Палене на двигател без антифриз
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Палене на двигател без антифриз
Трябва да разбера дали двигател с източен от блока антифриз може да се запали за 30 секунди. Някакви проблеми с водната помпа или нещо друго ще има ли?

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Палене на двигател без антифриз
няма да има .. но за по дълго недей че на един познат му се стопи капачката за маслото 

Какъв е проблема да налееш обикновена водичка и след като си свършиш работата да я изпуснеш за да не замръзне ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
после обикновенната водичка излиза ръждичка което на мен не ми харесва.колега няма проблеми .
DDT
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
gesho написа:после обикновенната водичка излиза ръждичка което на мен не ми харесва.колега няма проблеми .
Съвсем на сухо според мен си е противопоказно, защото освен за охлаждане антифриза (водата) служи за разпределяне на температурните разлики в главата и блока. Така че на "сухо" блока и главата са изложени на много по големи температурни разлики които предшестват само и единствено пукнатини в метала.
От там нататъка сами си вадете изводите имайки в предвид че само генерацията се загрява до над 100* за има няма една минута.

- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
За 30 секунди нищо му няма,та даже и без масло
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
_65536_kb_sec_ написа:gesho написа:после обикновенната водичка излиза ръждичка което на мен не ми харесва.колега няма проблеми .
Съвсем на сухо според мен си е противопоказно, защото освен за охлаждане антифриза (водата) служи за разпределяне на температурните разлики в главата и блока. Така че на "сухо" блока и главата са изложени на много по големи температурни разлики които предшестват само и единствено пукнатини в метала.
От там нататъка сами си вадете изводите имайки в предвид че само генерацията се загрява до над 100* за има няма една минута.
колега аз не съм казал да кара или нещо друго.логично е че ако се задържи дсота време така идват проблемите , за това са направили охлаждащата система.но за кратко време не може да развие такива темепраури.всеки си избира
DDT
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ок, за ваше успокоение, пробвайте да държите тръбите на генерацията докато някой пали в продължение на 1/2 минута само...
след това си направете изводите сами за себе си

след това си направете изводите сами за себе си

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Да споделя какво съм гледал по телевизията:
Имаше едно сериалче по Discovery. Казваше се "Rudolf`s".
Става дума за едни германци, братя Рудолф, които имат автоморга.
Та тия дембели по цял ден се чудят какво да правят и си измислят разни дивотии...
В едната серия решиха да проверят калко може да изкара един амтомобил без антифриз и масло.
Взеха три коли ОТ МОРГАТА! Държа да подчертая. Източиха им течностите и започнаха да правят обиколки на писта. Обиколката беше около 1-2 километра... не казаха колко е точно...
За съжаление не помня какви марки бяха колите
но със сигурност бяха от средния клас, от средата на 90-те.
Резултата:
Едната изпуши "бързо": 4-5 обиколки
Втората ме втрещи: 11 обиколки
Третата: единия германец се оказа мошенник - тайно сипал 1 л масло
и на 17 обиколка го сгащиха и прекратиха теста
Само да добавя, че колите се карат мъжката до изгасване на двигателя
Поздрави,
Д
Да споделя какво съм гледал по телевизията:
Имаше едно сериалче по Discovery. Казваше се "Rudolf`s".
Става дума за едни германци, братя Рудолф, които имат автоморга.
Та тия дембели по цял ден се чудят какво да правят и си измислят разни дивотии...
В едната серия решиха да проверят калко може да изкара един амтомобил без антифриз и масло.
Взеха три коли ОТ МОРГАТА! Държа да подчертая. Източиха им течностите и започнаха да правят обиколки на писта. Обиколката беше около 1-2 километра... не казаха колко е точно...
За съжаление не помня какви марки бяха колите

Резултата:
Едната изпуши "бързо": 4-5 обиколки

Втората ме втрещи: 11 обиколки

Третата: единия германец се оказа мошенник - тайно сипал 1 л масло

Само да добавя, че колите се карат мъжката до изгасване на двигателя

Поздрави,
Д

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват

то като е тръгнало в посока 
тия са най - известните боклукчии на Германия - 4 те братя Ludolf. Честно казано, не виждам нищо интересно в цялата им работа, ама след като се харесва на хората, ги въртят чат - пат по телевизията.
Иначе по темата - за кратко време може да се запали. По - добре е с антифриз и спряна помпа (ако търсиш причина за евентуални шумове от помпа, генератор и т.н.), но и с източен антифриз за 30 сек няма, какво да му стане.
За какво е цялата работа?

тия са най - известните боклукчии на Германия - 4 те братя Ludolf. Честно казано, не виждам нищо интересно в цялата им работа, ама след като се харесва на хората, ги въртят чат - пат по телевизията.
Иначе по темата - за кратко време може да се запали. По - добре е с антифриз и спряна помпа (ако търсиш причина за евентуални шумове от помпа, генератор и т.н.), но и с източен антифриз за 30 сек няма, какво да му стане.
За какво е цялата работа?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2