите за М20В20 и М50В20 са различни и заради това мисля че и скоростите може да не са еднакви, но щом казвате че не е така значи ми трябва само хубаво време
Ако има нещо ще пиша за да се знае. Благодаря отново на всички.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Виж сега за този съединител, като свалите М50-то вземи от скоростната кутия само аксиалния лагер, другото е на М50-то, после по обратния ред в твоя кош.
- catorse
- Потребител
-
- Кара: Гумите да си показват теловете...
Момчета не се излагаите скоростите на м20ката нямат нищо общо с тези на м50!

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
catorse написа:Момчета не се излагаите скоростите на м20ката нямат нищо общо с тези на м50!![]()
така е,но това не значи че скорости от м20 не стават на двг м50,има си тънкости

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2